Случи ми се нещо странно XXX

• 73 070
  • 793
  •   1
Отговори
# 615
Провери дали не сте с немски корени.😁

# 616
И аз правя същия експеримент като се събудя през ноща. Винаги знам колко е часа.

# 617
Аз пък тая нощ се събудих и мислех,че е 3ч. Погледнах и часовника и видях 3ч.  В същия момент чувам ,,Мамооо, може ли да ставам вече, 8ч е!"
Уви, детето беше право, аз съм видяла това което съм искала да видя явно.

# 618
  • Мадрид / София
Това с часовете ми се случва и през деня. Горе-долу знам колко е часа без да гледам часовника. Незнам дали не е някаква ориентировка по светлината или е нещо друго. Но не е и 100% познаваемостта.

# 619
Сега покрай празниците семейно сме при баба и дядо. Разхождах се по улиците, наслаждавах се на прохладния свеж въздух. Преди време бях разказвала история за същото село за една изоставена къща с "подменени" пердета.. Коментарът ми е изтрит.. но помня, че беше събрал повечко лайкове, така че надявам се повечето оттук да са го чели и същевременно да се сетят за какво говоря.. Къщата е почти съседна на нашата, пада се по диагонал.. Ходих да я разгледам по-обстойно - пердетата са същите, които бях видяла за последно - плътни и дръпнати изцяло, скриващи напълно вътрешността на стаята. Някога са били червеникави на цвят с разни орнаменти. Понеже имам спомен от дете как съм се набирала по външната стена на къщата да видя какво има вътре в стаята, знам, че имаше цепнатина и съвсем ясно виждах една кухненска маса със сгънат, ужасно пожълтял вестник върху нея (т.е. не съм си въобразявала). Точно тогава, на следващата година някой подмени пердетата, което си остава странно за мен, предвид статуса на къщата. Ако имах възможност, щях да се опитам да вляза, знам ли...да видя може ли да си обясня Защо. Само че съсед купи парцела да си държи селскостопанските машини. Сложи масивна, висока порта; видеонаблюдение. Въпреки че къщата не му трябва, не я е бутнал, но така или иначе вече окончателно няма как да си обясня тази история.🙂

# 620
Аз си я спомням тази история.
Според мен, точно защото някъде във времето се е знаело, че няма да намериш обяснение, се е и случило.

# 621
  • гр.Пловдив
Сега покрай празниците семейно сме при баба и дядо. Разхождах се по улиците, наслаждавах се на прохладния свеж въздух. Преди време бях разказвала история за същото село за една изоставена къща с "подменени" пердета.. Коментарът ми е изтрит.. но помня, че беше събрал повечко лайкове, така че надявам се повечето оттук да са го чели и същевременно да се сетят за какво говоря.. Къщата е почти съседна на нашата, пада се по диагонал.. Ходих да я разгледам по-обстойно - пердетата са същите, които бях видяла за последно - плътни и дръпнати изцяло, скриващи напълно вътрешността на стаята. Някога са били червеникави на цвят с разни орнаменти. Понеже имам спомен от дете как съм се набирала по външната стена на къщата да видя какво има вътре в стаята, знам, че имаше цепнатина и съвсем ясно виждах една кухненска маса със сгънат, ужасно пожълтял вестник върху нея (т.е. не съм си въобразявала). Точно тогава, на следващата година някой подмени пердетата, което си остава странно за мен, предвид статуса на къщата. Ако имах възможност, щях да се опитам да вляза, знам ли...да видя може ли да си обясня Защо. Само че съсед купи парцела да си държи селскостопанските машини. Сложи масивна, висока порта; видеонаблюдение. Въпреки че къщата не му трябва, не я е бутнал, но така или иначе вече окончателно няма как да си обясня тази история.🙂

Green Lizard ,аз не съм я чела историята,но ми стана интересно-това,което пишеш сега в поста ли е или има и други подробности? Smiling Imp

# 622
Преди десетина дни разказвах една случка, когато съм била в първи клас. Днес видях съученичката ми от въпросната случка, но в друг град

# 623
Скрит текст:
Green Lizard ,аз не съм я чела историята,но ми стана интересно-това,което пишеш сега в поста ли е или има и други подробности? Smiling Imp
teddinm, пиша за теб - завесите бяха бели, тънки, на дръвчета със зелени корони; може и заради белия цвят материята да ми се е сторила "по-деликатна" и така да е останало в съзнанието ми.. В един момент бяха други. Пролуката между завесите, която ми позволи да надникна вътре и да се сещам с точност и досега... и състоянието, както е в момента. Тази къща никога не е била обитаема, поне никой не се е интересувал от нея. Пътната и входната врата бяха заключени; да не си помислите, че е някоя разграбена и разбита. Може и това, че съседът купи мястото, успя да я запази във времето. Нямах телефон в себе си, можех да я снимам, хем историята да звучи по-автентично.

# 624
Може къщата да е имала собственик, който да я е посещавал, макар и много рядко

# 625
А може и да не е купена, щом никой никога не е идвал. Не е лошо да се провери кадастрално

# 626
Сигурна съм, че никой не е живял там след смъртта на собствениците.✌️
Скрит текст:
Разпитвала съм баба ми за живущите. Селото ни е от онези малки, спокойни и, за съжаление, безперспективни откъм работа места в северозападна България. Има все още хора, но и много празни къщи (вече в настоящето). Иначе има наследник, но той изобщо не живееше в околността.
Като деца сме влизали в двора, имахме животни и дядо ми отваряше голямата порта да коси трева. Имаше счупени прозорци във вътрешността на двора. Личеше си, че е изоставена.
Ето я къщата, снимах я от нашия прозорец. Не че има нещо паранормално в снимката.😀
Скрит текст:
Прозорецът, който гледа към улицата, за него ставаше въпрос.
.Hazel., купена е, и е в такова добро състояние благодарение на човека, който я взе, не на роднини.. Дори е измазана.

Oh, BTW....Весела Коледа на всички, Хо-Хо-Хо!😀

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 10:17 от green_lizard

# 627
Има немалко такива дето се самонастаняват.

# 628
  • София
Миналата година не го споделих,но сега се повтори.Нали всяка година слагаме чиния с храна от трапезата на Бъдни вечер за умрелите да се намери,вярвам че са до нас на този ден...Та,вчера вечерта сложих чиния на терасата ни,на масичката със сарми,туршия,тиквеник и парче от питката.Сутринта погледнах,всичко си беше в чинията.Малко по-късно излязох на терасата и отново питката липсва.Миналата година също се случи така.
Живеем в Манастирски ливади,където дървета и зеленина няма.Има гълъби и врабчета малко.Ама кръгло,изпълващо ръката ми парче питка,не виждам кой може да отмъкне от третия етаж.Може да е наивно,но според мен починалите са си взели своето...както миналата година...

# 629
Като заговрихте за изоставени къщи и пердета се сетих нещо, което са ми разказвали, не съм присъствала, така че не мога да потвърдя на 100%.
Бяхме ученици, лятна ваканция на село, вечер едно момче от компанията ни, се прибирало и минало покрай една изоставена къща която е с разкъсани пердета (къщата е изоставена от много години, на места е паднал покрива, двора е обрасал личи си, че никой не живее там) и казва, че някой почукал от вътре на прозореца, но не посмял да се обърне да види. Години след тази история друг човек от селото който не знае за гореспоменатата случка ми разказа, че когато бил и той ученик посред нощ се прибирал с негов приятел, спрял точно срещу тази къща да пусне една вода, и в този момент пердетата се дръпнали настрани, и двамата са видели и побегнали, на другия ден отишли да видят дали са оправени пердетата и видели, че всъщност било 1 перде и било силно разкъсано по средата. За една и съща къща става въпрос, а докато писах това не спряха да ми се насълзяват очите

Общи условия

Активация на акаунт