Приятелят ми иска да направя аборт

• 8 038
  • 213
  •   1
Отговори
# 15
Не е адекватна реакцията. На никоя възраст не е редно да се разпореждаш с това какво трябва да прави приятелката ти с тялото си

# 16
Koй се е разпореждал? Казва "аз няма да гледам деца още" и тва е. Неин избор дали ще прави аборт.

# 17
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Koй се е разпореждал? Казва "аз няма да гледам деца още" и тва е. Неин избор дали ще прави аборт.
Мии, деца няма да гледа, но може да плаща издръжка, като не се пази.
Избора ѝ е бил "доброзорен", даже си е чиста принуда.
 Но като цяло, тъпа ситуация... Определено е по добре за нея да не ражда от човек, който не мисли за сериозна връзка и дете.
Другия път да избира по внимателно гаджето!

# 18
Знаеш ли колко трудно е да се расте без баща? Лично аз съм расла без баща и ако можех да избирам, бих избрала да не съм се раждала. Не давай живот на поредния страдалец.

Може ли да не обобщаваш? Израснала съм без баща и в нито един момент не съм се чувствала "страдалец". Имах прекрасно и безгрижно детство, за което благодаря на майка ми. Тя е човекът, който направи така, че в нито един момент да не почувствам липсата на баща.

На авторката съвет не мога да дам, животът си е неин, изборът и последствията също. Задължително на доктор да види какво се случва. Аз бих се притеснявала от увреждане на плода, ако не е абортирала.

# 19
Естествено, че ще плаща, ако се наложи. Ама в крайна сметка баща на сила не можеш да станеш. Аз не виждам що трябва да си усложнява живота авторката. Пък и кво му е на гаджето? То не с всяко гадже тръгваме деца да правим. Тва, че масово не се пазят понеже "без гума е по- яко, брат"... нали.

# 20
Няма значение ние какво мислиме дали е подействало хапчето или не. Всичко е в Божите ръце. С дете, без дете слагай хикса на твоя приятел и вече внимавай с какви излизаш или как се забавлявате.

# 21
Голяма гадост.
Как се преживява аборт е въпрос на психика.
На някои, не им дреме. Други се сриват.
Ти си прецени от кои си.
Никога не бих останала с мъж, който ме кара да правя аборт. Бързо знае иначе, какво се прави, след като се е о*рал.
Дете може да има щастливо детство без баща, примери бол. Може да има нещастно и с двама родители, пак примери бол.
Според мен си се ошашкала и той е използвал момента и те е задействал по бързата процедура. Явно има опит и е по-голям.
Повърнала си, защото цялото ти същество се съпротивлява и това реално не е твое решение.
Направи, това което чувстваш ТИ!

# 22
  • Washington,USA
Ма какво значи той не искал. Тялото си е твое ти си решаваш. Ей, само Ви командват нямате никакво свое мнение

# 23
  • София
Няма значение дали е за аборт, за лилави завеси, или за уголемяване на гърди. Макар, че за аборт е по-силно. Факт е, че този мъж се разпорежда с чуждите желания, мнение и живот все едно тя е негова собственост. Ако тя също искаше аборт или поне стигне до извода, че иска е различно. Съвсем различно.
Не мога да си представя да съм с човек, който да не ме попита какво искам в такава ситуация?
Просто, това е такава висша степен на егоизъм и психически (най-вероятно след време и физически насилник), че бих се изстреляла от този човек с 200, даже не бих искала и да го виждам за обяснение.
Но!
Авторке, не само той е виновен.
Какво значи "Накара ме"?
Опря ти нож в гърлото, заведете при лекаря, и докато не изпиеш хапчето ти би главата в стената ли?
Знаеш ли как точно някой ще ми каже да направя нещо си (камо ли пък да е за моето тяло) и аз безропотно да се подчиня, все едно съм му робиня!
/color]

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 09:56 от Светулчица

# 24
Ако решиш да родиш - не се занимавай с припознаване и издръжка, че ще ти е трудно цял живот да се молиш за подпис, разрешение да изведеш детето или да си плати издръжката. Насила няма да заобича детето и да се грижи за него, така че по-добре да го няма в картинката. Въпросэт е при тези обстоятелства дали ти ще можеш да обичаш безрезервно детето, да си му майка и баща, родителите ти да са ангажирани баба и дядо, за да компенсират липсата на бащата. Трябва да помислиш и за детето. Разбирам желанието ти да го задържиш. На 20 и аз мислех така, сега вече не съм сигурна.

# 25
  • София
Отиди на лекар - сама, мисли със собствената си глава и вземай решения, защото аборта може и ще ти бъгне тялото и хомоните, а ако нещо не е наред опита може да увреди бебето. Донора на биологичен материал го разкарвай ясно е показал кой е и какъв е и по реакцията съдя, че не му е май за пръв път. Повярвай му какъв е и бягай с 200, нямаш работа с такъв човек.

# 26
  • София
Колкото и гадно да звучи, дано да е успяла и да не е живо, защото след хапче за аборт, ако е оцеляло може да има много тежки увреждания.
Съжалявам, ама съм бясна и на тебе!
Заведе ме до доктора и ме накара.
Това като всички онези, дето викат "Накара ме да живея при свекърите". Или "Всички ме накараха да кръстя детето еди как си".
Как те накараха бре, девойко хубава?
Насочиха пистолет към теб и провесиха бебето през прозореца ли?
Мили жени, уважавайте се повече!
Уважението се печели. То не идва даром.
Още повече, да видиш такъв червен, не светофар, а семафор, и да го пренебрегнеш?!?
Да не те четем после  по новините?

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 09:14 от Светулчица

# 27
  • На изток от Ада
Знаеш ли колко трудно е да се расте без баща? Лично аз съм расла без баща и ако можех да избирам, бих избрала да не съм се раждала. Не давай живот на поредния страдалец.
зависи от бащата. Аз се запознах с моя когато бях на 16г... Грам не съжалявам че нямам баща.

# 28
Не я плашете момичето, тя е повърнала хапчето, то не води до тежки увреждания

# 29
Най-добре да отиде и да се консултира с лекар. Авторката така и не се включи повече, така че може и да си е решила проблема по един или друг начин.

Общи условия

Активация на акаунт