Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №29

• 42 502
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
Това,че т.нар.веган торти се рекламират за здравословни не пречи да са наблъскани с подсладители(по-зле от захар) и соеви продукти.

# 736
  • 1st floor
Това,че т.нар.веган торти се рекламират за здравословни не пречи да са наблъскани с подсладители(по-зле от захар) и соеви продукти.
Точно за това питах. А и калориите в повечето случаи не са по-малко.

# 737
Много зависи от подсладителите. Но ако не си го направиш вкъщи, няма как да си сигурен, каквото и да е обявено Simple Smile
Аз съм абсолютно анти-веган модата, не консумирам нищо с подобна претенция.

# 738
Аз спрях глутена. Свалила съм две кила без да намалявам количествата, просто не консумирам нищо с глутен. Трудно е, няма какво да се лъжем, но главоболието ми е по-добре, ще видя след още два месеца как е щитовидната. Заредила съм се с разни оризови, царевични и т.н. заместители за спагети и баница, но за сега нямам желание да правя каквото и да е. Сладкото намалих драстично.

Иначе точно този калориен калкулатор използвах и аз преди 2 години когато качих кила. Много ми помогна да намаля храненето и да преценя какво да ям и какво не.

# 739
Сладостта на тортата, която ядохме, идваше от фурмите и плодовете. Достатъчно сладка беше. И не, че е по-малко калории, но веднъж в месеца се преглъщат.🙂

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 09:25 от Ena123

# 740
Сладостта на гортата, която ядохме, исваше от фурмите и плодовете. Достатъчно сладка беше. И не, че е по-малко калории, но веднъж в месеца се преглъщат.🙂
Има наистина много вкусни веган торти с естествени продукти и подсладители. По добре отколкото да се натъпчем с тесто и захар.

# 741
Sharpy, ходих на кардиолог още миналото лято като почнах да вдигам кръвно. И ехография ми направи. Всичко е наред. Няколко пъти ходих при ЛЛ за кардиограма, няма отклонения.
Хубаво си направила, че си ходила, но предполагам тогава не си имала сегашните екстрасистоли. Аз също преди да ми открият проблема, съм ходила профилактично и нямах проблем. Но когато започнаха тези гадни екстрасистоли, се оказа, че вече имам. Отлично знам чувството, че всеки момент ще получа инфаркт. То така "стагяше" на моменти, че направо въздух не ми стигаше. Слагаха ми и холтер, наред с другите изследвания и разбраха от какво е. От 2 години пия хапове и се чувствам супер, изчезнаха и систолите, и аритмията. Та.. не е лошо при този новопоявил се проблем, пак да отидеш за мнение. Flowers Four Leaf Clover

# 742
  • Варна
Три са моментите в живота на жената, когато играта на хормоните оказва влияние върху здравето-пубертет, бременност, менопауза. Случая с това момиче-млада родилка ме потресе и ми напомни колко важни са тези "химични месънжъри", не е шега работа... А и ние в тази група сме най - уязвими. Критическата си е критична за здравето ни. Дай Боже всяка от нас (по индивидуален начин) да премине без особени сътресения.

# 743
Три са моментите в живота на жената, когато играта на хормоните оказва влияние върху здравето-пубертет, бременност, менопауза. Случая с това момиче-млада родилка ме потресе и ми напомни колко важни са тези "химични месънжъри", не е шега работа... А и ние в тази група сме най - уязвими. Критическата си е критична за здравето ни. Дай Боже всяка от нас (по индивидуален начин) да премине без особени сътресения.

Аз си помислих същото когато чух лошата новина - колко голямо значение имат хормоните ни за психическото и физическото здраве.  Следродилната депресия е било ужасно нещо.

# 744
  • През девет планини в десета...
Влизам с молба да ми препоръчате нещо за подтискане на апетита защото не се трае вече. Сигурна съм че е от хормоните. На 50 съм с все още нормален цикъл, но усещам че края наближава. Апетита ми е ужасно засилен. За всякакви храни. Дайте идеи с какво да го намаля.

# 745
  • Бургас
С хром и  магнезий. На дотера има масла, но излиза доста по-скъпо.

# 746
Някой може ли да ми препоръча нещо за удължаване на цикъла, имам предвид да не ми идва толкова често. Постоянно се боря с анемии и дефицити, сякаш единствено витамин Д не успявам адекватно да го поддържам и предполагам е една от причините да ми се скъси цикълаа на 24, 25 дни. Четох и в темата за витамин Д, но много се обърках каква схема да започна при тежък дефицит, хематолога ми беше изписал по 2капки вигантол, което в последствие разбрах колко е нищожно, за това си позволявам да питам по форуми за схеми на прием.

# 747
  • София
Не е от витамините, от хормоните е. И при мен се скъси - на 26-27-28 дни, като цял живот ми е бил около 30+.

# 748
И моят от няколко години е през по-кратък интервал, много дълги години ми идваше по часовник на 28 дни, ама буквално дори по едно и също време на деня започваше кървенето даже, още от ученичка. Сега ми е смешно но си спомням че понеже е кратно на седмица и по едно и също време, все в едни и същи часове в училище ставаше през целия срок Grinning От няколко години се скъси постепенно, в момента е на 25 дни, че и на малко по-малко се случва от време на време. На 42 съм, имам цикъл от малко преди да навърша 12. Сестра ми е няколко години по-млада и казва че при нея е същото в последните години.
При мен намаля и като кървене де, като много по-млада ми беше общо 7 дни, макар и последните ден-два почти нищо да нямаше но не можех да ги броя и за чист ден. Сега са 5, като петият е толкова леко зацапване че се чудя всеки път да го броя ли, това е от повече години и също постепенно стана.

# 749
  • Варна
А дали има връзка между това на колко години идва за пръв път и кога ще спре завинаги?
Днес момичетата съзряват по-рано.  Значи ли, че и по-рано ще са в менопауза?

Общи условия

Активация на акаунт