Приятелят ми иска да направя аборт

• 8 102
  • 213
  •   1
Отговори
# 90
Никакви признаци за насилие няма в разказа. Хлапета на по 20г, вместо да се пазят взаимно, те направили белята. Тя драматизира, че му отнемала правото да живее, а той като чул и се е изплашил и веднага я завел да прави аборт. Аз друго се чудя, тя с кой акъл иска да го задържи? Изобщо дава ли си сметка за какво става въпрос? И не, че за щитавам момчето, но в крайна сметка не трябва ли да е общо решение дали да бъдат родители? Много са ми странни такива девойки.

# 91
Когато забременях не бяхме цъфнали и върнали с ММ. Даже никак!

Ето пак. С ММ. Laughing
А ако беше сама, без ММ, без образование и работа, без подкрепа от близки и може би без жилище, как щеше да се справиш???
Е, да, винаги я има опцията да се даде детето за осиновяване.
Е, не съм била сама, няма как да променя този факт. Joy То по този логика, никой тук няма право да дава съвет, тъй като няма да е в абсолютно същата ситуация.
Бяхме доста зле според бг. мамските критерии.
Хората пак се чудеха и пак обясняваха, че е скъпо.
Сега мога и тризнаци да издържам, ама нямам физическата възможност.

# 92
Завел я е насила и изобщо не е питал за нейното мнение. 100% насилие си е това

# 93
Завел я е насила и изобщо не е питал за нейното мнение. 100% насилие си е това

Е добре, как си го представяш? Влачил я е по улиците, с пистолет опрян в главата ли? Дали я е питал иска ли го или не и дали са го обсъждали изобщо е друго.

# 94
Психическото насилие си е насилие. Винаги идва преди физическото. Не бива да се подценява изобщо. Много е лесно да я хулим тук как трябвало да му се опълчи, но в действителност не е толкова лесно въобще

# 95
Ами, не, не е лесно.
Някои също сме били на 20, също сме имали аборти и избори.
Да си на 20 не значи, че трябва да си без акъл.
Вместо да се тръшка тука и "травмира", да си събере акъла и да помисли за себе си и какво иска.
КАто иска бебчето, да го роди но да има визия за бъдещето и последствията.

# 96
Кое те навежда на мисълта за психическо насилие? Това, че тя казва, че не искала да ходи да прави аборт? Решението дали да бъдат родители само на единия ли е? А ако е било нещо от сорта "Няма да правя аборт, ще си го гледам искаш или не?" Това не е ли психическо насилие? Ние не знам как точно се е стигнало до тук нали?

# 97
  • На изток от Ада
Е как се е стигнало, ми закъснява й прави тест, онзи го вижда. И казва: Много сме млади аз не искам дете отиваме на док за аборт. Отиват док дава лекарства,тя изпива едно, но преди това се е замислила за това .   

Днешните 20г не са като преди години .

# 98
Кое те навежда на мисълта за психическо насилие? Това, че тя казва, че не искала да ходи да прави аборт? Решението дали да бъдат родители само на единия ли е? А ако е било нещо от сорта "Няма да правя аборт, ще си го гледам искаш или не?" Това не е ли психическо насилие? Ние не знам как точно се е стигнало до тук нали?

Абортът е решение единствено на жената, защото е нейното тяло

# 99
  • Melmak
Да, бе то е нейно. Верно е. Никой насила не може да я накара да иде да го махне или да го остави.

Обаче може да избяга (бащата/донора). И да й каже да се оправя. А тогава вече е проблем като е на 20 без доходи.

# 100

Абортът е решение единствено на жената, защото е нейното тяло

Не съм съгласна. Тялото е нейно, но не може да решава вместо него. Я си представи ти, имаш си някоя гадже, забременяваш, не ти давя да на правиш аборт и си принудена да станеш майка и да си свързана с този човек докато си жива? Как е? И то на по 20г,дето не знаят къде се намират! Не е ли по правилно да седнат и да се разберат? За да е бременна, само той ли е виновен? Или при все, че е, той няма думата? Сериозно ли? В 21век?

# 101
Той че може да избяга, може. Но няма право да я кара да прави аборт, като тя не иска.

А тя може да го съди за издръжка, сега дали има смисъл е друг въпрос.

Как може тук да има жени, които си мислят, че мъжът има право да се разпорежда с женското тяло? Като я е забременил, не значи, че част от него му принадлежи, това са елементарни човешки права. Само бременната решава

# 102
  • Melmak
Не става дума да се разпорежда. Всяка акция има и реакция. Тя казва, че иска да го задържи, той казва “оправяй се”. Ще го осъди за 200 лв месечно и много ще прокопса…

Човек трябва да мисли малко с главата си. Тук насилие не виждам. Човекът е наясно, че не му се гледа бебе, за това иска да го махнат.

# 103
Той не е казал "оправяй се". Четете, моля.

# 104
Тя по време на забременяването къде беше? Някакъв страничен наблюдател? Значи докато се сексат, той е виновен, ама като стане бебето само тя решавала?
То пък щото много умно и зряло да родиш от някой, който очевидно не желае да бъде родител и после да обясняваш на детето, че бащата не го искал. Той може да не иска сега, от нея или по принцип. Или той няма право на мнение?

Общи условия

Активация на акаунт