Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 750
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 135
В коя група да задам въпроса, благодаря много за всички насоки !

# 136
  • Варна
В коя група да задам въпроса, благодаря много за всички насоки !
https://www.bg-mamma.com/?topic=1538180

# 137
Хелоууу, готини - в готиното на вечерта, или в късното.. все тая Simple Smile
Snow22, наистина, за Варна, препоръчвам и не се чудете дали е така, тако е, за разчитане, профилактика, кор-биопсия образен д-р Христо Куцаров и хирурга Вълкан Иванов. Д-р Куцаров в момента е във Варна, вероятно графика му е пълен, но не пречи да опитате на място и да изчакате, не вярвам да ви върне. На мен той ми откри 4мм тумор, той ми направи кор биопсията, той ме успокои, той ме изпрати при Вълкан Иванов и съм благодарна и на двамата, много! Миналата година ме оперираха и от тогава си правя консулти при тях. Много е важно при кого ще попаднете, на кого ще се доверите и е хубаво, че събирате предварително мнения, защото така вероятността да попаднете от другата страна с късата клечка, доста се намалява, според мен. Минах само лъче и се надявам повече да не ми се случват подобни неприятни изненади в живота Simple Smile С две гърди съм, вече нищо не си личи от операцията, финно изпипано, аз съм много доволна... и отношението и доверието не могат да се предадат без лична среща..
За доктор Ненков имам две близки, които му имат доверие и се следят при него. Вероятно е добър специалист от малко по-старото поколение, но не мога да препоръчам - нямам личен опит, но по-скоро сякаш не е много по съвременните методи и сентинелните биопсии, това само съм го чувала от познатите ми, ако отидете ще разберете. Направо не знам какво да ти кажа.. Но всичко ще бъде наред, ще се подредят нещата с познатата ти, няма как да е иначе, просто малко "баири" по горно-нанадолнището, и ще мине всичко! Всичко е в главата, за да го преодолееш трябва да живееш с "философия", и да се наслаждаваш  със страст на всяка радост и мъка, която Бог поднася! Не е лесен живота, но е готин!

Едва такава, привет! Изобщо не правя никакви Упражнения:) Веднъж опитах да "пълзя" по стената с пръсти, ама нещо ядец, и се отказах Simple Smile Иначе хич не се щадя, което е пълна глупост от моя страна, вдигам 100 от 200, легени, деца, квот се сетиш.. и аз като се пренатоваря усещам болежки, но минават като си дам повечко релакс, ха ха, звучи малко наивно, но карай Simple Smile Аз съм с махнат един лимфен, но наистина претоварването, а и лошото време, смущават костната ми плътност понякога Simple Smile

Много сила и кураж ви желая, момичета, и много споделени щастливи мигове с близките! Бог да пази вас и семействата ви Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 01:03 от anonymous78

# 138
Къде работи д-р Христо Куцаров,може ли неговите координати за разчитане на образно изследване?

# 139
  • Варна
Къде работи д-р Христо Куцаров,може ли неговите координати за разчитане на образно изследване?
В поликлиниката Аспарухово,в приземния етаж има образна диагностика.И ний днес ще ходим за разчет.С часове е,но ако обясните мисля че ще ви приеме.

# 140
Здравейте, борбени момичета Flowers Hibiscus
Макар да не пиша, следя Ви всеки ден и черпя от позитивизма Ви и следвам Вашите съвети и опит.
Благодаря Ви от Sparkling Heart
Специално БЛАГОДАРЯ на анонимна78 Flowers Rose
Мина операцията - сега остава да си пожелая за мен и всички Вас - късмет и здраве Flowers Four Leaf Clover

# 141
Момичета, Вела, Хайди , Опосум, Анимус 78... въпроса ми е към момичетата, които са със махнати по-малко лимфни възли и сентинелна биопсия:
Правите ли гимнастика всеки ден , която правят момичетата с лимфна дисекция?
Аз не правя гимнастика , обаче ръката взе нещо да ме боли между лакътя и рамото отзад. Дали не греша като не правя гимнастика?

Аз съм с махнати пет и правех месец и нещо упражнения . Движението се върна нацяло ,обаче като взех да си тренирам и я натоварвам нещо усещам оток (не вдигам тежести) , но я ползвам много ,понеже ми е дясната и по навик вдигам и тежки неща с нея. Може би трябва да си слагам компресиращ ръкав докато тренирам ,защото няма вариант да спра упражненията. Иначе сега ще ходя и на лимфен дренаж. А може и да реагирала така ,понеже химиото ми е след операцията и се налага да ме бодат за кръв от време на време в дясната ,понеже вливките ми са в лявата ,а обикновено оперираната ръка се пази от такива манипулации. Според мен и един махнат да е, трябва да има раздвижване след това .

# 142
  • София
Аз съм с два махнати ЛВ. След операцията ходих в Дървеница на физиотерапия. Определено ми помогна. Вкъщи специални упражнения не съм правила. От началото на годината ходя на фитнес и работя с тежести. Не я щадя – не искам да се чувствам инвалид. Даже вчера вдигнах 30 кг. мъртва тяга. Тотално е раздвижена. Болки нямам, но при мен пък продължава да си е като изтръпнала частта между лакътя и рамото, отзад.
Шайло аз при моята химия давах само дясната ръка (операцията е вляво) и за вливките и за взимане на кръв. Лявата за нищо не давам 

# 143
Аз съм с 6 премахнати лимфни възли и да, правя гимнастика, всеки ден, по няколко пъти разтягане(все едно плувам) защото ръката ми се стяга, тежи ми и ме наболява,но след леките упражнения ми е по добре...Свалих си приложението breast help , то ми напомня също...
[/quote]
Момичета, Вела, Хайди , Опосум, Анимус 78... въпроса ми е към момичетата, които са със махнати по-малко лимфни възли и сентинелна биопсия:
Правите ли гимнастика всеки ден , която правят момичетата с лимфна дисекция?
Аз не правя гимнастика , обаче ръката взе нещо да ме боли между лакътя и рамото отзад. Дали не греша като не правя гимнастика?

# 144
Аз съм с 15 броя махнати, раздвижих си ръката сама, някак си го направих.
Правех мои си движения, сега уж нямам проблем. Не знам само тези 15 броя само от първо ниво ли са и въобще с тези нива чисто анатомично не съм запозната. Каня се да попитам хирура, като се видим. Имах оплаквания в началото- дърпаше ме, ако я натоваря, започва да ме боли. Една рехабилитаторка беше казала на дружка, когато усети нещо да вдига ръката нависоко и да  помпи в юмрук, та това правя, когато усетя дискомфорт.
Гледам да вдигам чанти, лява ръка ми е. Но на фитнес внимавам, но искам да започна по-сериозни натоварвания.
Анонимна78 само лъчетерапия ли, без хормонална ли?
Питам, защото за първи път чувам за лечение само операция и лъчетерапия. И ми е любопитно.

# 145
  • Северозапада
Аз се пазих основно заради имплантите да не вдигам ръцете над главата. Но на мен ми е втори месец след операцията и още гледам да не вдигам повече от 3-4 килограма. Нося си по-леките покупки и кучето (4кг) по малко. Не знам още колко трябва да се пазя. Мислех дали да не питам лекарите от Панагюрище.

# 146
  • Варна
Момичета,на моя колежка майка й е оперирана преди 20г.Мастектомия и лъче.Без хормони.Жива и здрава и гледа правнук.Тогава е нямало ПЕТ и ЯМР.Дори не й знаят хистологията.При тройнонегативния няма хормони,но има химио.Запознахме се и с много младо момиче на лъчето,оперирано от др.Вълкан Иванов,само лъче й предписала комисията.Попитах я дали е доволна от операцията,каза че въобще не си лечало,като одраскано от котка. Но това зависи и от разположението на тумора от хистологията и образните.

# 147
Моята гърда също е ТОП,дори други доктори,като ме преглеждат го казват.Имам изкарани 7 лимфни,на мен много ми помогна,че спя със ръце над главата.Първоначално правих някакви псевдо упражнения,но се уморявах.😀 Лека по-лека я раздвижих до такова положение ,че да си я вдигна над главата ,докато съм легнала.Все още спя така.

# 148
Две години след операцията, на диспансерна мамография ренгеноложката ме пита коя е оперираната гърда. Почти не личи. С 15 извадени ЛВ съм. Дано и вътре да си остане здраво навсякъде... Имам лек оток в гърдата и ми е изтръпнало под мишницата. Пратиха ме на физиотерапия. Не съм започнала още. Чудя се къде има качествена такава. Ако знаете, препоръчайте ми.

# 149
Аз съм с 15 броя махнати, раздвижих си ръката сама, някак си го направих.
Правех мои си движения, сега уж нямам проблем. Не знам само тези 15 броя само от първо ниво ли са и въобще с тези нива чисто анатомично не съм запозната. Каня се да попитам хирура, като се видим. Имах оплаквания в началото- дърпаше ме, ако я натоваря, започва да ме боли. Една рехабилитаторка беше казала на дружка, когато усети нещо да вдига ръката нависоко и да  помпи в юмрук, та това правя, когато усетя дискомфорт.
Гледам да вдигам чанти, лява ръка ми е. Но на фитнес внимавам, но искам да започна по-сериозни натоварвания.
Анонимна78 само лъчетерапия ли, без хормонална ли?
Питам, защото за първи път чувам за лечение само операция и лъчетерапия. И ми е любопитно.

Де този късмет, имам и хормонална минимум 5 години - инжекция резелиго и тамоксифенче, решение на комисията в диспансера където съм. Според Вълкан Иванов малко прека.яват с инжекцията, но за сега продължавам да си я ползвам..
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт