Недохранени деца

• 4 123
  • 82
  •   1
Отговори
# 75
Сигурна съм, че лекарите сигнализират при съмнение и/или нужда.
На моя позната искаха да викат социалните, понеже детето паднало от колело и отишли в спешна помощ.

Детето може да е в болница поради проблема, който има, не заради недохранване. Лекарите са тези, които преценяват,  не авторката или коментиращите.

Аз пък хич не съм сигурна, че сигнализират. А пък за падане от колело да викат социалните...бая повече травми трябва да е имало и то с различна давност от скорошно падане от колело, та да искат да и викат социалните.

От оскъдните сведения на авторката става ясно, че поне двама доктори са препоръчали "силна храна", тоест различно от храненето в момента, но не са се ангажирали с друго. Всъщност авторката попита за конкретика, че да я връчи на майката - какво, колко би трябвало да дава на детето да яде. Защо не го прави, на колко е самото дете, дете ли е изобщо, нищо не се разбра. Както много теми във форума пуснат един първоначален пост, в който спестяват информацията за сметка на маловажни детайли и после изчезнат.

# 76
Сигурна съм, че лекарите сигнализират при съмнение и/или нужда.
На моя позната искаха да викат социалните, понеже детето паднало от колело и отишли в спешна помощ.

Детето може да е в болница поради проблема, който има, не заради недохранване. Лекарите са тези, които преценяват,  не авторката или коментиращите.

Аз пък хич не съм сигурна, че сигнализират. А пък за падане от колело да викат социалните...бая повече травми трябва да е имало и то с различна давност от скорошно падане от колело, та да искат да и викат социалните.

Айде сега, в лъжа ли ме обвиняваш?
Майката ми разказа, че понеже счупването на ръката на детето била като да е бито, което не е вярно, искали да викат полиция и социални. Детето също казвало, че е паднало лошо от колелото, но лекарите не приемат казаното. Та, голям проблем е възникнал.

# 77
Не те обвинявам в нищо, естествено, но сама разбираш, че разказаното ти от майката няма как да е вярно.

И моето дете си е чупило ръката, и то по същия начин, твърдя, че няма как лекар да каже нещо като "като да е бито" за счупена ръка при падане от колело, да не го обсъждаме повече, защото няма как да стигнем до истината за случая. Приеми, че ти си права и да се върнем към темата.

# 78
Викането на Социалните не е като да викнат Инквизицията!
Ами да ТРЯБВА да се викат Социалните - имаш ли съмнение, че с едно дете се случва нещо лошо - подаваш сигнал. Ама ще ме глобели - голям праз! Колко точно ми струва съвестта? На колко точно да оценя детското здраве, живот и психика? Не било моето дете и какво от това? За това сме общество!
Социалните ще дойдат - ако преценят че сигнала е обективен и ако всичко е наред ще си отидат. Да, на родителя не му е приятно, но пък ще има едно наум, че не може да безчинства с невинната душичка.
Ама някой ме клеветил, било паднало еди как си - ще дойдат, ще разпитат, проверят и ще се действа В ПОЛЗА НА ДЕТЕТО!

# 79
Вие си знаете. Аз не бих викнала социални за чуждо дете, освен ако то не ме помоли или видя синини по него. Във входа има дете, което реве неистово, явно е в такава фаза. Да звъня на 112 всеки ден ли.....
Не зная какъв точно е случая на авторката, понеже отказва да пише подробности. Едно е детето да е слабо или злоядо, друго е да не му се дава храна. Отделно, че тук се показва само нейната гледна точка.

# 80
А как да ви помоли едно 3 годишно или 5 годишно? От къде то да знае, че зверското отношение, което е получавало цял живот от най-близките е нереден - то друго не е видяло?
Не разбирам!
После защо имало убити деца от идиотски родители! Защото за всичко си траем!

# 81
Тя не е длъжна да дава конкретика. Още малко и ЕГНта ще искат някои..само сеир да гледат.
Каквото е преценила, това е казала.
Принципно пита.
Но пък конкретно я нападнаха, че и истории се съчиниха..

Ако наистина е загрижена да направи един консулт със АСП. Да иде и да попита.
И някой горещ телефон сигурно има..на сайта на АСП пак..за деца в риск.

# 82
  • Варна
Мен винаги ме дразни това ровене и настояване за повече информация. Хем хората си пишат, че нарочно са анонимни, защото биха ги разпознали (примерно), че умишлено не дават всичката информация, че не желаят да пишат повече, не, не се признава, трябва да си изпеят и майчиното мляко, няма как иначе.

Да, информацията е оскъдна. Да, потребителката знае това и явно е преценила, че ще си поеме риска да получи неработещи съвети заради това. Като можете, дайте съвети според написаното. Но е леко нагло да се изисква още инфо, когато отсрещната страна ясно е казала, че няма да даде такова.

Общи условия

Активация на акаунт