Днес ми изписаха добавка, която съдържа фисетин, никотинамид рибозид, CoQ10 и кверцетин.
Трябва да я пия сутрин на гладно, час преди хранене, но сутрин приемам и Еутирокс(в 5.30 ч)
Дали няма да попречи на усвояването на хормона?Час отстояние между добавката и хормона достатъчно ли е?
Също така ще започна прием и на хормонален препарат съдържащ Естрадиол, който не зная как да вместя.
По кое време на деня е добре да го приемам?
Освен това приемам още:
В 10.30 ч.Магнезий(след няколко дни го спирам)
В 15.30 ч. желязо +вит.Ц
В 19.30 ч. Селен.
Денис, ще бъда безкрайно благодарна на помощта ти.
P.S.Днес бях на преглед в София(от Бургас съм) по повод перименопауза, но докторът накрая бързаше и всичко стана сякаш междудругото.
И сега се притеснявам да не вредя с приема между добавки и хормони, а те да си пречат, ако нямат достатъчно отстояние помежду си.
Желязо се приема на гладно, с вода, 2-3 часа преди хранене и кафе... вит. С - след хранене.
Добавката, която е препоръчана съдържа елементи, които се приемат по-различен начин и изхождайки от това, което е с приоритет - предполагам това са NR, Физетин и Кверцетин, по-добре да се приема на гладно, поне час преди хранене.
Еутирокс - Желязо, да има интервал 8 часа
Еутирокс - всички други добавки и хормони, да има интервал 4 часа
Еутирокс се приема сутрин рано ( може и 3-5-7 часа сутринта ... може да го изтеглиш по-рано, за да ти е по-удобно), 2 часа преди хранене и кафе.
Добавките ти са хубави, не си пречат, имат синергично действие, не са много и ще са само от полза, не се притеснявай.
ПП.
За Еутироксът съм установила, за себе си, че колкото по-рано през нощта/сутринта го приемам, толкова по слабо се отразява на съня ми - аз го пия в 2 или 3 в зависимост от сезона и ставам в 5-6, рядко 6:30 ч.
Приемът съчетавам с ходене до WC