Случи ми се нещо странно XXX

• 72 392
  • 793
  •   1
Отговори
# 735
В Гугъл на пръв прочит ми излиза, че Хулдра е нещо като горска фея, горска "русалка". На "хюлдра" не излизат правилни резултати, поне не и за някакви митични горски обитатели.

Хулдра е митично същество в скандинавската митология. Според легендата, тя е красиво създание с женски черти и опашка и живее скрито, дълбоко в гората.

Имало и мъжки хулдри, ама те били много грозни, тъй казват.

# 736
  • София
За "русалката" - грешката (почти) е моя - но той тъй си я нарича - с "Ю". И аз прегледах в Гуг, ала не съм обърнал внимание. Не е станало дума до кога си е този път у нас, ще взема да спретна нещо като "Паранормалните дневници на един българин в Берген". Simple Smile (Видял е хулдра - според него - трета история си е, ще я опиша като имам време.)
За цигарената кутия съм съгласен, че има поне няколко и не сложни решения. Но той си твърди, че е виждал личица, а и съседи са му говорили двусмислици в такава посока.
За последен път уточнявам, че предмета зад стъклото (от снимката), се е издигнал безшумно и бързо пред два чифта очи. (Като изобщо изключваме разговори с хора на другия ден, които също са видели нещо.) Освен, ако лампата в стаята - в "случая" зад гърбовете им, не се е "изстреляла" към тавана... Simple Smile

# 737
При промяна на позицията на тялото отражението се мести.

Което ме подсеща колко се радвах на северното сияние, когато се виждаше от България Joy чета в новините, че тази вечер ще може да се наблюдава и както си седя на дивана, вдигам поглед и виждам през прозореца цялото небе в червено! Умрях от кеф! Ставам да отворя и разгледам по-добре, изчезва като с магическа пръчка! Затварям - вижда се! Оказа се отражение на кухнята, която беше наситено червен гланц Trollface за свое оправдание ще кажа, че правехме ремонт вкъщи и живеехме за 1 месец в апартамент на наша приятелка, още не бях свикнала с особностите му Flushed но ако не бях станала от дивана и до днес щях да си мисля, че съм го видяла Laughing

# 738
Ама в случая трябва и бащата, и дъщерята едновременно да си променили позицията, за се стрелне нагоре. Освен това проведох един експеримент току-що - изправих се от стола и наблюдавах отражението на лампата в прозореца  - тя се стрелна надолу, но и не изчезна и когато я потърсих пак от предишното си положение, си беше там, където беше (за целите на експеримента допускам, че в един и същ момент са станали прави от седнало положение). Вероятно тези хора при изчезването на обекта, са се опитали отново да го видят, така че отпада отражение от лампа. То няма как да изчезне безследно.

# 739
Нали е през камера? Тоест достатъчно е телефонът да се помести. Не знам, просто и на мен ми изглежда като отражение на плафон.

# 740
Да, изглежда наистина, но допълнителните подробности не отговарят. Нали като е изчезнало това нещо, все пак са се опитали да го видят пак, логично е. Съмнявам се, че се е стрелнало нагора и те - аха, ами ок и са си продължили разговора...

# 741
  • София
Нали е през камера? Тоест достатъчно е телефонът да се помести. Не знам, просто и на мен ми изглежда като отражение на плафон.
През обектив е само сниманото.
Дъщерята е навътре в стаята. Той - до прозореца. Тя го вижда, идва към него. Снима. После и двамата залепват лица на стъклото. Гледат минута-две. Не сядат/стават, там са си - на прозореца. Не ходят насам-натам. "Дзверят" се през стъклото. Вс. става бързо (от нейното първо виждане - през хващане на телефона - през отиване до баща й на прозореца след снимката..., предполагам, че времето дори не е било 2-3 мин., а по-скоро минута и малко.) Пред очите им то се ускорява нагоре и изчезва без следа. (Кое не е ясно от обясненията още в първия пост по темата?)
Освен това, ако стаята е осветена добре (а снимката е "щракната" не с прилепен обектив за стъклото, а от вътре в тази стая), при това разстояние почти нищо навън нямаше да е толкова ясно. Нямаше - най-малкото - да се виждат сгради, а само по-ярки точки от уличните лампи.

# 742
Обясненията са ясни, аз не оспорвам, единствено казвам на какво ми прилича. Ние не сме били там.
Иначе в тази връзка попаднах на това - https://www.cia.gov/readingroom/docs/DOC_0000015445.pdf Събитията са през '59г.

# 743
EmBrother, забавляват се хората Simple Smile в такъв момент човек инстинктивно отваря прозореца. Също и щом е стигнала до телефона, щеше да има видео.

# 744
Сега, и аз със странна случка. По време на целия период, за който говоря, вкъщи не е имало други хора, освен мен и мъжът ми (доколкото знам). Бях в командировка няколко дни и снощи като посегнах към шампоана, който си бях купила предишната седмица, се оказа, че е на дъното, колкото за две-три измивания. Ясно си спомням, че го купих миналата седмица, защото не беше на обичайното си място в магазина и потърсих съдействие от консултант. Освен това преди да отида специално до този магазин, се къпах и се оказа, че шампоанът ми е свършил и доразредих с вода, за да използвам колкото мога, тоест, не се бъркам кога съм го купувала, а е и различна марка от стария ми. Изключено е мъжът ми да го е ползвал, първо, защото той ползва нещо 10 в 1 - душ гел, шапоан, веро и препарат за колата, както в смешката и второ, дори да го е ползвал, няма да си излее цялата бутилка на главата. Предполагам, че ще има допускания любовницата му да е се е къпала с моя шампоан, но все пак - ако тя не е Рапунцел, не виждам как ще изхаби 500 мл шампоан за три дни (пък и не е ли доста нагло?). Да е спукана бутилката и да е текъл - няма следи, а и мъжът ми щеше да види, че някаква слуз се стича от шкафчето. Мислихме снощи какво може да е станало и не намерихме обяснение. Слушам ви Grinning

# 745
Предполагам, че ако мъжът ти го беше излял по погрешка, щеше да ти каже, ама освен неволно разливане или ползване за пране на някаква вълнена дреха, друго не виждам. И дух да е, и призрак (казват, че имало разлика, не знам каква е и все пак да съм пунктуална за тези, които знаят Simple Smile ), пак надали ще ползва...

# 746
Да не си го купила полупразен Grinning Друго не ми идва на ум.

# 747
Дъщеря ми така ползва измивни-бутилка за два-три пъти. Ама и тя не ви е гостувала😊
Попитай мъжът си да не е мил нещо в банята.

# 748
А при покупката отваряла ли си го?
Купувала съм омекотител, който се оказа пълен по-малко от половината, но го забелязах при разтоварването на покупките, защото отворих да покажа на мъжа ми как мирише. Или някой в магазина си е отсипал, или в завода при пълненето е имало гаф, или се е излязл и продавачите са го забърсали да не личи.

# 749
Аз навремето така събирах на майка ми шампоаните и препаратите, та с комшийчето правехме номера на градината на съседа. Grinning

Последна редакция: вт, 21 яну 2025, 15:22 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт