Априлче 2025г./тема 2/

• 25 999
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
Розичка радвам се за добрите новини.

Зари Благодаря за информацията. Утре мисля са отида за изследвания.

Дано сутринта да има места на паркинга им и най-накрая да приключа и с това. В петък съм на преглед и ще видим бебока какви ги върши. Последните дни корема ми изведнъж стана по-голям и кантара мръдна нагоре. Бюста ми започна да наедрява и явно за това толкова ме в болял.

Днес си получих книжките от  Озон.

# 706
  • Смолян
Как сте, момичета 🤗❤ Аз тъкмо се зарадвах, че напоследък само с гадене минавам.....и снощи така повръщах...Все едно пак се върнах в третия месец. Аз съм вече в 17г.с. като роднините и само най-близките приятели знаят за новината. Какво ви е мнението за обявяване на бременност в социалните мрежи и кога бихте споделили новината ☺

Мнението ми е, че масово хората са завистливи , малцина са тези, които биха се зарадвали истински . Не е нужно според мен, но всеки решава. Индивидуално решение, както повечето пъти. За социалните мрежи …

Иначе и аз имам гадене понякога, в 19та съм, вече получих  лек ритник 😀😍

Понякога няма движение с часове, това ме филмира, но не искам да живея така още пет месеца. За по-опитните и информирани момичета - постоянни ли са движенията или може да има и дълги периоди без да се усеща нищо? 🙏❤
Трета бременност в 18 седмица и 4 дни усещам на моменти и не постоянно. Първата бременност започнах да усещам движения постоянни след 22, а преди това бяха еднократни за деня.

# 707
Момичета, днес ходих напред назад по задачки и накрая седнахме да пием по нещо с майка ми. По едно време както си говорим усетих, как се премести отляво в дясно, усетих като опъване и тежест. В 16+3 съм. Това според вас възможно ли е? Или си въобразявам?

# 708
Мики, според мен е възможно 🤗❤️
Аз нещо не мога да спя добре. Спя по 8-9 часа понякога, но се събуждам по няколко пъти. Много се тревожа, защото уж заспивам на една страна и пак се събуждам по гръб....просто не се получава. Като легна на една страна и понякога ми изтръпват целите ръце и пак се будя. Много се надявам да не е проблем за бебчето, че спя по гръб, явно за моето тяло това е най-удобната позиция в момента. По принцип слагам и възглавничка между краката, но пак се въртя. Надявам се бебчето да е добре, притеснено ми, че още не го усещам, а съм в 17г.с., а то отговаря на 18г.с. Само два пъти съм го усешала до сега. Вие как спите?
ПП утре ще пусна новата темичка 🤗❤️

# 709
  • Варна
Аз пък спя само на дясно, което казват че пак не е добре уж, но на мен така ми е удобно. Дори позата ми е леко като по корем, не знам дали не се притиска много.
Мисля че щом така ни е удобно няма проблем.
Аз вчера не усетих почти цял ден бебето, а предния ден бях на преглед и си е там и мърда. Просто все още движенията им са по - слаби. Мисля че към 20 и след 20та седмица ще трябва да са по - отчетливи.

# 710
Кактус, не се притеснявай. Сега си още в началото на втория семестър, спи, както е удобно. Отделно от хормоните сънят се променя - ще започнеш да не можеш да спиш.
Не се притеснявай за движенията - още е рано. Отделно може бебето да няма твоя режим - преди малката беше активна 2-3 часа след вечеря, когато на мен ми се спеше вече. Другата причина е, че на всеки коремната стена и течностите са различни. С първа бременност също по-късно се усещат нещата. Така че спокойно.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 08:27 от Gery666_

