Имат повече свободно време сякаш, организират се по-лежерно. На срещи женени, разведени и ергени се държат по-равностойно. Не си говорят как ставали сутрин, правили закуски за всички, ама точно какви закуски и рецепти за вечерята. "Я кажи, брат, какво да готвя на моите!" И братът почва да ръси рецепти. Не им е типично.
При такива женски разговори и подробности какво яло детето и на какво се мръщило, колко точно му била температурата и с какви панадолчета са я сваляли и колко време, какво казала лекарката, ама какви са тези лекари, бе!...., лично аз си запушвам ушите. Усеща се, че не сме си подходяща компания или поне не за дълго време. Винаги питам как са децата, но никога не очаквам детайли. Стига ми да ми отговорят, че растат, слушат или не, учат или не, приети са в гимназия или са пропуснали. Но не и да се започнат подробности кой номер е гимназията, къде се намира, с какво ще пътува детето, какви са там преподавателките, трамваите ще му бъдат ли удобни за плуването после, мократа коса, тежкият сак....
И мъжете говорят за децата си, но не с часове. Споменават някои събития, свързани с тях отгоре-отгоре и си се търсят, за да си говорят някакви мъжки глупости.