Недохранени деца

• 4 127
  • 82
  •   1
Отговори
# 30
Детето има личен лекар, за пореден път пиша. Авторката явно е нЕква тип на всяка манджа мерудия, иначе щеше да обясни по-подробно за връзката си с детето и по-конкретно за години, килограми, хранене и т.н.

# 31
И аз за веган родител налагащ го и на малко дете си помислих още в началото, в интерес на истината. Трудно е да бъдат убедени че това не е най-здравословното и според тях всичко си е наред, та евентуално да се разчита лекар като авторитет да заяви че не може така. Затова и споменах че може евентуално другият родител да търси решение а не страничен човек на когото не му е работа как и колко се храни детето.
Не че веган е единствената възможна глупост де, но е факт че си го помислих.

Но за тук е нормално всякакви теории да се развият, особено при толкова малко информация. Както е и нормално при голям процент майки доста от тях да настръхнат срещу авторката при така зададен въпрос. Всички знаем какво е да ти дават непоискани съвети и да те плашат как ще си умориш детето ако не ги послушаш.

# 32
  • София
Соул, и  това е вярно, но то пък и не всеки личен лекар е толкова заинтересован, колкото в идеалния свят.

Скрит текст:
Нашата педиатърка, страхотен лекар и човек като цяло и много компетентна, две или три години ме убеждаваше, че дъщеря ми няма изоставане в растежа, а просто е дребничка. Ниска, но в норма и бла-бла... Накрая я натиснах за направление за ендокринолог, оттам веднага установиха реално изоставане, пратиха ни в педиатрията. Нисък хормон на растежа, две години назад в костна възраст... Друг е въпросът, че в крайна сметка никой не разбра на какво се дължи (генетични, метаболитни - всичко беше в норма) и както я приеха с диагноза "нисък ръст", така я изписаха със същата, демек и те малко като джипито. Поне предложиха терапия с хормон на растежа, която впрочем отказахме. Е, аз съм родител на детето си и си е моя работа дали ще го водя по лекари, авторката е трето лице и не е съвсем приложимо. Просто давам пример, че и на личните лекари понякога им убягват очевидни неща.

# 33
За много неща медицината няма обяснение, но често като идеш на преглед, няма как да не си излезеш с лекарства и предписани изследвания. Дори и без нужда.

А някога често пишеха бо (без особености).

# 34
Е, тогава пак съм за социалните, че от толкова джънк е с наднормено тегло. Trollface

# 35
Трябва към всяко семейство да се прикачи по един социален. Със сигурност все ще има нещо, за което да се захване. Тъкмо досега вряках, че още се мотае на домашното...направо съм за сигнал.

# 36
Здравейте имам следното питане?
При случай на системно недохранване на дете, къде може да се заведе детето на преглед, така че въпросния специалист да изготви черно на бяло документ с описание на необходимите храни и нужното ежедневно количество, което детето трябва да приеме.
Личния лекар не пише подобни препоръки.
Хематологът също каза, че това не е в неговата област.
Ако е диетолог то ми казаха, че по- скоро е в помощ за отслабване.
Затова реших да питам във форумите, къде да заведа това дете, чието грижи за храненето са потресаващи, но ми е нужен документ за да го представя пред лицето, което отговаря за него.
Мислех за имунолог, дали би помогнал?
Защо не си гледате вашите лични деца и да оставите чуждите, на техните родители?

# 37
Жената видно е бабата (свекървата). Вероятно от време на време излиза с детето и успява да го замъкне до лекар. Едва ли лели, стринки и комшийки ще имат свободен достъп до дете и ще го водят по лекари, пък и ще получават документи... Лекарите, които е посетила, също отказват, защото виждат, че става въпрос за глупости. Ако детето беше недохранено, щяха поне да препратят към друг специалист.
Виждам лична вендета към майката.

п.с. Има някакви общи нормативи за ръст и тегло. За тегло, при еднакви години, се различават от 3 до 15 кг и то само до 7-8 годишна възраст.

# 38
Диетолог.

Мисля че, на теория, единствено за веганство бих се намесила, но на практика не го направих. Една мила майка предложи да изведе децата ми с нейното, за да поиграят заедно. Нейното трудно се адаптирало, все още не говорело добре и т.н.,  а моите били подходящ компания и грижовни. ,а

За благодарност занесох някакви сладки неща, които тя ми върна с мотива, че детето й е веган. Тогава ми идеше да й кресна да хване да го нахрани това дете, а не да се чуди защо изостава. Не събрах смелост, обаче. Не знам колко малка вероятността е да прочете това и да се познае.
Та, ако е подобен случаят, разбирам авторката защо иска да се намеси.

# 39
  • Somewhere far away
Ако изостава значи доста неща не трябва да яде. Именно аутизма е свързан с това и мога да ви кажа че ако детето има някакво форма на аутизъм не трябва да яде нищо с лактоза, както и още един куп неща трябва да се избягват като храни, а пък  сладки неща са голямо НЕ за такива деца- все повече проучвания сочат, че аутизма е свързан с храната и с проблеми със стомах и черва.

# 40
Ако изостава значи доста неща не трябва да яде. Именно аутизма е свързан с това и мога да ви кажа че ако детето има някакво форма на аутизъм не трябва да яде нищо с лактоза, както и още един куп неща трябва да се избягват като храни, а пък  сладки неща са голямо НЕ за такива деца- все повече проучвания сочат, че аутизма е свързан с храната и с проблеми със стомах и черва.
Благодаря за другата гледна точка.
Не се наемам да давам диагнози, но в тоя случай детето не изглеждаше с аутизъм. Акцентът беше върху веганството. Майката беше образована и мила жена, мога да кажа и всеотдайна, доколкото имам наблюдения, но леко заблудена.

# 41
Такъв точно документ не мисля че може някой да напише.
ЛЛ е този, който извършва годишни профилактични прегледи платени от здравната каса, при измерване на теглото ако е под норма, вероятно амбулаторния лист ще свърши работа, но чак да изисквате вписване на заключения за начина на полагане на грижи, по-скоро не.

АСП е органът, към който следва да адресирате сигнала си за лошо положени грижи. Те ще извършват обследване.

Не разбирам защо се ккочи и масово се написа, че нямало право да гъкне, щом не била роднина. Изобщо не е така, има право и е длъжна.

По тв като се завъртят репортажи за нещастни случаи с деца, и винаги се пита социалните къде са бляли, па що никой съсед, гражданин не е сигнализирал....и т.н.

# 42
Фактът, че авторката не даде конкретна информация какъв е случая, на мен ми говори, че е по-скоро жест на натриване носа на майката цялата работа, от някоя "загрижена" баба. Не веднъж тук са споделяли майки, как баби искат да водят децата по лекари или да им се правят изследвания през главата на родителите. За мен това е подсъдно. Вече, ако става въпрос за тежък случай с майка крайна веганка, примерно, за мен е редно да се сезират съответните органи за закрила.

# 43
Дано повече баби да са загрижени за внучетата си и когато трябва да се опитват да им помогнат, че на всички ни е ясно какви "майчини" грижи се полагат от някои майки.

# 44
Ама тя не иска да се погрижи - иска да тресне документа на майката и майката да се грижи.

Ако смятам, че внуците ми са недохранени ще ги каня на гости, ще се опитвам всячески да са с мен, ще купувам, ще нося, за да се погрижа колкото е възможно. Но авторката иска да заведе дете на изследване - искам да видя кой и къде взема венозна кръв на дете без майката и да каже "Аз казах ли ти! Сега вече ме слушай как да ги храниш детето. " 

Същото е и с диетолог - какъв е смисъла да се посещава диетолог - след това е такова готвене и слугинаж, че ако майката не желае такова нещо е напълно безмислено.

Общи условия

Активация на акаунт