Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 84

• 37 270
  • 791
  •   1
Отговори
# 135
Не се притеснявайте.... Излишно....
Въпросното лице е СОБСТВЕНИК на тези ДЕСЕТ имота....И си открива партиди на СВОЕ име.... Имотите ще се дават под НАЕМ....
Така върви пазара на НИ в София.... Сега....
Просто има търсене и цените се държат....
Това беше и смисъла на поста ми...
Другото са подробности от пейзажа....

# 136
Мда, те в Англия са по-евтини къщите.
С този бюджет в Англия може да се купи почти навсякъде, дори в Лондон, както и в по китните градчето в околността.

Какво може в Лондон, боксониера?

# 137
Три банки финансират покупка на имот с текущи доходи от чужбина, ако кредитополучателят е на ТД там.  Няма разлика в лихвата.
Tomeva, мислех точно за кои банки финансират с чуждестранни доходи да питам тук, за да съм по темата, и виждам, че сте писала. Бихте ли споделила кои са те?

# 138
Въпросното лице е СОБСТВЕНИК на тези ДЕСЕТ имота....И си открива партиди на СВОЕ име.... Имотите ще се дават под НАЕМ....

Почнах много да се притеснявам. По-скоро отсяваме информацията. Любимото ми е Един приятел каза.

# 139
  • София
Нали не е новина, че има доста хора с по десет имота.

А и не е все едно къде и какви.
Едно са десет гарсониери НС в Обеля, друго -един апартамент на Оборище.

# 140
Пирин Голф е в полето.
Не е хубаво за инвестиция
Аз не съм казал, че е хубаво за инвестиция - напротив, чудя се защо толкова много апартаменти се продават там, ако беше доходоносна инвестицията.
Продават се защото не е добра инвестиция, не носи доход, мястото е в полето.

# 141

Почнах много да се притеснявам. По-скоро отсяваме информацията. Любимото ми е Един приятел каза.
За последно - случая НЕ Е Една жена каза...И аз не харесвам много информации, но са факт...Ако отсявах само тези които ми харесват -щях да съм в информационно затъмнение...

# 142
Бе нека купуват хората, имат пари, харчат си ги.

# 143
Е нормално - в София последните години покупко-продажбите са по над 40 хил. Половината от тях ако са на парно (все още това е най-комфортното и изгодно отопление) ето ти 20 хиляди прехвърляния на партиди. Нормално е служителките, които правят това да са много заети, ако са няколко за цяла София.

Новопостроените жилища са по около 12 хил. на година, от тях също голяма част са на парно, но това мисля наистина го прави строителят накуп за всички.
Народът много обича да купува когато има бум. Аз пък купувах 2014 г. - ето една статия от онова време:

Новото жилищно строителство в България става все по-ограничено, сочат данните на Националния статистически институт (НСИ). Новопостроените и въведени в експлоатация жилищни сгради и жилища са продължили да намаляват и през миналата година, след като заради кризата, а и свръхпредлагането в някои райони на страната, строителните предприемачи силно ограничиха активността си.
Ако дойде пак такова време, пак може да купя нещо за инвестиция.
Лошото по време на бум е ако ти трябва веднага за живеене и не можеш да чакаш. Ако можеш - все ще дочакаш и спад, те циклите се редуват.

# 144
Аз даже се замислям да си продам жилищата и да изляза на квартира. Просто няма начин всички тези НС жилища да не съборят наемите ако излязат на пазара. Та благодаря на госпожаТА от прованса, че ще стане наемодател благодетел, за такива като мен с под 10 хапартамента Simple Smile

# 145
Обаче ги продайте на цена поне 2,5 пъти по-ниска от сегашните "балонни" и спекулативни цени... Така ще допринесете за нормализиране на пазара и връщане към реалността....
И ще направите някого щастлив.....😉😃

# 146
Крис, лошото е, че човек не може да предвиди пика на "бум"-а, ако беше така много от чакащите от 2020 г. нямаше да се "нахендрят" с по-скъпи имоти, защото им е писнало да чакат, а цените да се вдигат. Аз, когато купувах през 2015 г., не знаех, че тогава сме се намирали в спад, виждам го сега от дистанцията на времето.

# 147
Писах за новия шеф на строителен надзор. Ще има за всички.

# 148
Обаче ги продайте на цена поне 2,5 пъти по-ниска от сегашните "балонни" и спекулативни цени... Така ще допринесете за нормализиране на пазара и връщане към реалността....
И ще направите някого щастлив.....😉😃
Това може би ще направи госпожата с новозакупени 10 апартамента.
Аз не съм купувал на надути цени, че после да продавам на занижени. Гледам да правя обратното, доколкото мога.

# 149
Значи,Вие сте идеален случай...
Продайте на цената на която сте купил и дайте тон....Нека всички дружно се преборим с този "балон" и тази спекула....Всяко младо семейство с жилище в София- нека това стане девизът на предстоящата
кампания....😉

Общи условия

Активация на акаунт