Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 762
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 165
Coral ,

Може би консултация с психолог няма да навреди ,аз съм била веднъж при една от осем ,но нямам много опит с тях и за жалост не мога да дам мнение . Мен пък ме е страх от напълняване ,защото сега ми слагат резелиго и после продължавам с хормонална , и за кожата на лицето си се притеснявам да не пъпчаса много , иначе за косата честно казано не ми дреме много ,стига после да си порастне същата де .

# 166
Още в болницата бяха извикали психолог.Със сигурност ще я посещавам и занапред.Трудно ми е за всичко женско…Майка му… 🥲 Отдруга страна си викам,кога пак ще ме попари таз’диагноза.Нали все пак така ми заяви лекуващия!Не дали ще се върне,а КОГА!Времето Покрай децата е много по-добро и хубаво! Ще се оправя!

# 167
Още в болницата бяха извикали психолог.Със сигурност ще я посещавам и занапред.Трудно ми е за всичко женско…Майка му… 🥲 Отдруга страна си викам,кога пак ще ме попари таз’диагноза.Нали все пак така ми заяви лекуващия!Не дали ще се върне,а КОГА!Времето Покрай децата е много по-добро и хубаво! Ще се оправя!
Е,браво на лекуващия. Кой е той, много добре обнадеждава, то психическото състояние е част от лечението, твоя лекуващ не го ли е чувал?
Наред с лошите истории, чета и позитивни, например, 3 стадий - десетилетия живи след диагнозата.

# 168
  • Sofia
Не мога да разбера що за лекари са тези, които ограбват надеждата на пациента! Много "мотивиращо"! Само Бог знае какво и колко ни е отредено на този свят. Чудеса се случват!

Ще споделя една история. Не е свързана с рак на гърдата. На моя близка ѝ откриха тумор на пикочният мехур. Жената е преминала 70 -те години. Сещате се лекарите с какво съмнение за излекуване я гледат? Та на тази моя близка ѝ назначават лъчелечение. След курса лъчетерапия от ПЕТ скенера се вижда, че тумора е намалял наполовина ( а си е бил голям ). Съответно лекуващият лекар се съмнява, че толкова много е намалял и я праща на ЯМР. Общо взето се говори в посока, че е на възраст където операцията е рискова.  Докато дойде времето за ЯМР - то на жената много ѝ пада хемоглобина и си е направо в критично състояние. След, като припада няколко пъти в ръцете на дъщеря ѝ, решават че няма накъде и тръгват към болницата. В първата болница отказват да я приемат, във втората я приемат и я поема млад лекар хирург. След, като ѝ преливат кръв, за да стабилизират хемоглобина, този млад лекар решава да ѝ направи безкръвна операция и отстранява тумора. Вижда се, че  въпреки размерите си той не е прораснал в мускула и става възможно за пълното му изчистване. Та жената, която е била общо взето "отписана" от първите лекари, сега е добре. Още много път има да извърви, защото през всичките тези месеци на лечение и операция е била с външни торбички, пикочният мехур не се е използвал. И тепърва трябва да проработи отново.

Бог е Велик! Чудеса се случват!

# 169
  • ПЛОВДИВ
Привет момичета, от доста време не съм писала, тъй като все хубави неща ми се случиха това лято. Като за начало изкарах едно хубаво лято. Близо 15 дена на балкана и толкова на морето а не като миналата година, когато се борех с болестта. Това лято се здобих с мечтаното колело(триколка) и кола за Белгия, където се лекувам а семейството се здоби с един сладур от породата Белгийска овчарка на име Рекс. Живи и здрави другата седмица ми срещата с онколошката и ако всичко е наред след 3 месеца пак ще се видим. Имам един въпрос към вас, скъпи момичета: Може ли да вземам активен въглен, за диарията, че все още имам, заради Абемациклипа? Благодаря Ви за отговорите. От сърце желая на всички нови момичета в темата кураж, горе главата и всичко ще се нареди.

# 170
  • Варна
Мадам Фрапина доколкото разбирам сте на Верзенио.А споделихте ли с онколозите за диарията.В листовката пише,че трябва да се приема лекарство от рода на Лопедиум и Имодиум.И активен въглен би трябвало да става.Пробвайте и с чай от шипки,дренки.Трябва да овладеете страничните ефекти.Сестра ми е на Рибоциклиб и с добавки ги контролираме засега.

# 171
  • ПЛОВДИВ
Мадам Фрапина доколкото разбирам сте на Верзенио.А споделихте ли с онколозите за диарията.В листовката пише,че трябва да се приема лекарство от рода на Лопедиум и Имодиум.И активен въглен би трябвало да става.Пробвайте и с чай от шипки,дренки.Трябва да овладеете страничните ефекти.Сестра ми е на Рибоциклиб и с добавки ги контролираме засега.
Да точно така на Верзенио съм. Опитвам с чайове и за сега е горе/долу добре. Питах за активния въглен, тъй като имам спор с баща ми, който ме кара да го пия, но не искам да взимам нещо без да се допитам до лекар и до момичета тук. С Верзениото за сега имам само диарията.

