Случи ми се нещо странно XXX

• 73 067
  • 793
  •   1
Отговори
# 630
  • España
Мистерията” с изоставените къщи , по мое скромно мнение, е свързана не толкова със “свръхестествени”,а с “криминални” елементи . Не всички случаи , разбира се ….
Ще зам пример :
Действието се развива някъде към края на миналия и началото на този век. Тогава баба и дядо още бяха живи и аз , всяка година , когато си идвам, ходех да ги навестявам . Тогава бяхме със сестра ми и братовчед ми . Вечерта излязохме да се поразходим . Селцето е затънтено , о онези , които изглеждат като “изоставени от Бога и хората”, още тогава имаше много празни къщи …. местните ( я имат 50/70 човека) , живеят в свой собствен микро-свят …. Естествено се отбихме в кръчмЕто , където се събират основно пиянките на селото да бистрят клюки и политики . Та…. седим си ние на една маса , на по един “облак” и чинно отговаряме на въпросите на хората : “вие от кой род бяхте “ и тнт…. И ……тогава го видях : в ъгъла ….сгушен в стар “балтон” ; с катранено черна коса и много бяло бледо лице , с очилца с тънки телени рамки…. Попитахме за него , а отговорът беше : “мАни го тоя зализан италианец …. Ни ракия пие … ни мента …ни мастика , а селското вино му присядало” .  Пък и езика не говорел ! Появил се един ден …. ей така ….от нищото ..спял в изоставен дом в края на селото …. хората му давали храна…някой лев срещу работа …. После дойде “селската хубавица “ и право към него … Хората се смееха , че и бил обещал да я води в Италия …. В един момент той стана и отиде към бара , аз го последвах , за да го разгледам по-отблизо : имаше идеално поддържани красиви мъжки ръце  и  коса …. просто се усещаше , че е от друга “закваска” .  Даже опитах да го заговоря на английски , обаче той ме игнорира….”прего” и после бързо заминаха нанякъде с момичето.
След време , братовчед ми ми разказа , че “както се появил , така и един ден просто заминал” , никой нищо не знае вече за него .
Та така…..

# 631
Аз продължавам да срещам съученички от първи клас. Днес бях на маникюр и жената след мен се оказа съученичка, която ме позна.

# 632
За моята история - аз не смятам, че е "свръхестествена".🙂 Между другото, благодаря за предположенията. Свързвайки детайлите, пак не ми се връзва хора да се влизали.. То тогава и нямаше такава висока ограда и имаше отлична видимост в двора. Входната врата си беше заключена, без никакви следи от взлом. Освен някой бездомник да е влязъл през някой счупен прозорец и да са му трябвали парцали да запали огън да се стопли..?? Само че такива хора, изпаднали в крайна нужда, надали ще мислят за "преправяне на обзавеждането". Или ако е искал да остане незабелязан, изначално нямаше да маха пердетата, които не бяха прозрачни(!). Хора от етноса, нагли и самонастаняващи се, никога не са живяли в селото, така че и това отпада като вариант. То затова ми беше интересно да се влезе в къщата, да видя дали масата и вестникът все още са там и има ли следи от някаква човешка дейност..

Ако питате мен, нещата повече си изглеждаха като тези пердета - червеникавите с орнаменти, винаги да са си били там, а другите никога да не ги е имало и аз да съм се объркала.. Само че аз знам, че това не е вярно.🙂 Просто някои неща не можем да си ги обясним.

# 633
  • Мадрид / София
Може на някой да са му харесали предишните и да ги е заменил с други привечер или вечерта за да не го видят 😅.

# 634
Като заговрихте за изоставени къщи и пердета се сетих нещо, което са ми разказвали, не съм присъствала, така че не мога да потвърдя на 100%.
Бяхме ученици, лятна ваканция на село, вечер едно момче от компанията ни, се прибирало и минало покрай една изоставена къща която е с разкъсани пердета (къщата е изоставена от много години, на места е паднал покрива, двора е обрасал личи си, че никой не живее там) и казва, че някой почукал от вътре на прозореца, но не посмял да се обърне да види. Години след тази история друг човек от селото който не знае за гореспоменатата случка ми разказа, че когато бил и той ученик посред нощ се прибирал с негов приятел, спрял точно срещу тази къща да пусне една вода, и в този момент пердетата се дръпнали настрани, и двамата са видели и побегнали, на другия ден отишли да видят дали са оправени пердетата и видели, че всъщност било 1 перде и било силно разкъсано по средата. За една и съща къща става въпрос, а докато писах това не спряха да ми се насълзяват очите
И моите очи се насълзиха докато четях историята ви, а не ми е тъжно! Много странно..

# 635
Преди около 18 г., в един летен следобед със сестра ми си стоим в една от стаите у нас и си гледаме телевизия. Работата на баща ни не беше такава, която да е фиксирана от 8:00 до 5:00 ч. Често се е прибирал към 4 и нещо, че и по-рано. И по едно време гледаме как една сянка (все едно човешка) преминава по тавана на стаята. Такава, каквато сме виждали, когато някой се качва по стълбището към втория етаж, където се намирахме. Минават някакви секунди, но татко не влиза. Излизаме на терасата - никакъв го няма. Не се е прибрал...
**************************************************************************************************

Продължение от тук: https://bg-mam.ma/p/1686435/49005781 .

3. Разказаното е чуто преди около 20-21 г. Ползвам моя записка от преди 12 г.

"Веднъж момичето беше разказало, че неговата леля била видяла на улицата в нощ преди 15г. (преди около 24г. броено от днешна дата) , та лелята била видяла следното: високи същества, над две метра, закачулени в черно, на ролери, много хилави, кокалести направо. Бяхме в двора на споменатата разказвачка, тя влезе в къщата си, за да иска майка и да потвърди думите и, но жената отказа да излезе. Може би се е притеснявала, че ние децата или нашите възрастни роднини ще я сметнем за откачена."

Чух я да казва на дъщеря си нещо от сорта на: "Стига, това са глупости, няма такова нещо." Момичето звучеше искрено развълнувано, при искането си за потвърждение на думите му пред мен и още няколко деца. Ако е лъгало, трябва да се е проявило като добра актриса и при самото лъгане, и после при разговора с майката.Сега ми хрумва дали да не ида да попитам жената, успокоявайки я че няма защо да се плаши да каже истината, ама ми е неудобно...Laughing

За тези, които евентуално няма да погледнат на какво е продължение настоящия ми коментар ще кажа, че госпожицата със странните истории беше разказала и за качулати създания, видени лично от нея в района на село Водни пад.

А сега нещо от Лиана Антонова. Може да има общо между трите случая.

"ЕМИЛ Ч. ОТ СОФИЯ

Още един подобен случай. Емил е на двайсет и една години. Събитието, за което ми разказа, датираше отпреди осем години. Бил на село в безлюдна къща, когато изведнъж се събудил от светлина, която се движела рязко из стаята. С ужас забелязал силуетите на две същества с качулки като на католически свещеници. Това явление го спохождало винаги когато преспивал в тази къща.

Веднъж събрал смелост, протегнал ръка и ги докоснал. Усетил остри, твърди и дебели нокти като на животно, решително не човешки. Тайнствените посетители били високи метър и двайсет - метър и четирийсет. Емил е убеден, че са с извънземен произход и че го изследват, смятайки, че ние имаме пещерно самосъзнание.

При толкова оскъдна информация не бих си позволила да дам мнение по случая на господин Емил Ч."

Откъсът е от книгата "Срещи с многоликия Космос", изд. "Хемус" (стр. 255-256), 1994 г.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 23:24 от Хранислав Христославов

# 636
Нещо странно да ви се е случило през новата!?
И Честита да ви е! ✨🥳

# 637
  • Карлово
Ами то до обед спахме, нямаше време за случки.Yum

Здраве и щастие през Новата 2025 година.

# 638
  • Варна
 Честита да е новата 2025-та!
 Странно едва ли е, ама за първи път от...години спах спокойно, без пиратки, фойерверки, викове, кучешки лай и котешко мяукане. Wink

# 639
  • Deutschland
Прекрасно. Аз бях задрямала и се събудих от такъв взрив, че едва не получих инфаркт.
Да сте здрави и много щастливи всички. Честита Нова година!

# 640
Да!
За втори път ми се случва да сънувам предупреждение за смърт.  Знам, че любимите ни души се грижат да ни подготвят, колкото могат.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 08:58 от red soul

# 641
  • София
Нещо странно да ви се е случило през новата!?
И Честита да ви е! ✨🥳

Спах два часа повече спрямо предния ден, ако го броиш за странно. Иначе ще чакам нещо по-странно. Честита Нова година на всички в темата!

# 642
  • София
red soul, съболезнования!

# 643
  • Стара Загора
Днес малката (на почти 3 години) гледаше през прозореца и изведнъж, сочейки небето ми каза “Виж, мамо, бабите!”. Погледнах в тази посока, и аз не знам какво очаквах да видя, но нямаше баби както се досещате. Попитах “къде ги виждаш бабите?”, а тя ми отговори, отново сочейки на същото място “Ето там! Дошли са да ни видят.”

# 644
Барби❤️

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 10:22 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт