Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №30

• 38 220
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Реално, ако няма изменения по лигавицата на хранопровода (както е при леките случаи) - и с нея не се доказва. Има разни изследвания за киселинност, но у нас рядко се правят.
Тъй че по анамнеза първо, малко лекарства, диета. Те ендоскопиите ги предписват за щяло и нещяло, ама невинаги е необходимо.

# 421
  • Стара Загора
Разбира се, че при съмнение е добре да се изследва. Аз коментирам моите усещания само.

# 422
Аз имам рефлукс но няма нищо общо с горещи вълни. Едно постоянно оригване и хълцане сутрин.

# 423
  • Пловдив
Аз пък имам хемоглобин 118 на профилактични изследвания, едва се престраших за тях и сега хипохондирам. Много висок никога не е бил, но извън бременност винаги се е движил около 125-128, само при бременност е падал под 120. RDW също над норма (16,3%). Последна менструация преди две седмици и много оскъдна, та не мога да го отдам на това.
Ще повторя след няколко седмици, разбира се.
Случвало ли ви се е?

# 424
На мен не. Аз имам хемоглобин 160 и си хипохондрирам за него от бая години (хареса ми думата хипохондрирам Laughing).
Да си променяла диета? Боледувания?
На следващото пускане можеш да пуснеш с железен панел, и витамин Б12 и Д.
Леееко заниженият хемоглобин, с леко повишен RDW, може да показват начало на лека анемия, или дефицит на витамин или някои хранителни вещества. Затова питам за диетата или боледуване.

# 425
На рефлукса едното му име на английски е heartburn... правете си изводите дали само в стомаха се усеща. Точно болки в гърдите може да докара и още куп разнообразни неразположения, та и аз не бих го отхвърляла с лека ръка като възможност.
За много ниска киселинност имаше някакъв чалъм да се провери - пиеше се определено количество сода разтворена във вода и се следеше след колко време ще се оригнеш... ами не помня подробностите точно колко се вземаше, мисля че сутрин на гладно беше. И ако 3 дни подред отнеме над определено време, се счита че киселинността в стомаха е твърде ниска. Нещо, което за съжаление го има при доста хора, а и с напредване на годинките също става по-вероятно. И също предизвиква рефлукс - езофагусът се затваря когато в стомаха е над определено ниво киселинност, ако не е достатъчно няма да се затвори или не напълно. И особено като легне човек... мда.
Ако някой се сеща по-подробно как се правеше, аз не мога да си спомня къде го четох, а трябваше да си го запазя.

# 426
А, последния пост ме накара да се замисля. Инозитолът се изписва за по- добра функция на яйчниците. Той дали води до по- висок естроген?
Набързо прелистих гугъл. На едно място пише, че спомага за снижаването на тестостерона и увеличаването на прогестерона. И е логично, щом когато го пия имам цикъл, а без него нямам.

Аз приемам в момента Матрика
Как пиете Матриката?

# 427
А, последния пост ме накара да се замисля. Инозитолът се изписва за по- добра функция на яйчниците. Той дали води до по- висок естроген?
Набързо прелистих гугъл. На едно място пише, че спомага за снижаването на тестостерона и увеличаването на прогестерона. И е логично, щом когато го пия имам цикъл, а без него нямам.

Аз приемам в момента Матрика
Как пиете Матриката?
Пия между 3-до 6 на ден.. колкото хвана. Тъкмо изпих една опаковка и ще взема следваща. Не мога да кажа дали има ефект.. но поне редовен цикъл имам. Аз я пия заради полип и миомно възелче, което се видя на ехограф. За сега не е пораснало, малко е. Полипа ми не се видя на този преглед, ще ходя отново другата седмица да го гледам, защото ако го има ще трябва да го махам.

# 428
  • София
Аз съм имала рефлукс без никакви симптоми, докато не направих спазъм в гърлото, имала съм и киселини. Горещите вълни не са ми били свързани с никаква тежест или болки.

# 429
От няколко години нямам МЦ, а само еднодневно и еднократно  кафеникаво зацапване. Това се случва примерно 2 пъти в годината. Правена ми е хистероскопия. Редовно ходя на преглед. Викат ме по- на често. Винаги всичко е добре. Моят гинеколог е категоричен, че трябва да се махне матката. Притеснява го кафеникавото зацапване. Казва, че при който доктор да ида за второ мнение , ще каже същото. Без причина да се маха матка...
Как е при вас?

# 430
От няколко години нямам МЦ, а само еднодневно и еднократно  кафеникаво зацапване. Това се случва примерно 2 пъти в годината. Правена ми е хистероскопия. Редовно ходя на преглед. Викат ме по- на често. Винаги всичко е добре. Моят гинеколог е категоричен, че трябва да се махне матката. Притеснява го кафеникавото зацапване. Казва, че при който доктор да ида за второ мнение , ще каже същото. Без причина да се маха матка...
Как е при вас?
Не бих питала във форума. Бих отишла на второ мнение, даже и на трето. Ако и то потвърди, няма да се замисля. Понякога се вижда особена структура,променена лигавица и т.н. на матката, която за докторите е показател да поискат махане. След една определена възраст ако там има някакви съмнения с един мускул бих се разделила без много притеснения.

# 431
Ами идете при друг лекар.

# 432
Да, ходих и при друг доктор, който каза, че няма причина  да се маха само заради едно кафеникаво зацапване.
Но моят доктор няколко пъти ми каза, че  не му харесва това зацапване след толкова дълго време, единия път беше след 10 месеца . Както казва "Да сме сигурни, че няма да излезе нещо" или " Да не един ден да излезе нещо и да е късно".
Правена ми е конизация преди 12 г. , но от тогава проблеми не съм имала.

# 433
Нали има пробно абразио и хистероскопия, не може ли да се изследва, и само ако се налага да се маха, а не профилактично.

# 434
Нали има пробно абразио и хистероскопия, не може ли да се изследва, и само ако се налага да се маха, а не профилактично.
И аз това щях да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт