Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 44 280
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Аз нямам рефлукс със сигурност и моите вълни са в гърлото, даже понякога ми се наключва устата все едно съм лапнала лимон.

Аз нямам още никакви. Просто такова съмнение ми изникна, когато прочетох.

# 616
  • София
Усещането в гърлото може да е рефлукс/киселини. Бих пробвала нещо срещу киселини и диета.

# 617
  • Бургас
Тези, които вече имате прескачания, имате ли разни  зацапвания през тези периоди, аз имах цикъл август, септември не, а от началото на октомври 2-3 дни някакво мизерно кафеникаво зацапване, после седмица нищо, после пак 1-2 дни пак мизерно зацапване, сега пак нищо, аз това хич не го броя за цикъл, но тази година за първи път почна да се случва

# 618
Утро, има тема за ИР- много обширна и с много инфо, прочети на стр.1 и ше се ориентираш..Настрой се психически, че така ще трябва да живееш вече.Като цяло повече протеини, зеленчуци, изключая някои, занижен прием на плодове, никакво сладко, движение, фастинг и само три хранения на ден.

# 619
Деси, защо само три хранения?

# 620
Даже 2.
Две/три основни хранения, да няма никакви междинни похапвания. За да се държи КЗ и инсулин под контрол. Иначе ако все дъвчеш нещо...

Тя има доста високи КЗ и инсулин на гладно. Със сигурност има ИР.

# 621
Оф и аз като не вечерях отслабнах 7 кг.

# 622
Мими, и аз имах един период през лятото, когато не вечерях. Много добре ми се отрази. Но е трудно за работещи, защото обяда трябва да се изтегли по-късно (към 14-15-16ч), а в работна обстановка с фиксирана обедна почивка 12-13ч е трудно.

# 623
Аз като видна сова поначало сутрин не ща никого и нищо, включително и храна. Съответно предимно съм на обяд и вечеря откакто съм на възраст при която човек може да си решава сам.
Но и като цяло за човек който работи в що-годе нормално време и има все някакъв социален живот и семейство, вечерята е по-трудна за пропускане.
При висок инсулин наистина не е оферта да се яде по много пъти и често, че той няма кога да спадне така и тялото си свиква да си го държи висок. И почват други дертове пък от това, много и най-различни... тук вече мога от опит да разказвам, просто не е в тази тема мястото.

# 624
Ей Jade, ама уцелил е един път десетката бе - на 28 ден Joy.
Моят не стига никога до там, до 25-26 ден ако устиска, банкет дигам.

От чая не се ли подобри? Нали ти беше със чая за миоми?
Да, подобри се. Преди това 6 месеца ми идваше на 15-16 ден Astonished.
Сега е по-нормален като количество, като продължителност, няма съсиреци и е на над 20 дни.
Но ползвам и крема с прогестерон. Не знам кое от двете действа.
Иначе цял живот е бил часовник на 28 дни.

# 625

Сега е по-нормален като количество, като продължителност, няма съсиреци и е на над 20 дни.

Защото аз го спрях ама се удя да го почвам ли пак. Тоя бял равнец нещо не ми се отразява добре по време на цикъл. Имам чувството, че засилва теча.

# 626
за отслабването, без глутен за известно време (примерно 1 седмица) и има ефект, но наистина е много трудно да не приемаш никакъв глутен Simple Smile

# 627

Защото аз го спрях ама се удя да го почвам ли пак. Тоя бял равнец нещо не ми се отразява добре по време на цикъл. Имам чувството, че засилва теча.
Аз съм с убеждението, че за да имат някакъв траен ефект, билките трябва да се пият поне 6 месеца. На мен ми намаля определено. Сега имам само по един по-тежък ден, но се търпи. Няма съсиреци и не ми става зле. А и като спре - спира, а не иди ми-дойди ми.

# 628
  • Бургас
Да, и аз съм на същото мнение за билките /моите не са този точно чай, но и него бях взела първоначално/. В началото имах чувството, че нищо не помага. Какво ли не съм изпила. Не съм пробвала мастиха, мисля и нея да взема.

# 629
Да, и аз съм на същото мнение за билките /моите не са този точно чай, но и него бях взела първоначално/. В началото имах чувството, че нищо не помага. Какво ли не съм изпила. Не съм пробвала мастиха, мисля и нея да взема.

Единствено от Лейди Хармония имах подобрение в цикъла, но лекарката ми каза да го спра. Чак сега прочетох, че Агнус кастус не се приема заедно с хормонална терапия, а тя ми изписа Регулон за 3 месеца. Явно това е причината да ме накара да спра.
Тогава имах уж висок пролактин, но сега чета за билката, че понижава пролактина. Вече и аз не знам в какво да вярвам, знам само че тия течове по две седмици ще ме побъркат. 🥲

Общи условия

Активация на акаунт