Недохранени деца

• 4 126
  • 82
  •   1
Отговори
# 15
И като си помисля какъв вид имах като малка. Ушите бяха най-пълното по мен. Simple Smile

# 16
Жената пита към какъв специалист да се обърне. Според мен съм диетолог. Диетолозите изготвят не само диети за отслабване, но и също диети за хора с различни видове алергии, например към глутен, лактоза и др. Един добър специалист би ви съставил диета за нуждите на детето взависимост от възрастта и други фактори.

# 17
  • Варна
Аз съм ужасно възмутена от нахалството на някой си, който не е родител на детето, а се бърка и на всичко отгоре явно е успял/а да го заведе и на поне един специалист, ако това за хематолога е вярно. От друга страна, спомням си за случай, в който майка не давала на детето си мляко ли беше (?!) щото била върла веганка или нещо подобно. И други случаи на откачени родители, в някои от които направо са си уморили децата. Така че има хора и хора. Не знаем колко е голямо детето, но искрено се надявам да има педиатър и да го посещава, защото само имането на такъв без посещения не помага. Той би трябвало да види, ако има нещо нередно и да вземе мерки.

# 18
Ако детето е наистина недохранено, всеки педиатър би го видял това, а при специалисти и те могат да изпращат, каквито преценят.
Обаче май на никого не стана ясно потребителката която пита каква се пада на това дете и изобщо има ли право да го заведе тя на лекар. Останах с впечатлението че друг се грижи и отговаря за него.
И на мен ми е странно поставено така питането. Явно има опасения че няма да остане анонимна ако разкрие повече, но пък така не виждам каква помощ може да получи и как.
А ако става въпрос за общо неглижиране където трябва и социалните да се намесят, те мисля че и по сигнал могат да го направят, след съответната обосновка. Но пък не останах с впечатлението да се търси това. В същото време, не се сещам кой друг има право да прави каквото и да било, ако не е родител или настойник на това дете. Независимо има ли нужда или не от някаква намеса.

# 19
Фактът, че авторката не казва каква е на детето сам по себе си буди съмнение.
Ако един човек е добронамерен към детето, би казал: "Аз съм  бабата (или лелята) жал ми е за него, как да постъпя... И да иска съвет да помогне на детето.
Няма да крие кой е.

Тук май се търсят идеи - как да получа документ от лекар, за да правя сечено на майката.

Последна редакция: вт, 01 окт 2024, 23:56 от Valerie R

# 20
Не бих бързала да съдя, може и вместо бащата да пита, ако с майката имат разногласия как да се храни детето. Та може и изобщо да не става дума тя да го води някъде. Всякакви случаи има. Не е и длъжна да казва подробности.
Но от това което е изложено тук, нищичко не става ясно, освен че някой се грижи за някакво дете по начин с който тя е силно несъгласна. И си получава отговори в съответствие с това.

# 21
На диетолог трябва да се отиде, но заедно с майката, за да слуша указанията. Няма да й въздейства някаква хартийка с менюта. Диетолозите се занимават освен с наднормени и с анорексични.
ПП. От написаното на мен ми се струва, че авторката е майка на дъщеря с малко дете.

# 22
Моето е на 3г, 20кг. Храни се само с супа топчета, пиле с ориз, филия с масло и пържени/варени картофи. Викнете ми социални, че не го храня, а от горе на това му давам и джънк. Аз ще се опитам после да докажа, че всъщност го моля, но само това иска....

# 23
Несериозна, ела да видиш 13-годишен тийн какво е. Абсурд е да яде нещо, което не иска. До преди време поне ядеше някои манджи и супи, вече не иска. Кара на сандвичи, пици и подобни. Може би да чакам социалните......

Последна редакция: ср, 02 окт 2024, 14:26 от Soul Free

# 24
След като личен лекар и друг вид специалист се въздържат от насоки и лечение, значи детето е здраво, а възрастния, който мъкне детето по лекарите за психиатър.
Как разбрахте, че детето е недохранено?

# 25
Ооо когато бях малка, бях под нормалното тегло. Бях много слаба и крехка, не че сега съм в по-различно положение. Ядох като малка само определена храна. Родителите ми насила ме храниха. То тогава трябвало да се викнат социалните, че съм била злояда?!

# 26
Несериозна, ела да видиш 13-годишен тийн какво е. Абсурд е да яде нещо, което не иска. До преди време поне ядеше някои манджи и супи, вече не иска. Кара на сандвичи, пици и подобни. Може би да чакам социалните......

Оо, веднага подавам сигнал!

# 27
Несериозна, дете на 3 години,20 кг. не е недохранено. Аз познавам случай дете на 10 години -22 кг, но там личният лекар е запознат, наблюдава детето всяка седмица, предписва му витамини и хранителни добавки, отделно и психолог работи с детето, защото там проблемите са други, а не че майката не му дава да яде.

# 28
  • София
Дъщеря ми е почти на 6 и е 17кг. При това отскоро, дълго време седа на 15. Не е недохранена, яде си, просто е малко злояда и малко генът й е такъв. Не виждам как 3-годишно, което е 20кг може да се смята за недохранено, абсурдно е.

# 29
  • София
Много се дразня от вмешателства от този тип, да не говорим за заплахи със социални и т.н. НО в тази тема, освен ако нещо не е трито, авторката нищо не е споменала за социални и сигнали, нито пък за години и килограми на детето. Малко свободни съчинения станаха. Жената единствено пише, че търси лекар да издаде медицинско предписание, което да покаже на родителя или когото там визира.

За мен е загубена кауза това и да, родителите отговарят за децата си, не съседката Пенка или някакви чиновници. Но ако (съчинявам си и аз) примерно имам племенница - дете на тежки вегани на налудна диета, колкото и да не ми влиза в работата, ще се опитам някак да въздействам, ако виждам, че детето не е добре. Имаше по чужбина не един случай на уж много адекватни родители, затрили децата си с бадемово мляко и други сектантски приумици. Отделно разни маргинали, които изобщо не искат или не могат да полагат дори най-елементарна грижа. Но случаят едва ли е такъв, щом авторката се надява медицинските документи да вразумят родителя. Та не знаем каква точно е ситуацията. Ще се повторя, за авторката - дори някак да се сдобиете с предписание (приемам, че сте достатъчно близки с това лице), все едно, едва ли ще постигнете нещо. И поне някакви подробности няма да са излишни, че така всички си фантазираме.

Общи условия

Активация на акаунт