# 172
И аз се интересувам дали може да се пие активен въглен.Имам съмнения, защото принципно помага като изчиства всички токсини и болестотворни микроорганизми, та да не би така да "изчисти" лекарството, т.е.да попречи на усвояването му от организма. Аз съм на активно лечение и за диарията  пия Омнибиотик 10, на кутията пише,  че се приема при химиотерапия.

# 173
Coral, моля те по-ведро. Не знам какъв в този онколог или хирург, но никой не знае как ще му реагира организма и не може да дава подобни прогнози.
Покрай мен има много примери на жени с тази диагноза и са живи и здрави. Пример 1 - младо момиче, била е на 30 години, когато го открива сама. Мултифокален, хормонален, ki67 - 80 %. Операция. После втора операция с лимфна дисекция и мастектомия, химия, 5 години хормонални, в момента кара 9 година.
Една близка също с агресивен вид, с няколко лимфни възела заразени, химия, лъчетерапия, 5 години хормони и скоро се канят да й ги спират. Живее нормален живот. На моя близка сестра й е с хер положителен, ki67 -80%, 12 години няма нищо никъде, запазени гърди.
А най-големият ми пример е жена, която е била на 28 години, когато Гаврилов й маха гърдата, имала е 9 заразени лимфни възела. Химия, хормони, махнати яйчници, навремето е нямало много образна диагностика, проверявали я за метастази с операция. Има пластика на гърдата. Минали са 40 години оти нея, ходи на море всяка година, живяла е на макс, думите й са, че се е хванала за живота, без да мисли за болести. Следи се, ходи на лекар, мъжът й също е лекар.
Запознах се с няколко жени с тройнонегативен, напоследък все търся пример за този вид, ами 14 години, 9 години, 12 години, при някой 7 са минали... има оцелели.
Това с тези заключения ме вкарва в черна дупка, не знам какъв психолог трябва да посетя, за да ми помогне, след подобни заключения!?!
Затова, моля те, не се вглъбявай в това изказване. При теб, до колкото си спомням е хванат навреме и терапията е "профилактична", за да не се разболееш сериозно.

# 174
Колкото е по-некомпетентен и немислещ един лекар, толкова е по-категоричен в нещата, които касаят решенията Божии. Вече ги преценявам като личности по това какво говорят. Вместо да помисли малко да нагласи терапията индивидуално, а не като кълвач да следва протокола и гайдлайна, той прави страшни прогнози. Мнението на такива “специалисти” е точно толкова меродавно, колкото на леля Гичка от сергията на Пазара в Димитровград. Мн хубав пазар, между другото.

# 175
  • София
Внимателно с активния въглен, някъде бях чела статия как го слагат къде ли не, например в тесто за пица/хляб и имаше предупреждение, че освен токсини обира и полезни съставки и може да е вредно да се ползва често. За конкретен случай не е проблем, но е добре да се преговори с онколога какво да се взима по принцип.

Относно спането - шефката на аптеката в Надежда ми беше написала, че мента/глог/валериан е Ок, както и мелатонин при проблеми със съня.

Корал, може би да поговориш с психолог? От София ли си - ако да и решиш, пиши ми да ти дам координати.

# 176
Олив,от Пловдив съм.Говорих с психолог и занапред ще я посещавам.Снощи спах с децата от седмици толкова дълбок и спокоен сън не съм имала.Вече усещам,че те двете са ми “дозата” успокоение ❤ С малката сме вкъщи,че е лошо времето и цяла сутрин си играем на бебета-ами добре ми е 😀 Снощи се престраших да остана по кърпа пред децата,обясних на голямата,че няколко месеца ще ме вижда така.Днес определено съм добре!Благодаря на всяка една от вас ❤ НАИСТИНА ВИ БЛАГОДАРЯ!

# 177
Coral333, ако става дума за психоложката на коца Ени, мн здраве да и пратиш от още една “луда”, на нейната съученичка Диана, племенницата. Елена е образ, тя мн ми помогна към онзи момент да се намърдам в коца “с връзки”, а после исках да ги взривя 😄. А тя е интересен антропологичен експеримент сама по себе си, ако не ми беше пълна главата с дяволи тогава, щеше да ми е приятно да общувам с нея. 🤭

# 178
Mimache ,не съм към коца.Психоложката се казва Цветина

# 179
Като е такава темата, наистина и аз търся психолог за Пловдив, който да се занимава с такива проблеми. Ако имате мнения за някои - моля да ми препоръчате Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт