Съчувствам ти авторке, обаче ти си още много млада и тепърва ще срещаш нови хора.
Включвам се в темата, защото от известно време осъзнавам, че копнея за нов приятелски кръг и нови познанства.
Не знам много какво да дам като съвет.
Освен да се отпуснеш и да бъдеш по-отворена към хората.
Малкия колектив е добра почва за приятелства.
Опитай там.
Аз имам само приятели, останали от училищните години, които са стари, верни и проверени.
Една, две семейни двойки, кумовете и това е.
Много хора отсвирих в годините, с много се разминах.
Преживяла съм немалко неща в приятелството и не крия, че съм предубедена и не особено доверчива.
Включително съвсем наскоро имах пак такова разочарование от точно такова късно създадено приятелство".
Но въпреки това съм отворена за нови познанства.
Трудно ми е обаче да ги завържа.
Хем ходя на спорт, посещавам много културни мероприятия, гледам да съм част от гражданското общество.
Моят приятелски кръг към момента не удовлетворява социалните ми потребности, така да го кажа.
Много си ги ценя, но просто напоследък ме наторява това, че сме все у дома, все задължения, никой не иска нещо по-различно, всеки скучае, все аз ги търся.
Последният път на Нова година умряхме от скука.
Аз имам нужда от среда и разговори малко извън децата, извън битовизма и семейната тема, извън злободневието.
Искам по-активни хора около себе си, по -ентусиазирани, повече желаещи да излизат.
С една дума-липсва ми купон и забавления.
Хората много се затвориха.
Това не ми харесва.
Също така усещам, че интересите ми и настройката ми към живота вече са променени.
И имам тази нужда да срещна нови хора.
Много заяждам на мъжките приятелства, съвсем честно си го казвам.
Струват ми се толкова по-искрени, прости и чисти като отношения.
Завиждам и на големи, весели компании.
Искала съм винаги да имаме такава.
Това ми липсва много.
Да пътуваме, да излизаме, да си ходим насам-натам.
Но с ММ стигаме до извода, че просто не можем да попаднем на такива хора.
Бяхме намерили едно семейство, с което много общуване, имаше шанс-и там беше поредното разочарование. Та вече не знам.