Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 42 490
  • 758
  •   1
Отговори
# 720
Lotus32, всичко ми действа на нервите, тази година  влизах в болница, детенце също , после  се почнаха мамография, АГ, офталмолог, че съм последните години все със заплаха от глаукома... И все чакаш изследвания или епикризи, това с мишката ме довърши просто Tired FaceМай последните 6 месеца съм нон стоп нервна 😟
Divet, по принцип да, но съм спала 4 часа и през цялото време, докато съмне съм мислила за гадните мишоци, па за пролактина, и за какво ли не, колко да съм била спокойна 😅
Mainatowngirl , а спазени ли са препоръките преди взимане на кръв за изследване на Пролактин?
Освен че се прави на 3-5 ти ден от цикъла, 30 мин в покой преди самото бодене, от предната вечр да не са пипани гърдите и да не е имало сексуален конакт.

Освен това самият вирус води до изнервяне, поне на мен ми действаше на нервите. На мен също ми изкараха висок пролактин зимата и пих някакви хапчета. Но пък не съм ходила вече да го проверя.

Най-добре първо изчакайте да ви мине ковида и после отидете на ендокринолог. Пролактина е доста чувствителен и се качва моментално даже от самото боцкане, така че резултата може да не е реален. При мен беше леко над нормата, но освен липса на цикъл един месеце други оплаквания нямах. Затова пък сега като дойде не знае да спре. Та сега се чудя защо изобщо тогава ходих на лекар.

# 721
  • Варна
Здравейте, няколко месеца изтървах темата, защото малко се успокоиха нещата. Но имам нова драма, която ме докарва до лудост. Някой като мен изтеглил ли е късата клечка и да се оплаква цял месец от прескачане на сърцето, екстрасистули, сърцебиене и тем подобни? Ясно ми е, че малко жени се оплакват от това. Но все трябва да има нещо за отслабване на тези симптоми! Не може да ме е страх да заспя, за да не получа инфаркт.
И за да не ми е съвсем черен постът, аз успях да сваля малко кг и да се справя с подуването на корема. За да не спалня, ако някой се интересува, ще пиша.
Благодаря за всички мнения от опит.

# 722
Магнезий цитрат оправя всички тия неща.

# 723
  • Стара Загора
Аз имам едни усещания в гърлото, които се усещат като нещо средно между парене от киселини, сърцебиене и гадене. И в същото време не е нито едното от трите. Напълно луда работа е тоя период...

За ефективни методи за отслабване, винаги съм в слух 😃

# 724
Аз успях да смъкна 7 кг с калориен дефицит. Ям малки порции, без междинни похапвания, един плод само следобед. Избягвам картофи и ориз, но филийка хляб си позволявам на ден. В момента съм си на моите желани килограми-51.

# 725
  • Бургас
И аз с калориен свалих 6 кг и задържам вече четвърта година. Т.г. и още един свалих.
Но пък днес опуках половин шоколад...Sad

# 726
От време на време може и нещо сладко. Веднъж-два пъти месечно, примерно. Така съм си казала за себе си. Оня ден с колегите си поръчахме тортичка, но понеже има още 2-3 като мен, които се ограничават, взехме веган торта. На всички им хареса.

# 727
  • Бургас
Не се лишавам от сладкото, но гледам да е малко.
Ако прекаля, вечерта - само салата.
Приложението помага, но ако не се ползва дълго, пак започвам да се оливам с количествата.

# 728
Здравейте, няколко месеца изтървах темата, защото малко се успокоиха нещата. Но имам нова драма, която ме докарва до лудост. Някой като мен изтеглил ли е късата клечка и да се оплаква цял месец от прескачане на сърцето, екстрасистули, сърцебиене и тем подобни? Ясно ми е, че малко жени се оплакват от това. Но все трябва да има нещо за отслабване на тези симптоми! Не може да ме е страх да заспя, за да не получа инфаркт.
И за да не ми е съвсем черен постът, аз успях да сваля малко кг и да се справя с подуването на корема. За да не спалня, ако някой се интересува, ще пиша.
Благодаря за всички мнения от опит.
Съветвам те да посетиш кардиолог. Не трябва всякакви проблеми и неразположения да ги отдаваме на перименопауза или менопауза. Това, което си написала звучи сериозно и си е за специалист.
За протокола, аз имам такъв проблем и той няма нищо общо с перименопауза.

# 729
  • Варна
Sharpy, ходих на кардиолог още миналото лято като почнах да вдигам кръвно. И ехография ми направи. Всичко е наред. Няколко пъти ходих при ЛЛ за кардиограма, няма отклонения.

# 730
  • Пловдив
А как смятате тези калории? Всъщност...този вид хранене не е по режим, а просто се смятат калориите на каквото сте решили да хапнете или...?

# 731
  • 1st floor
От време на време може и нещо сладко. Веднъж-два пъти месечно, примерно. Така съм си казала за себе си. Оня ден с колегите си поръчахме тортичка, но понеже има още 2-3 като мен, които се ограничават, взехме веган торта. На всички им хареса.
Защо веган? Simple Smile

# 732
За да е по-здравословна-няма захар, сметани, брашно и т.н

Mystic, на мен ми е трудно да си ги смятам сама, последвала съм хора и групи, в които се постват рецепти със сметнати калории. Като приготвям нещо, тегля на везна всяка съставка. Поне в началото, после спрях. Ако се поотпусна 1 ден/ на събиране сме, на гости и т.н/, на следващия се самонаказвам-закусвам само с плод, хапвам само салати или прескачам едно ядене. Това е, момичета, на нашата възраст трабва контрол и желязна дисциплина, иначе бабешкият корем се завръща.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 13:47 от Ena123

# 733
  • Варна
За отслабването да се включа, да, с калориен дефицит. Не съм си играла да смятам, просто минах на повече салати, малко месо, почти никакво тесто. Аз имах и друг проблем, коремът ми се подуваше от всякаква храна, та спрях да смесвам месо с картофи/ориз и не ям на всяка фаза на луната, т.е. 4 пъти в месеца. Само много течности. Това помогна много и на двата фронта.

# 734
  • Бургас
Ползвам приложението "Калориен калкулатор" и силно препоръчвам да се тегли храната. Още в първите седмици разбираш къде грешиш. Занимавка е, да, но понякога човек не предполага колко много калории има в наглед дребни неща.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 09:58 от Tintina

Общи условия

Активация на акаунт