Недохранени деца

• 4 122
  • 82
  •   1
Отговори
  • filibeto-maina:)
Здравейте имам следното питане?
При случай на системно недохранване на дете, къде може да се заведе детето на преглед, така че въпросния специалист да изготви черно на бяло документ с описание на необходимите храни и нужното ежедневно количество, което детето трябва да приеме.
Личния лекар не пише подобни препоръки.
Хематологът също каза, че това не е в неговата област.
Ако е диетолог то ми казаха, че по- скоро е в помощ за отслабване.
Затова реших да питам във форумите, къде да заведа това дете, чието грижи за храненето са потресаващи, но ми е нужен документ за да го представя пред лицето, което отговаря за него.
Мислех за имунолог, дали би помогнал?

# 1
Чие е това дете? Вие каква сте на детето?
Болно ли е, че сте ходили на хематолог?
Целта на цялото занятие е за доброто на детето или да натрием носа на лицето, което го гледа?

# 2
Чие е това дете? Вие каква сте на детето?
Болно ли е, че сте ходили на хематолог?
Целта на цялото занятие е за доброто на детето или да натрием носа на лицето, което го гледа?

Отстрани изглежда, че целта е документа, някой трябва да бъде наказан. За детето кой знае..

# 3
Чие е това дете и ти като каква питаш?
На колко е детето и защо съдиш, че е недохранено? Колко тежи?

Може да е просто дребно, а не недохранено. Това е страшно обвинение, особено ако става въпрос за бебе. ЛЛ със сигурност би забелязал и дал препоръки.

# 4
  • filibeto-maina:)
Най-важно е детето да посети нужния специалист, който да констатира нужните липси и да напише необходимите препоръки.
Не ме интересува ничий нос, просто се изморих да говоря на стена и да се боря за това дете. Затова ми е нужен документ с предписание са нуждите му,  а не да говоря аз едно, а тя да си върши каквото си знае.
Не мога да дам отговори на другите ви въпроси.

# 5
Ако детето не е твое, нямаш право да се месиш.

# 6
Най-важното - като каква се явяваш на детето?
По поста ти разбирам, че не е твое.

# 7
Закрила на детето, ако грижите не са адекватни.

# 8
Ама кой и как точно оцени, че грижите не са адекватни? Съседката, свекървата, сестрата?!?? Кой точно и какъв е на това дете?
Щото най-лесно е да се очерни някой, после ходи доказвай кво-що....

Това дете има педиатър. Ако той е преценил, че всичко е добре, в ролята си на каква авторката определя, че детето не се храни?

# 9
Не може да се намесите в живота на едно чуждо дете, дори да сте му леля. Може да не харесвате как се отглежда детето, но то има родители. Както се написа в последния коментар, има педиатър това дете и той преценява дали животът и здравето на детето е застрашено или не.
Разбирам ви много добре, че искате да помогнете на това дете. Явно сте близка с родителите му, но няма какво да се направи. Колкото и да говорите на майка му, то изглежда, че не разбира. Може детето да е злоядо и затова да е слабо. Може да страда от някакво заболяване, и затова да е слабо и изглежда недохранено, а вие мислите, че родителите му не го хранят. Ако ви е известно, че има психически и/или физически тормоз над детето, се обърнете към Инснитуция за защита на децата.

# 10
Значи да обобщим, вие не сте родител на детето, но имате претенции, че то не се гледа добре? Искате документ, който да покажете на майката и видиш ли тя ще почне да прави и храни детето както вие искате!

Няма как да водите ЧУЖДО дете на какъвто и да е лекар, на кръвни изследвания и да го влачите където сте си измислили. Вас за това могат и да ви съдят.

Разбирате напълно осъзнато, че може да сте ненормална, месеща се в отглеждането на близко дете и съответно да не сте права. Всъщност това няма как да разберете, всеки луд с мисли, че е прав.

Та ако смятате, че за детето не се полагат правилните грижи се обърнете към Закрила на детето. Ясно е, че никой няма да влачи детето по изследвания и лекари, че да установят има ли липси някакви /всеки човек ЕСТЕСТВЕНО има липси на нещо си в някой момент/, но ако преценят ще направят проверка на условията на отглеждане на детето. Ако преценят, че е в риск може да го отнемат от майката - но това ще е в полза на детето.

Честно казано ако сте моя роднина и довлечете Закрила на детето за злоядото ми дете, за което се полагат адекватни грижи ще ви набия и повече никога няма да ни видите с детето. Пък ако щете после търсете на кого от мен да се оплачете!

# 11
Малко ми е странно. Не мога да заема страна, но съм сигурна, че ако утре се завърти случай на споминало се от недохранване дете, във форума ще плъзнат въпроси, ма никой ли не видя, не помогна и не спаси това дете.

# 12
Детето има педиатър, както казах по-горе. Доколкото разбрах , води се при него. Тук драмата е, че майката не "слуша" авторката, която не е ясно каква е бебето.... Може да е някоя свекърва, която иска детето да е толкова хранено, че да е като реклама на Мишелин. Това ние не можем да го знаем.
Нито разбрахме какво прави майката, че "не слуша какво ѝ се говори"?
Авторката така и не написа каква ѝ е връзката.
Не мога да разбера как така някой, който не е родител ще води детето на хематолог, диетолог, имунолог?!?

ПС: Недохранено бебе/дете си личи. То не е просто слабо. Педиатър не би пропуснал това.

# 13
Значи да обобщим, вие не сте родител на детето, но имате претенции, че то не се гледа добре? Искате документ, който да покажете на майката и видиш ли тя ще почне да прави и храни детето както вие искате!

Няма как да водите ЧУЖДО дете на какъвто и да е лекар, на кръвни изследвания и да го влачите където сте си измислили. Вас за това могат и да ви съдят.

Разбирате напълно осъзнато, че може да сте ненормална, месеща се в отглеждането на близко дете и съответно да не сте права. Всъщност това няма как да разберете, всеки луд с мисли, че е прав.

Та ако смятате, че за детето не се полагат правилните грижи се обърнете към Закрила на детето. Ясно е, че никой няма да влачи детето по изследвания и лекари, че да установят има ли липси някакви /всеки човек ЕСТЕСТВЕНО има липси на нещо си в някой момент/, но ако преценят ще направят проверка на условията на отглеждане на детето. Ако преценят, че е в риск може да го отнемат от майката - но това ще е в полза на детето.

Честно казано ако сте моя роднина и довлечете Закрила на детето за злоядото ми дете, за което се полагат адекватни грижи ще ви набия и повече никога няма да ни видите с детето. Пък ако щете после търсете на кого от мен да се плачете!

Аз освен боя  бих й спретнала и едно дело! Как така има закон за личните данни и т. н., а някой може да си позволява да влиза грубо и неоснователно в живота на други хора?!

Познавам много слабички деца, гледани и хранени чудесно и въпреки това слабички. Макар и години да се следват съветите на педиатъра, да се правят всички изследвания редовно. С пубертета малко се поправят нещата, но си остават грациозни деца.

# 14
Аз освен боя  бих й спретнала и едно дело! Как така има закон за личните данни и т. н., а някой може да си позволява да влиза грубо и неоснователно в живота на други хора?!

Познавам много слабички деца, гледани и хранени чудесно и въпреки това слабички. Макар и години да се следват съветите на педиатъра, да се правят всички изследвания редовно. С пубертета малко се поправят нещата, но си остават грациозни деца.

Точно така.
Ако вземем да викаме социални за всяко слабо дете....? Ми дайте да викаме и за дебелите, дето се хранят с КФС всеки ден....

Общи условия

Активация на акаунт