Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 261
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Сигурна съм, че в някоя от темите е питано и  отговорено на подобен въпрос, но не го намирам. Кое има по-голяма тежест при кандидатстване за работно място - магистратура или курс за професионална квалификация?
Късмета Simple Smile от опит го казвам.
Иначе би трябвало да е магистратурата освен,  ако СДК не е след магистратура.

# 391
При равни други условия магистратуриа, но при конкурс другите условия никога не са равни.

# 392
  • Sofia
Имам колежка без никакво педагогическо образование, дори не е студентка. Завършила е физика  наскоро.  Работим  в детска градина. Та не знам кое има повече тежест. Simple Smile))) Вероятно това, че цялата рода е настанена в градината.

# 393
Имам колежка без никакво педагогическо образование, дори не е студентка. Завършила е физика  наскоро.  Работим  в детска градина. Та не знам кое има повече тежест. Simple Smile))) Вероятно това, че цялата рода е настанена в градината.
Как става това, никога не съм разбирала. То ясно с връзки, ама все пак само с физика.

# 394
Преди големият наплив на завършили педагогика са назначавали и хора без такова образование. Имам колега със средно специално. Учител ЦОУД вече 30г.

# 395
Честита Коледа на всички, много здраве, щастие, семейна топлина и любов ви желая от сърце.
Моля да ме ориентирате къде мога да открия подробно решени задачи за НВО по математика след 4 клас. Решения на тези, които вече са се падали в годините назад. Имам племенник, на който искам да ги дам да прави упражнения с тях, но никъде не ги откривам. Дали има помагала или нещо подобно?
Благодаря ви предварителнол
Светли празници!

# 396
  • Върху лъчите на Слънцето.
Честита Коледа на всички, много здраве, щастие, семейна топлина и любов ви желая от сърце.
Моля да ме ориентирате къде мога да открия подробно решени задачи за НВО по математика след 4 клас. Решения на тези, които вече са се падали в годините назад. Имам племенник, на който искам да ги дам да прави упражнения с тях, но никъде не ги откривам. Дали има помагала или нещо подобно?
Благодаря ви предварителнол
Светли празници!
Честито Рождество Христово!
Задачите от минали години би трябвало да ги има на сайта на МОН. Намират се и с търсачката в Гугъл. Подробни решения не зная дали има, но всеки начален учител ни трябвало да може да ги реши и обясни. Няма нищо по-различно от учебния материал.

# 397
  • у дома
На стр на МОН има и отг-решения няма,но задачите са елементарни.

# 398
Може ли примерно заявление за назначаване от учител в старши учител?

# 399
Хоп-топ в Новата година тук! Честита да ни е!
Искам искам да питам, ако основно училище подаде заявка към ресурсен център и логопедичен център за осигуряване на специалисти, кой поема финансирането? Предварително благодаря на отговорилите

# 400
Може ли примерно заявление за назначаване от учител в старши учител?
Не се ли пише молба в свободен стил, с прилагане на копия от документи?

# 401
Заявление свободен текст и копие от документите необходими за това, ако има такива.

# 402
Здравейте! Има ли в групата човек, който има диплома от ШУ? Преминах обучение за кредит и сега, за да го издадат искат да въведа номер на диплома, серия и кога е издадена. На началната страница на дипломата има стикер от МОН, където има номер, но и на последната страница има Регистрационен номер. Въпросът ми е кой е този номер на диплома, който трябва да впиша?

# 403
Здравейте, завършила съм специалност, която ми дава право на преподаване. Досега като преподавател съм работила само в частни школи. Бих искала да започна да преподавам частни уроци самостоятелно, но не зная какви са изискванията. Можете ли да ми кажете, необходимо ли е да направя фирма, да издавам документ( касов бон)? Ако пусна обява в интернет, дали биха ме търсили от НАП, само заради това, че съм публикувала обявата?

# 404
  • Добрич
Здравейте! Има ли в групата човек, който има диплома от ШУ? Преминах обучение за кредит и сега, за да го издадат искат да въведа номер на диплома, серия и кога е издадена. На началната страница на дипломата има стикер от МОН, където има номер, но и на последната страница има Регистрационен номер. Въпросът ми е кой е този номер на диплома, който трябва да впиша?

Записва се релефният номер от първата страница. Ако трябва и дата, а няма, се попълва датата на държавния изпит, която е вписана в дипломата.

Общи условия

Активация на акаунт