Блефаропластика - 4 тема

• 35 050
  • 473
  •   1
Отговори
# 420
Значи Кънев си оперира с пълна упойка за свое собствено спокойствието. Пълната упойка не е шега работа и не е без последствия. Освен това има и други начини пациентът да е спокоен.
Аз бях много притеснена за блефаропластика и просто ми включиха лек седатив венозно.
На друга операция, ортопедична, ми сложиха друг вид упойка и спах 15 минути, докато тя траеше. Но пълна упойка за такава козметична процедура за мен е чиста злоупотреба с пациента за сметка на спокойствието на доктора.

# 421
Зиги, тя не е пълна, а си само в дълбок сън.Пълната упойка е друго нещо.Правили са ми няколко манипулации с такава периферна упойка, пак спиш, но не е тежката пълна, при която мозъкът е в наркоза.

# 422
  • Бургас
alethea, ако е Юлиян Пенев, не препоръчвам. Лазерът му е стар, много агресивен, а подходът към пациента - без коментар.

Аз съм правила в Бургас при Драголов и Паздерова. Драголов също не го препоръчвам. Паздерова - да. Много по-лесно и бързо се възстанових, много ми говори за лазерите, не са ок такива дълбоки изгаряния, каквито още се практикуват на някои места. Да, кожата ти е много хубава после, но дългосрочно вреди. Спомена за пациенти, които ходели в Бразилия за много дълбок такъв лазерен лифтинг, с пълна упойка, впоследствие кожата се увредила необратимо.
По-добре 2 процедури през два месеца, но не така агресивни, отколкото такова чудо. Ужасно беше, отвсякъде течеше лимфа, не можах да спя, лепеше по възглавницата, по косата...

# 423
Мисля, че ще си в състояние, да. При Янева беше горната. Ще ти пусна снимки, но е общ албум - преди, по време, след, като не всички са приятни за гледане.

Cristi
, доколкото знам Янева не зашива орбикуларния мускул (или там, който твябва да е).
Вярно ли е? Или да се насочвам към Таук за ГБ.
Как си с белезите, избеляха ли и след колко време?
Благодаря!

# 424
Ако трябва да препоръчвам между двамата - Таук определено. Корекцията, която направи на едното око след Янева не е мръднало две години. Беше ъгъл, който според мен беше изпуснат. Тя като цяло остави повече кожа, но я разбирам защото бях първата с лазер при нея. Но Таук има много повече опит с цялата анатомия на лицето. Аз и по принцип само на него давам да слага ботокс + филър в назо.

Белезите не ги мисли - изчезват. Хем моята кожа е супер скапана в това отношение.

# 425
  • Варна
Таук слага ли ботокс? Понеже посещава Варна, та се замислих…

# 426
Слага, да. И филъри.

# 427
Слага и не прави тъпотии. Няма да ти предложи 4мл в брадичката примерно и подобни. Обран и внимателен, и ненавижда крайности, което за мен е най-хубавото.

# 428
Погледнах си  епикризата сега да видя дали наистина Янева не  зашива орбикуларния мускул.
Ами зашива го. Зашива темпоралната част на m.orbicularis oculi за орбитния ръб.

# 429
Много благодаря на Cristi и Mademoiselle Hyde!

За Янева научих от много мила съфорумка. Не знам защо съм си въобразила, че не пипа мускул.
Впечатли ме, че е оперирала хора над 70 г с много добри резултати. После се заговорихме и с дъщерята на Балабанова-Мина Сълева и тя каза, че е добра, виждала е нейни операции.

За Таук честно казано нищо не знам.
От години съм за ГБ, ама всеки път като се реша все става нещо много сериозно(например смърт в семейството) и губя желание.Казвам си: явно не е сега времето.
Ще се информирам повече за Таук, доколкото мога и ще се надявам и тази година да не се случи нещо.

# 430
Аз не помня в моята епикриза да пише, че нещо е шито, но ще проверя.

# 431
При мен със сигурност не ши.

# 432
Ами, проучвайки за лабиопластика, стигнах до заключението, че не гинеколог, а пластичен хирург трябвало да извършва тази манипулация. Та, вероятно и за блефаропластиката нещата стоят по идентичен начин.

# 433
Не всички офталмолози и гинеколози имат квалификация да оперират все пак.

# 434
И двете са хирургични специалности, така че всички трябва да могат да извършват поне елементарни операции в своята област.

Общи условия

Активация на акаунт