Недохранени деца

• 4 129
  • 82
  •   1
Отговори
# 60
Отново не става ясно:
- на колко години е детето
- какво е заболяването, поне тип и защо е 'на памперс'
- вие каква връзка имате с детето
- защо е влязло в болница. То може да е влязло заради другото си заболяване
- предвид че тук сте повече от анонимна, можеше да дадете по-адекватна информация и почти ви гарантирам, че можеше да получите по-конкретни и полезни съвети, а също така нямаше да активирате 'болната тема'.
- разбира се, изборът беше ваш. И на вас никой не ви се меси в това.

П. П. Надявам се не става дума за веганско семейство...

# 61
В какво качество се намесвала, попита някой.
В каквото качество се намесва минувач, когато види да бият друг човек на улицата и реши да помогне/да се намеси.
В това качество. Същото.

# 62
Това дете не е ли гладно, не иска ли храна. Или е толкова малко, или безпомощно, че не може да си каже.

Без повече информация няма как да получите адекватен съвет, а тук има хора, които могат да дадат такъв, съобразно ситуацията и сте  в подходящия подфорум.

# 63
В какво качество се намесвала, попита някой.
В каквото качество се намесва минувач, когато види да бият друг човек на улицата и реши да помогне/да се намеси.
В това качество. Същото.
А как става намесата в дома на други хора? Улицата е за всички, аз питах в качеството си на каква изобщо е възможно да се намеси, то че има проблем си стана ясно. Обаче тя какви варианти да има ако не е никаква на детето, освен да сигнализира на тези които имат право да се намесят евентуално.

# 64
Става по същият начин, както става когато чуеш че бият някого в дома му. Как да става....
Като вземете да търсите извинения, ясна е работата, че само ще се гледа отстрани.

# 65
Детето на 28г ли се оказа или?
Или е грешка и е на 2 или 8?

# 66
Тета, аз, да речем, не съм съгласна с начина, по който ТИ гледаш детето си. Избери си за какво - малко/много го храни, малко/много го глези, малко/много учи, малко/много играе игри и т.н. Да се намеся, да викна социални, понеже не съм съгласна с методите ти на възпитание и отглеждане?

От написаното пак не разбрах авторката каква е на това дете. Щом лекарят е забелязал проблем и детето е в болница, там ще се погрижат. Лекарят е този, който трябва да сезира социалните, ако вижда проблем.

# 67
Очевидно, че не е съвсем външен човек, след като е ангажирана с престоя на детето в болница и знае какви са препоръките и констатациите на лекарите на детето. Вероятно е бабата. Или друга роднина на детето.

Нормално е да е загрижена. Защо темата се съсредоточава върху това, след като е пусната в здравния подфорум, а не в клюкарника, или семейни отношения. Става въпрос за здравословен проблем.  Жената се отказа да търси помощ тук, явно е намерила къде.

# 68
Тези, които снимат насилие по улиците, също си казват ми то не е моя работа, аз що пък да се меся.
Тук същото наблюдавам.
Не ми харесва, да си призная.
Нооо....

Ами Соул, нямам против да ми пратиш социалните, честно. Няма какво да крия и не се притеснявам че ще видят нещо нередно.
Не такъв очевидно е обсъждания казус обаче.
Което прави препратката ти ирелевантна  и излишна.

# 69
Всъщност не, не е редно да ти пращам социални, независимо дали имаш или нямаш какво да криеш.

За пореден път се опитваш да ми казваш какво да коментирам по темите. В обществен форум мога да пиша, каквото реша, а дали е релевантно, не си ти човекът, който да определи.

Не знам за България, но в чужбина при неоснователен сигнал има глоби за подаващия. Дано и тук е така.

# 70
Не, тя нека да сигнализира щом има основание и не го прави никой друг, аз питах освен да се свърже с институция какви опции има да се намеси? Това ако не е родител или настойник на това дете и не е лекаря му или да е оставено на нейните грижи. Защото то други май няма.
У нас не знам да има глоби за неоснователен сигнал, по-скоро повечето хора не биха се занимавали, дори и при още по-драстична нужда от описаната. На кой не му се занимава, кой си казва че не е негова работа, кой се опасява че може да му отвърнат с насилие задето се меси, кой махва с ръка и казва че те и без това нищо няма да направят... По-странно е че лекарят не го е направил, той не е страничен човек без връзка със случая, освен че и на него му е работа според мен.
Ако действително има дете в такова състояние, по-добре да се сигнализира и дано и да се извърши каквато проверка трябва и да се направи нещо. Но тя самата пряко да се намеси/участва и да промени нещо, не се сещам как може да стане по законен начин.

# 71
То, затова детето е в болница, защото е неоснователен сигнал. Бездушно общество!

# 72
Сигурна съм, че лекарите сигнализират при съмнение и/или нужда.
На моя позната искаха да викат социалните, понеже детето паднало от колело и отишли в спешна помощ.

Детето може да е в болница поради проблема, който има, не заради недохранване. Лекарите са тези, които преценяват,  не авторката или коментиращите.

# 73
Натка, това, да - да се свърже с институциите. Достатъчно е.

# 74
Ами аз през цялото време това имах предвид, че по едно време се изказаха и всякакви други неща, дето просто няма как да станат, ако ще и да е бабата на това дете. Намеса тя може да предизвика, но не и да направи нещо тя.

Общи условия

Активация на акаунт