За приятелствата в по-късна възраст

• 6 242
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
  • Швейцария
За да намериш приятели, понякога трябва да положиш малко повече усилия и да ги търсиш в началото ти. Естествено, ако само ти ги търсиш, не е ок и се отдръпваш. Но поне да направиш първите крачки. Аз имам такива приятелки, които не са ми от училище и университет. Предлагала съм да отидем на кафе, канила съм вкъщи и ако не стане реципрочно се отдръпвам. Едната съм я ухажвала като гадже, че тя е на висока позиция и има много познанства (с цел облага). Но с времето видя, че не искам да я използвам и се отпусна и се оказа много добра приятелка. Та малко по-смело в началото и каквото сабя покаже.

# 31
  • По света и у нас
Верно, че е малко като ухажване на гадже това сприятеляване. Показваш че харесваш някого, понякога направо му казваш в лицето че го/я харесваш и искаш да сте приятелки. Правиш партита и ги каниш, измисляш някакви неща и ги каниш. В началото докато ги приучиш да ти бъдат приятели предимно ти инвестираш, след време като се сприятелите и те започват да те търсят да те канят.
Не мен ми е станало като спорт.
Мисля че на 20тина всички минават през тези въпроси дали приятелствата са вечни , истински. ала бала, защото виждаш как хората се разпръсват и старите познати не се сещат за теб. Но затова се научаваш да намираш нови и такива които см си избираш а не такива които просто училището ти е донесло.

# 32
Нямате ли поне 1-2 приятели, на които да разчитате? Имам 1 човек, на когото мога да разчитам. Надалеч живеем и не можем да се виждаме.
Може да търсите приятели за излизане, разговори. Аз нямам време за това. Имам достатъчно работа, за да се разхождам и седя по кафенета, молове и да губя времето си в празни разговори. Излизам по работа, а не така безцелно.

# 33
  • SF
Да разчитаме за какво?

# 34
Относно помощ от двете страни. При изслушване на проблемите и да ти даде адекватни съвети.

# 35
E, идеята на приятелството е точно да излизаме и да се забавляваме заедно. Не търся човек, с който само да се натоварваме с проблеми или за работа. Само работа, работа и после вкъщи. не ми звучи като много хубав живот.

# 36
Ако сте млада, нормално е да търсите такива познати за излизане и забавления. Но това не е приятелство. В по-зряла възраст цените времето си да бъдете сами и да си починете.

# 37
  • София
Човек може относително да разчита на другите. Единствено може да се очаква лоялност през цялото време, но всеки си има свой живот и проблеми, и не можем да очакваме да ги захвърли и да тича на помощ във всеки момент, нито да е адекватен в съветите си всеки момент, нито да е на разположение.
Имам приятели, на които разчитам за различни неща, но като цяло, не обичам да ангажирам другите да ме дундуркат и аз не го предлагам.

# 38
  • По света и у нас
Да разчиташ на някого е да можеш да го помолиш да преспиш у тях, да свидетелства в съда за теб, да можеш да му оставиш децата си за известно време да ги пази. Не просто да си чуете проблемите и да си дадете съвет.
Но приятелите са за да си дават социални контакти - примерно аз имам нужда да излизам (по женски или с децата ми) и съм на средна възраст, и имам нужда от приятелки с които си правим компания, иначе е странно и самотно.

# 39
  • Melmak
Разчитането с годините придобива друг вид. Като тийнейджъри и младежи сме си помагали повече. Сега по-добре знаем кои са истински значимите хора в живота ни. Като младежи мм и компания са се събирали да си сменят гумите на крик по няколко човека ей така, хем лаф, хем да не ходят на гумаджия. Сега би било абсурдно това, но не са по-малко приятели.

В истинските проблеми в повечето случаи помощта е повече емоционална. Имам сериозен проблем ама няма приятел, койго да ми помогне да го реша. Не зависи от мен. Но близките ме подкрепят.

# 40
  • SF
Относно помощ от двете страни. При изслушване на проблемите и да ти даде адекватни съвети.

Оооо, не. Това нещо не ми се припокрива с "разчитане на приятел".
А който няма проблеми за изслушване, без приятели ли остава? А който не може и не знае как  да даде адекватни съвети? Защото, мисля, всички хора искат да си имат приятели, без непременно да са специалисти по разрешаване на проблеми всякакви.

# 41
Лейди какво си се отчаяла все едно живота е свършил. Я по ведро. Приятелството е нещо трудно и трудно се поддържа. Имал съм много близки приятели, много са ме предали , други се отдалечиха трети отидоха да живеят далеч. Дойдоха други на тяхно място. Живота е шарен. Когато създаваш приятелство не имай големи очаквания за да не се разочароваш. То от самосебе си ще се получи. Живота е хубав и една врата като се затвори друга се отваря.
Успех

# 42
Не знам. Но аз с този човек се чувам, когато аз имам проблем или пък тя. Или пък нещо се е случило. През останалото време не се чуваме. Всеки има свой живот и своето обкръжение и проблеми. Нито се сърдя, нито пък тя на мен. Всяка от нас знае, че имаме своите ежедневни ангажименти и си ги знаем, защото сме говорили по тази тема.

# 43
  • Melmak
Разбира се, че не е само за проблеми. С приятелите се виждаме често, с тези, които живеем най-близо, всяка събота и неделя почти. Ходим си и на гости, понякога цялата компания. С други се виждаме вече по-рядко, младите майки са по-сложни.

# 44
В по-зряла възраст всеки се интересува повече от неговите интереси и е почти невъзможно

Общи условия

Активация на акаунт