# 711
Мики, според мен е възможно 🤗❤️
Аз нещо не мога да спя добре. Спя по 8-9 часа понякога, но се събуждам по няколко пъти. Много се тревожа, защото уж заспивам на една страна и пак се събуждам по гръб....просто не се получава. Като легна на една страна и понякога ми изтръпват целите ръце и пак се будя. Много се надявам да не е проблем за бебчето, че спя по гръб, явно за моето тяло това е най-удобната позиция в момента. По принцип слагам и възглавничка между краката, но пак се въртя. Надявам се бебчето да е добре, притеснено ми, че още не го усещам, а съм в 17г.с., а то отговаря на 18г.с. Само два пъти съм го усешала до сега. Вие как спите?
ПП утре ще пусна новата темичка 🤗❤️

И аз не спя никак удобно, въртя се и най-удобно ми е на дясно или по гръб. Купих си да пробвам възглавница за бременни, ама ми идва висока и неудобна, когато ставам. Не става за през нощта.
Днес съм на преглед и нямам търпение да видим бебка.

# 712
Аз се събуждам при всяко обръщане през нощта. Просто ме е страх да не легна случайно по корем и явно психически се будя. Даже онзи ден заспах нарочно с часовника да ми измери съня. Познайте Deep sleep - 5 минути 🥲

# 713
Мисля, че в последният месец-два не трябва да се спи по гръб. Поправете ме, ако греша. До тогава може да се спи по гръб. Аз също спя по гръб, на ляво, на дясно …

Излязоха и моите резултати от Токуда, които пуснах днес. Има неща, които са завишени и ще видим лекарката какво ще каже. Но и моята урина не е наред ..
Скрит текст:

# 714
Защо да не се спи по корем аз си спя по корем Дойчиновски от Вита ми беше казал че ако спя така и ми е удобно значи проблем няма
Ако лежа по гръб мо се повръща  все едно не ми стига въздух

# 715
По корем знам, че до края първи триместър е ОК. За по-натам не е препоръчително, а и аз лично вече и да искам няма шанс да легна по корем- твърде голям е за това.😅 а и усещането би било, че премазвам бебето🥹

# 716
Пълнолуние какво не й е наред? Левкоцитите са до 8 норма, еритроцитите са до 4, така че... Плоските епителни клетки и слузта не ги гледай.
Албуминът не мога да разбера колко е, защото лабораторията е сложила някакви щуротии и не можеш да разбереш има ли няма ли.
Суето ти е увеличено, но доколкото знам при бременност се вдига от самите процеси.
Стига сте се шашкали, момичета...
На мен в болницата еритроцитите в урината ми бяха 17-18 в седимента и имам следи от белтък. Никой доктор не се трогна, да не говорим, че съм с бъбречни проблеми. Както казах бъбреците се натоварват най-много, отделно сега всички включително и аз ям доста месо и протеини, което също ги кара да страдат.
И за спането не се шашкайте. Всички предишно бременни момичета ще ви кажат, че накрая даже не се спи, така че колкото толкова. Отделно виждам, че има момичета, които и следобед си почиват. Няма как при толкова сън, да спиш непоробудно. Ако прекопаш една нива, ще спиш като къпан, и по корем и по гръб. Не го забравяйте!

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 11:05 от Gery666_

# 717
Точно заради усещането, че ще смачкам бебето 😄 Просто психически така съм се настроила, иначе аз преди само така спах и в началото ми беше много трудно, исках да отвикна

# 718
Благодаря Гери, Точно за урината говорех, но не знаех, че не са важни тези неща. За СУЕ-то знам, че се повишава при бременност. И глюкозата ми излезе 5,3, което не е ниско. Но нали съм умна вчера си похапнах 1 парче пица и после и десерт за вечеря . Къде отива този мозък, не знам. Ще я повторя пак след няколко дни.

# 719
Дами, пиете ли нещо за имунитет? Аз съм на Биозин Мама, но имам чувството, че нищо не се случва... за трети път в рамките на месец съм с хрема и болки в гърлото. Направо не издържам през седмица да съм болна, не знам и откъде го лепвам.

Много почва да ме боли кръста и ми се спиииии не мога да ви опиша. Нямам търпение да си пусна болничния и да не излизам от нас известно време, да спя по цял ден. Sweat Smile

Вие пиете ли магнезий и той предписан ли ви е бил?

Общи условия

Активация на акаунт