Случи ми се нещо странно XXX

• 72 388
  • 793
  •   1
Отговори
# 780
Въпросът е колко е реално всичко, както в реалния живот.
Това е сън,  което ще ви разкажа накратко, но е интересно според мен, пък може и за вас да се окаже.
Гледах един филм с Пол Мескал "Всички сме непознати" - една доста призрачна история за любовта. И там духът на другият герой, забравих му и името, и това на актьора, се надруса в един бар. И аз си мисля после, цяла нощ почти, съпреживявах филма, търсех мнения, защото краят беше супер неразбран.
И в тоя ред на мисли си казвам, че как пък е възможно уж дух, пък се надруса.
И скоро беше, сънувам, осъзнавам в съня, че мога да го контролирам, и реших да полетя право нагоре нагоре към Господ. Пак ми е било криво за нещо, постоянното ми състояние вече почти.
И се озовах в една стая и там пушеха дрога и си я инжектираха в нося. Беше някаква много силна синтетична дрога. И аз се виждам как взимам това нещо, с което си го вкарваха през носа, и посягам към себе си и почти да извикам недей, какво правиш, и другото ми аз си го инжектира в носа. И изведнъж усетих физическа болка в главата, все едно ми се изпари мозъка и пак се събра, и като започнаха едни халюцинации насън. 😁😆 И виждам един мъж зад стъклото, бяхме някаква стъклена стая с огромно огледало. Та виждам мъжа отвън и си казвам, вече дрогирана, с една частичка останало съзнание-не забравяй този човек той ще ти напомни как да се върнеш в твоя свят.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 18:27 от FBID10206456949248728

# 781
Кой може да каже на сто процента, човешкият мозък си остава неразгадана вселена. Аз лично също съм сънувала неведнъж странни, откачени сънища, дори някои прекалено реалистични и живи. Но това, да сънуваш друг твой евентуален живот, вече е на различно ниво.
Сетих се за още една странна история, тя е по-скоро към Мандела ефекта, струва ми се. Пак от редит мисля, че беше, авторът разказваше как като бил дете, родителите му взели старата му болна баба да живее с тях, и инсталирали в къщата специално приспособление, като асаньор, да я качва до горния етаж и да я спуска. След години, когато бабата вече е починала и той споменава на родителите си за онзи период, те не помнят нищо от това и отричат, че изобщо се е случило. А ако се беше оказало и че баба му е починала, преди той да се роди, щеше да е наистина психарско.
Ей такива нещица, които ти бърникат във възприятията за реално и нереално, едновременно ме плашат и интригуват. Има и едни историйки, в които героят помни, да кажем, свой добър приятел, но в един момент се оказва, че никой друг не го помни, дори къщата, в която приятелят е живял, се оказва, че е на други хора. В една от историите, в която от цял випуск само двама души помнят своя съученичка, дори се налага ужасяващата теория, че момичето просто в един момент е спряло да съществува, и то, и всичко, свързано с него е изличено от Вселената. Вярно, фикционална история е, със сигурност, от така наречените крийпи паста, но теорията е обезпокоителна. Представете си, че всеки от нас може да е имал приятел или близък, който е изличен от съществуване. Точно за такива бъркания в мозъка говоря, да те карат да се съмняваш във всичко.
Твоят сън също звучи много интересно. Но дали е плод просто на въображение, или паралелна реалност, зависи на кое вярваш. За такива неща по принцип, май е въпрос основно на вяра. Чудя се отдавна, как така едни хора имат паранормални и всякакви странни преживявания, докато други нямат, и там има два варианта, или има хора, с по отворени сетива и чувствителност към незримото, или са си въобразили, че им се случва. Теории всякакви. Може би чрез хипноза би могла да се постигне яснота, нали уж така някои хора отключват спомени, че са ги отвличали извънземни, и тем подобни. Аз не знам дали бих се подложила, има си и немалки рискове, както изглежда. Да видиш нещо, което да те стресира дотолкова, че да полудееш.

# 782
  • Мадрид / София
Не знам случаи на полудели след хипноза. За излекувани от мании - да.

# 783
Само си спомням, че като малка си повтарях постоянно: те ще те накарат да забравиш, това, което знаеш, нещо много важно, изначално, ще забравиш, но не забравяй този момент, в който си си го обещала да не забравяш. И това всеки ден. Скривах се на едно и също място и си го повтарях и повтарях. Но просто, може би , съм луда.

# 784
Не знам случаи на полудели след хипноза. За излекувани от мании - да.
Аз знам. Моя позната след регресия се лекуваше 3 години. Психически не беше добре.

# 785
А преди регресията била ли е добре? Пробвала ли е да отиде отново на регресия, за да се продължи процесът, който е започнат, и евентуално да се стигне до излекуване?

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 09:39 от Cafe

# 786
Аз си правих регресия от интерес просто. Не съм видяла кой знае какво, но беше ужасно, много плаках, такава мъка си изживях, а съм доста корава и трудно се разстройвам. Та, не препоръчвам особено..

