Мъжът ми намеква за малкия ми бюст и евентуално слагане на силикон

• 12 651
  • 328
  •   1
Отговори
# 255
Както се отбеляза, такива жени ( и мъже също) са комплексирани, тънко обидни и често неприятни за околните. С което предизвикват доста негативни коментари и подигравки в училище и след това в университет или работно място. Което само засилва комплексите им и съответно другите негативни черти от характера им и се получава един порочен кръг.
Докато при други жени същите неща никой не ги е подигравал. Така стоят нещата в общи линии, сега дали е правилно или не, е друг въпрос

Да не би да твърдиш, че преди училищна възраст се комплексират масово?

Щото аз съм останала с впечатление, че тогава възникват голяма част от комплексите, свързани с визията. Всички сме били свидетели на коментари и подигравки към ученици в училище, виновни просто с факта, че съществуват, че са с нещо по-различни и не могат да се защитят. Някои дори не осъзнават, че са различни, преди да започнат да им се подиграват и да ги тормозят, че да са имали комплекси, с които да дразнят околните. Виж, на комплексарите, които се подиграват на такива хора, сигурно са им възникнали комплексите вкъщи, благодарение на семейството.

# 256
  • Пловдив
Намекни му, че му е малък члена. И да почва да търси как да го увеличава.

# 257
Както се отбеляза, такива жени ( и мъже също) са комплексирани, тънко обидни и често неприятни за околните. С което предизвикват доста негативни коментари и подигравки в училище и след това в университет или работно място. Което само засилва комплексите им и съответно другите негативни черти от характера им и се получава един порочен кръг.
Докато при други жени същите неща никой не ги е подигравал. Така стоят нещата в общи линии, сега дали е правилно или не, е друг въпрос

Човече, от всеки твой пост все повече се изграждаш като образ, който се има за "шегаджия", а всички останали виждат в него комплекар, който си избива комплексите върху ТЪРПЕЛИВИ и добродушни хора. Нищо забавно няма и НИКОЙ в работното място  или в университета не подкрепя подобни "шеги", а всички намират "шегаджията" за кретен. ВСИЧКИ!
Ако един такъв шегаджия се пошегува с комплексиран човек няма да получи свиване и скимтене в ъгъла, а мощен вербален и реален шамар. Защото ВСЕКИ на тази планета има комплекси и свои болезнени места и ако бъдат натиснати той реагира. Само пасивните хора ще те оставят без да те наврат от там дето си излязал. А авторката не е пасивна към мъжа си, камо ли към някой льольо в работа, дето не и се налага да го търпи.
Примерите ти са детински - дето някой се бил правил на интересен "подигравайки" се на някого. Ама и тогава всички не харесвахме подиграващия се - това ти казаха 100 човека. Никога, по никакъв начин, за никого това не е било забавно и прието добре.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 20:05 от the Дорис

# 258
И тя е казала истината, че му е малък. И злобното, неудовлетворено мъжленце взело, че се възпалило. Ти да видиш. Оказва се, че не можеш да се държиш с хората, както те с теб, сърдят се.
+1000
Това е 100000% вярно.

Много ме кефи това
Oh, I was a bitch to you? Remember when I was nice, and nice, and nice, aaaand nice, and then nice again, and Theeeeen I was a bitch...!

# 259
....човека. Никога, по никакъв начин, за никого това не е било забавно и прието добре.
Абе да ти кажа доста добре беше прието, даже като се събираме след години още си разказваме тези истории.
На другия коментар, в училище всеки е отнасял подигравки, не вярвам да има изключения. Но не всеки се е комлексирал.
И аз имам такива случки, помня във втори клас няколко момичета заедно с учителката от занималнята ми се подиграваха много гадно дори не помня за какво. Не съм се отличавал с нищо, напълно обикновено хлапе. Бяха ме разревали и тогава нарекох учителката крва пред половината клас. Занимаваха нашите, караха ме да се извинявам, тя естествено съвсем ме намрази ама повече не си позволи да ме обижда. Предполагам съм я настъпил по болното място, щото една млада току що завършила и май малко си падаше на такава.

П.с само да отбележа, дори не знаех какво означава тази дума, после разбрах в последствие

# 260
Добре де, реален коментар било ама видиш ли тя защо е засягала? Ами засяга се. И е нормално да се засяга - коментира се в недробожелателен аспект нейното тяло. Чувства се нехаресвана, неприета, не достатъчно добра.

"Ама аз само казах какво мисля пък ти какво се нервираш такава!" Манипулация от първи и прост вид - да накараш човек да се чувства зле заради емоциите, които има от твое поведение/коментар. Не да е извиниш, че си изпляскал нещо, което го обижда ами да се правиш на шмандушмук невинен, че видиш ли само така си си казал какво мислиш.

Подкрепяш манипулациите. Упрекваш, авторката че емоционалността и е ненормална на неприемливо поведение от мъжа и. Опитваш се да обясниш на авторката и аудиторията, че подобно токсично поведение е нещо нормално - просто си приказваме. Не, не е нормално!

И хората със самочувствие може да бъдат обидени.
Особено ако идва от близък. И е логично да реагират. Назад беше разказана история за уж много умно момиче, но момчето я е обиждало за интелекта пред приятелката и. И тя мълчи. А била уж умна.
Това което е трябвало да стори е да го попита за кой се мисли, че да и говори така. И да му каже, че тя излиза само с умни и възпитани, с хора, които я оценяват и няма място при нея такива хора и да му каже да си тръгва. Ей така се прави.
В училище знаеш как е. Има си побойници и такива дето мълчат.
Виждала съм как майка казва на детето си на лошите деца да не отвръща, да не се защитава, да има уж самочувствие да бъде над нещата.
Резултата е, че като видят побойниците, че онова мълчи и не отвръща, почват още повече.
Майката е глупачка в случая. Детето и е малтретирано, тя му вика - мълчи си. Да не им пада на нивото.
Помня един случай. В съседния клас идва пълно дете на 8-9. Уж миличко и възпитано и такова си беше.
Побойниците почнаха да го ебават и обиждат, че е дебел.
Момчето ги попита какво го вълнува неговите килограми, те почнаха да се хилят и да ръсят обиди като шопар, свиня. На което той такъв му завъртя, после на земята го поступа, че се научи, че с пухкави може би не е много умно, че на някои им е силна ръката.
Повече никой нищо не му каза за килата.
Ако си беше замълчал, да бъде над нещата, щеше да отнесе ежедневно простотии от невъзпитаното и комплексирано хлапе.

# 261
  • По света и у нас
На работното място ако някой те тормози - защото на РФ22 коментарите са си психически тормоз, работата на Човешки Ресурси е да изгони този, дето се мисли за много умен и тероризира другите, които си вършат работата. Това е в ущърб на продуктивността, на фирмата в крайна сметка и ръководството няма интерес да поддържа лоша обстановка във фирмата.

А хората от по-простолюдните слоеве на народа (да ги наречен - плебса) имат някаква странна нужда открито да се дразнят едни други за да правят смях на останалите простолюдни от тяхното гето и да доминират на тяхното ниво.

Мен пък никой не ме е бъзикал брутално в детската или училище, нито пък моите съученици са били подигравани, нито колегите ни в унито са били агресивни към помежду си, нито в работата. Имало е тук таме подмятания, малко по груби закачки, но в никакъв случай не е имало спукване от подигравки към някой си.

Спомням си една дебелана в работата се опита да се заяжда с мен, като були и имаше пасивно агресивен хумор към мен, искаше да ме излага пред колегите. Не можеше да се примири, че втора инженерка съществува в офиса и мъжете не са само нейни, освен това тя беше като кюфте а аз “рускиня” 😂.
Едно телефонче до ЧР-то и после да видиш колко мила стана, като се изплаши че ще излети и няма да си взима заплатката.
Аз съм там да работя, а не да ми е неудобно! Реално булитата са комплексарите в случая, те си избиват комплексите в-у другите.

# 262
Аз не разбирам защо трябва да се пада на нивото на простака. 🙄🙄🙄

Още по-тегаво е с малки деца, защото на такава възраст всичко влияе, а в повечето случаи възрастните, които трябва да са коректив, никакви ги няма, а наистина понякога са на страната на "майтапчията". 🙄

В началното училище в моя клас дойде момче с аутизъм. Аз сигурно бях единствената, която не му се подиграваше. Всички останали, обединени от колективния дух, си направиха голям купон с него. Та като имаме човек, който е със заболяване, инвалидност, когнитивни особености, някакво изоставяне, и му е трудно да се защити - така му се пада, защото такъв е законът на джунглата ли?

Абе, ужасно жестоки деца има, а после като ги взимаха родителите им, едно лицемерие наставаше... 🙄 Очаквам да съм някакъв много мек родител, ама ще подивея, ако мое дете мачка друго психически.

# 263
Аз не разбирам защо трябва да се пада на нивото на простака. 🙄🙄🙄

Очаквам да съм някакъв много мек родител, ама ще подивея, ако мое дете мачка друго психически.

Противоречие ли виждам Joy

# 264
Ще му вдигна нивото просто. 😁😁😁

А форума кой знае как ще го оспамя с този хипотетичен казус. 😀

# 265
Шутовете, които обичат да правят смях на чужд гръб, по мое време биваха бити. Някои доста често си ходеха красиви...

# 266
Ще му вдигна нивото просто. 😁😁😁

Няма как да вдигнеш нечие ниво.
Това са празни приказки.

# 267
  • По света и у нас
Новото може и да не му вдигнеш, но акциите можеш.

# 268
Явно сте расли в доста по- добра среда от мен, но аз не съм имал такава възможност. При нас средата беше много по агресивна, ако не се защитаваш много лесно щяха да те смачкат.
Онази случка с учителката също изглежда много ми повлия, сега като се замисля, макар че я бях позабравил. След като я нарекох к***ва спря да ме обижда, но въпреки че се защитих съвсем адекватно на поведението и, тогава на 8 години не разбрах добре какво се случва, нашите ми се караха много, не помня даже дори дали им разкарах всичко и ме беше срам от случилото се. Отрази ми се много негативно следващите години в комуникацията с момчетата, онази групипка момичета от класа ми мисля повече не се занимаваха с мен или не помня точно. Една от тях обаче беше по пълна и като и напипах слабото място следващите години ми беше редовна жертва.
За другото вече го написах съвсем ясно, кой как се познава си е негова работа. Неприятни, докачливи и тънко обидни хора обикновено са отлъчени от колектива така да се каже и често са обект на подигравки. Защото са неприятни, а са неприятни защото са обект на подигравки и са отлъчени. Факт. Малко като яйцето и кокошката. Това в по ранна възраст, предполагам на работното място просто никой не се занимава с тях, при моите бачкарори обаче е било бетер детската градина, а в други среди нямам преки наблюдения

# 269
Една от тях обаче беше по пълна и като и напипах слабото място следващите години ми беше редовна жертва.

Значи самия ти си изпатил от грубо отношение, но си избиваш комплексите след това върху друг човек.
Защо? Само тогава се чувстваше значим ли? Мъж ли се чувстваше? Така ли си "получи" самочувствието? Joy 
Е, това ясно ти показва нивото на развитие. Емоционално и интелигентно.

Общи условия

Активация на акаунт