ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 117

• 54 370
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Под меки имам в предвид на вкус. Мазнините не ме притесняват, такова се старая да ми е храненето.
А яйченият фаст тежък ли е? Обичам яйца, но да не стане обратният ефект и да не искам да ги виждам повече.

# 706
Има ли сред вас на кето режим?
Как съчетавате силовите тренировки с кето?
Аз се опитвам, но не успявам вече много време, защото тренирам няколко дни и след това рязко изнемогвам и налитам на въглехидрат. Тренирам с големи тежести по 1,5-2 ч дневно и приемам 2000 калория.

# 707
Аз маслини по зоната си изчислявам 11 г за блок, което не е толкова малко, особено ако са без костилка

# 708
2000 калории  с цел отслабване са много.
Освен ако не се пренасят чували с пясък Wink

Маслини - чудесна храна. С нищо друго, освен зеленчуци.
Купувам буркан, най-добре обезкостени, изливам солената вода и сипвам бистра.
Обезсоляват се.
Полезни мазнини.

# 709
И аз не меря маслините, като купя си ги хапвам без да броя или смятам колко изяждам. 🙂
Балкай стадидата са меки и на вкус, освен и консистенция. Яйчения фаст на мен не ми идва тежък. Обичам яйца и почти всеки ден имам едно ядене с яйца, а има дни в които и двете яденета са ми яйца. И яйчен фаст съм правила 7 дни и после пак си хапвах яйца след него. Пробвай, пък ако усетиш, че ти е тежко или пък ти омръзват яйца можеш да го спреш. Аз го правя с чедър или синьо сирене или аки намеря зряла моцарела. Редувам ги за да разнообразявам вкуса.

Днес обяда беше 4 яйца с масло, биволско сирене и малко кашкавал. Вечерята пилешки филенца със зехтин и краставичка:

Забърках едни бонбони със сушена червена боровинка, сурови бадеми, фурми и кокосови стърготини. Прибрах в хладилника и ще пораздавам повечето, че да не ги ям аз всичките 😆

# 710
Аз пък обичам маслините и не ги меря, поне за тях усещам кога са ми достатъчно. Обаче обичам и зелените маслини 😁  Редувам ги според настроението с каламата или черните месести, които не са толкова солени.
И така за вечеря си спретнах шаркутери по български с кашкавал, филе елена, зелени маслини и кисели краставички.
Обяд бъркани яйца със сирене.
Закуската я пропуснах днес, защото се успах.
Тази година грип не ме повали, но бъбреците решиха да се обадят и 3ти ден движението ми е на минимум. Затова гледам поне с храненето да внимавам. В такива моменти съм забелязала, че нисковъглехидратното хранене много помага за засищане и като цяло да не се чувствам подута.
Течностите и чайчетата са на макс, да видим дали ще се размина без антибиотик.

# 711
.... аз установих, откакто започнах да меря храната си и да изчислявам нутриентите, че наистина големи количесвта съм си похапвала Green Heart

то това го казвам често, но все до умирачка от глад стига дискусията

маслини ям черни, големи и безсолни, има и едни леко шаренички, всяка маслина собствен цвят и не са много солени от фантастико
онова розовото няма начин да е 3г вх на 100 гр

тази седмица съм малко пас на диетата, фаст и НВД със свински пържоли,
от другата седмица пак фаст и ниски калории

кетото със силови се получава, ако акцента е на мазнините, на много протеин на мен ми се доспива и ми пада пауъра, там онова да припомня, че над пределна доза протеин, протеина започва да се преработва като въглехидрат
от кето до кето - балкан планина разлика, при адаптиран метаболизъм към мазнини е ок, но на трева и пиле пак е кето, но и да изтикаш тренировката, после или лягаш мъртво заспал или се нахвърляш на кило банани

ходя на народни танци от един месец, яко кардио е, пот се лее, аз съм пето борче в трета редица Laughing

# 712
  • София
ходя на народни танци от един месец, яко кардио е, пот се лее, аз съм пето борче в трета редица Laughing

Така е Херци Wink, аз ходя от около година. И колкото повече напредваш, толкова по-яко кардио става. Нося си хавлийка попиване на отделените количества - мокра я връщам Simple Smile.  Ама хубаво, забавно Simple Smile - на мен фитнеса ми е скука и тегавина. Скоро няма да си борче Wink

# 713
И аз ходя на танци. Някои дни е доста интензивно,  но от това не се отслабва. След танци не вечерям, което ми е допълнителен бонус,  но трябва много да изчистя храната, за да вляза в релси.

# 714
  • София
Понеже от скоро започнах да си смятам калориите, на няколко места ми излизат с отклонения стойностите на калкулаторите. Къде ги смятате вие и бихте ли ми разяснили как разбирате към колко активните да се причислите? Примерно, хоум офис съм, но върша някакви задължения вкъщи и правя 20-30мин. упражнения - това умерена активност ли е, не е ли? Че нали по коефициент на активността се умножават... А човек, който цял ден е на крак, но без много движение (например на каса), каква активност има?

# 715
Кетото нали си е 5% въглехидрат 25% протеин и 70% мазнини. Как има разлика. Не разбирам. Аз спазвам тези правила за кето. Не мога да си представя да ям по-малко от 2 хиляди калория, като то мазнините са си калорични. Пиле на кето не ям. Ям само свинско и яйца. Чат пат ям млечни, но не са ми в списъка с любимите храни.

И друго да питам-теглите храната в сурово състояние, нали?
Под 5% въглехидрат визирам чист въглехидрат с извадени фибри, но аз като цяло фибри ям само от зелена салата един път на ден.

# 716
  • 1st floor
Да се похваля, че трети ден виждам на кантара 51,5 (още половин кг съм на долу). Тази седмица застудя, отделно имам проблеми на работата, здравословни също и умирам да се отдам на изкушения, като вид утешение.

Последна редакция: сб, 08 фев 2025, 02:05 от НеПоКоРнА

# 717
Здравейте момичета  ☺️ Как се справяте с режим преди цикъл , на ОМАД съм ,но в последно време преди цикъл е някакъв кошмар,все нещо ми се похапва, отделно като настъпи Мц 2 кила отгоре не мърдат,вода са ,но пак,то 2 седмици ми се връзват в норма 🤷‍♀️

# 718
Аз не мърдам въпреки усилията.

# 719
Дух, дай си време. Едва ли си се възстановила хормонално, по-бавно ще стане, но ще стане и този път.

Общи условия

Активация на акаунт