# 787
  • София
Покрай споменаването на хипнозата се сетих за ненапълно изучените или обяснени функции/действия и възможности на подсъзнанието. Най-простите примери са, че когато под хипноза човек пипа горещо (или - да речем - му удрят шамар), след събуждането остават, по-точно са се появили - белези от изгорено (даже мехури), или от плесника.
Та си мисля, че в един вариант - най общо мозъкът ни, не на представление на илюзионисти в зала, а докато ние си спим в леглото, може да ни "вкара" в сценарий/действия, от които сетне да има следи. Без обезателно спомен от какво са. Но по-често СЪС и почудата как така се е случило.
С "дистанционно виждане" и телекинеза се правят изследвания и експерименти. Представете си някой от другия край на света (с двете умения) да ви гледа как пишете в темата и да почне да ви мести мишката/буквите в устройството. (Впрочем, още по време на ВСВ и на Студената война после, са правени опити с дистанционно виждане и хипноза - само по снимка на обекта. И да го накараш да си отвори сейфа за да прочетеш написаното на едни хартии там...)
Но - относно сънищата - като втори вариант ме изкушава едно "предложение" точно на Павел Вежинов в един от нявгашните му романи. Че сънят е "душевна клада" (за мен, по-точно клада на спомените). Че - в полза и защита на живия човек (повече като тяло и физиология) - си "избира" нощем разни затормозяващи сцени и детайли от живота или паметта и ги "изгаря" в сън. Т.е. унищожава ги от "записите" в подсъзнанието.

ПП. По предишната история с моя "норвежец" и питанка от следващ пост.
Скрит текст:
Отрича да е сомнабул. Щерката също не знае да е правил друг път "разходки" - все пак, живели са и заедно известно време. Той самият - в разговорите ни - отграничава ясно 2 "фази" на случката. Мед.му "досие" от ходенето в Б.помощ е обяснимо - той си знае, че е бягал, падал-ставал и има от какво да се е почупил и натъртил. Казва обаче: дори да съм се събудил, да съм си сгънал пижамата, да съм се облякъл и да съм тръгнал нанякъде - разстоянието до където се оказа, че съм на другия ден, е доста по-голямо, отколкото бих могъл да стигна нощем пеша. А и никога не бил ходил там.

# 788
  • Мадрид / София
С дистанционно виждане не можеш да видиш такива подробности като какво се пише, че и да влияеш. Има протокол, който следваш и ако "виждаш" ясни картини това се счита като "боклук" и се отчита в една графа за такива отклонения.
После когато си под хипноза не си заспал. Отпуснат си със затворени очи, но в будно състояние. Затова си наясно ако имаш следи от нещо от какво са.

# 789
  • София
Разбира се, аз дадох примерите по-горе съвсем общо. Но - специално за дистанционното виждане..., доста по-широкообхватни са постиженията за онези, които го могат, или са обучени. Впрочем, у нас, в БГ, от 2009 г. също се разработват методики и дори са провеждани семинари. (И, убеден съм, че колкото и не хуманни да са били, опитите по проект "Старгейт" в Щатите са достигнали по-далеч от това, което днес е извадено на показ.
Дистанционното виждане:
Скрит текст:
Любопитен семинар (2014 във Вн и Сф) у нас:
https://www.videlina.org/wp-content/uploads/2014/02/Remote-Viewing-12.pdf
В посл.бр. на Списание8 за 2024-а има тема по въпроса, и думи на рОден лектор/експериментатор по въпроса:
https://spisanie8.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%B8% … 22024-%D0%B3.html
И, естествено, си имаме наш сайт: rvinsights.bg (където дори има проекти и "услуги" - които може човек да ползва от техния екип)

А при изгаряне под хипноза - въпросът (идеята) не е само, че практически не си заспал. Тук роля играе вече цялостно организмът - с всичките си рецептори и функции, защото не просто си "наясно", но тялото (с подадена команда от ума/подсъзнанието) реагира на изгарянето по съответния начин.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 23:26 от EmBrother

# 790
  • Мадрид / София
Възможно е да не съм те разбрала добре какво си искал да кажеш. Знам, че в Бг има/е имало (нямам представа дали още има групи), които се занимават с дистанционно виждаме. Има и книги с подробно описание кое как се прави. Имам личен опит с добри резултати. Смятам да продължа тренировките малко по-напред. Карах и първоначален курс от руски сайт. По принцип всички могат да го правят, стига да има кой да ти го обясни. Вече кой какви резултати ще постигне зависи от степента на чувствителност. Няма 100% познаваемост, но 80% е много добър резултат. Медиумите сигурно ще имат супер резултати, защото имат развита чувствителност.
Тук бях пускала преди години тема за дистанционно виждане и направихме експеримент. Не знам дали я има още тази тема.

Темата я има, но са изтрили частта с експеримента, а тя беше интересна.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 21:56 от Angela61

# 791
  • Sofia
Моля, стартирайте следваща тема.

# 792
Снощи сънувах, че се прибирам вкъщи, отварям входната врата и виждам някакъв ужасен коридор, с голи стени, изкъртени врати.. като в ремонт. През главата ми минава мисъл.. оппа, това е сън, събуди се. В следващия момент се озовавам пак пред входната врата, отварям и вече си е нашия апартамент. Все едно контролирах съня. И друг път ми се е случвало и е хем странно, хем готино.

# 793
  • Мадрид / София
Новата тема: https://m.bg-mamma.com/?topic=1739270.new#new

Общи условия

Активация на акаунт