Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 84

• 37 252
  • 791
  •   1
Отговори
# 120
Рекорд била клиентка, която била купила 10(десет) апартамента, меко говореща ,надменна(то при десет апартамента няма как).

Що, да не е започнала да снася златни яйца?
Колега,не сте разбрали Иронията....
Иначе,аз не вярвам в легендата
за земеделските земи....Виж в много милиони,"усвоени" по европрограми,с цел "благото" на народа -да!....

# 121
Ама те и хората "от село" имат пари, да не би само столичани да имат възможност за покупка? Извинете за коментара, смешно ми стана. За мен не би имало значение откъде идват.

# 122
Естествено,че имат-като погледнеш как изглеждат 80 % от селата,ще се усетиш,че тоновете пари които се изляха по хиляди европрограми (вкл."земеделски"),отидоха при няКОЙ хора....
А това не е смешно.... тъжно е...
Не за мен,за жителите им е тъжно....

# 123
Denissa, Тея партиди не се ли откриват от строител/инвеститор при НС? Поне при ел/вик е така, за топлофикация там нз и питам. Много ми е странно купувач да ходи да открива. При положение, че касае 10 апт по едно и също време, значи е в една сграда НС.

# 124
Не е особено умно да се продава земеделска земя. Тухли и бетон можеш да си произведеш, а плодородната земя не може да се увеличи.

# 125
Земя и гора не се продават, но има хора натрупали пари именно от това, управлявайки ги правилно. Не се знае кой как си е изкарал парите, в много голяма част нямат общо с "европроекти". Нелепо е да се категоризира по този начин. Селското в случая е поведението на приятелката, която обсъжда клиентите си.

# 126
Земя и гора не се продават, но има хора натрупали пари именно от това, управлявайки ги правилно. Не се знае кой как си е изкарал парите, в много голяма част нямат общо с "европроекти". Нелепо е да се категоризира по този начин. Селското в случая е поведението на приятелката, която обсъжда клиентите си.
Знаем ги тези легенди.....
А един мармот завива шоколад.......
 Всъщност няма значение кой какво ми е казал, смисъла беше ,че докато чакаме "срива" пазаруват на едро и цената се поддържа и дори вдига(нали за това е темата).Кой какво е чул и видял от първо лице, единствено число....
Така се вдигнаха и цените в Нидерландия, огромен поток пари с неясен произход, изкупуване на едро и сега вият от наем 1000 евро за 15м2....
П.С.
И предимно в България хората си крият произхода....
Аз не си го крия....И ако някога се преместя за постоянно аброуд,няма да казвам,че съм парижанка,берлинчанка, ротердамка или мадридчанка...
Няма смисъл и е смешно....
Пък и винаги си личи....

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 10:35 от denissa_72

# 127
denissa_72 и аз познавам един такъв .
Ами имам наблюдения. Човека дойде в София за да учи и да сполучи и сега като работи каквото докопа го слага в жилища в София . Обаче си много права за това, че си личи , ама много си личи кой какъв начин на живот е имал в родното си място. Защото въпроса не е от къде си , а от кои си. Има хора в провинцията , които не са живели никога зле и елементарно и имат идея за живота и нещата. Но има и такива, които няма да даде пари за нови гуми на колата си за да не изхарчи пари , обаче рискува живота на цялото си семейство, скъпо му е да запише децата на спорт, скъпо му е да ги заведе на почивка, скъпо му е да им плати нормална градина и занималня ами ги мъкне на над 75 годишните им баба и дядо ... че да ги гледали и познайте как ги гледат , непрестанно влачи на възрастните евтини неща за зимнина и иска да му ги приготвят и си ги отнася, всичко препродава и живее като скот, но в апартамент в София . И притежава апартаменти , които разбира се са в безобразно с-е замазано от него и възрастния баща на жена му... Нямате идея какви сметки са. За всяко нещо което купува на старите се искат парите до стотинка. Аз съм била свидетел на скандал за 17 стотинки ... просто те нямаха дребни за една режепта . Мизерия. Но с апартаменти. Ако щат 100 апартамента наведнъж да купят това няма да ги научи да си живеят живота . Такива няма да спрат. Защото нямат идея какъв може да им е живота по друг начин и какъв друг критерий на успялост би могло да има.
Тук докато пиша си спомних едно мнение на Azzi от предната тема . Тогава реших да не отговоря.
Така че denissa_72 ти си живей живота добре и му се радвай. Както го описа правилно tomeva . Зарежи ги другите . Един мой учител по история казваше, че са нужни поне 3 поколения за да се ошлайфат неща идващи с произход.

А, горе забравих да допълня точенето на лиги и амбиции  по наследства от къде ли не . Кратко с думи - full time job 24*7 non stop .То живот ли е да го опишеш.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 11:19 от bella-ciao

# 128
Не е особено умно да се продава земеделска земя. Тухли и бетон можеш да си произведеш, а плодородната земя не може да се увеличи.
Е то и злато не може да се произведе (освен в ядрото на неутронна звезда), но всеки ден се купува и продава - на съответната цена.
Виж, диаманти се научиха да правят и цената на естествените падна напоследък.
Ако си като 99% от хората, и да имаш земя няма да сееш и жънеш жито, а ще си купуваш хляба от хората, които го правят. Ти като я продадеш на някой, той няма да я изнесе на Марс, а ще я обработва, може би по-ефективно от теб, и ще си купуваш житото от него.
На света има милиарди декари земя, които се засяват не с храни, а с царевица за биоетанол и рапица и соя за биодизел. После ги горим вместо петрол, за да спазваме еко директивите, гаче ли биодизела не изпуска пак толкова СО2 като изгаря, колкото и изкопаемия дизел. Ама това е друг въпрос, за Зелената Сделка не ми се говори, исках да кажа, че земя има достатъчно и няма да се свърши скоро (както и апартаменти в София).

# 129
  • София
Ако искате имоти на Мавриций и Сейшелите, само кажете.

Така е, Бела.
Аз съм от онези с произхода и отнетото имущество на семейството ми.
Получила съм образование и възпитание, после материалната част сама дойде обратно, но не съвсем по наследствена линия.
Но познавам всякакви, включително и от описаните в поста типажи.
На кой мой пост не си отговорила?

Не е нужно да сте парижанка.
Ние имаме достатъчно добри семейства, с които можем да се гордеем с произход.
И с днешна дата, хората достатъчно пътуват, за да разберат, че социални слоеве има навсякъде и в Париж не живеят само потомствени графове.

# 130
На този, че има само един начин на успялост или нещо от този сорт беше. Само един критерий или и аз не помня как го беше написала. Обаче ми остана такова едно чувство на незавършеност. Защото аз съм на друго мнение.   Ако искаш иди си го намери в другата тема.
А за тези типажи най- странно ми е риска за собственото им здраве и как живеят и как изглеждат и как се отнасят към себе си и семейството си. Но ги има, права си.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 11:32 от bella-ciao

# 131
  • София
Разбрах.
Е, със сигурност да живееш като скот не е в листата на стандарите ми за успех.
Коко Шанел има една сентенция, която казва, че има хора с пари и има и богати хора. Разликата е огромна.

# 132
И на мен ми се струва абсурдна случката с 10те партиди. Това го прави строителя, не купувача. Най-малкото ако купувача се запилее, това ще блокира акт 16 на целия блок и ще компроментира строителя. Абсурдно ми звучи някой строител да позволи такова нещо.

# 133
Може би да не става дума изобщо за откриване, а за промяна на титуляр.

# 134
Не ми изглежда реалистично или е някакъв супер рядък случай. А може тя да представлява строител в малка кооперация. Има и други варианти, при които не е купила 10 апартамента, ама дайте да гръмнем сензацията.

Общи условия

Активация на акаунт