Френдзоната за жените и как да излезнем от нея?

• 3 943
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
А да си се замисляла над вариант да търсиш мъже малко по-големи от теб?
Само идея - например вместо 95ти набор 90ти или 89ти?

# 16
  • София
Нека го кажа и в тази тема - ако мъжете бяха визуални същества, половината форум щеше да е от стари моми.
Мъже, жени - дългосрочно се привличат с поведение, така че може би потребителката горе има право, че с липсата на претенции и тропане с краче ги гони и отегчава.
Колко откровени караконджулки съм виждала, които имат ухажори, както и отрепки,  които имат ухажорки. Според мен не значи автоматично, че не са отрепки, понеже жените ги обикалят. Те и биячите обикалят. Значи, че хората имат травми, отглеждат се масово хора без самочувствие или с преекспонирано такова и всичко това води до странни избори понякога.

# 17
  • Paris, France
След това обикновено правят някаква ситуация, която е неуважителна - или ми отменят в последния момент виждане или ме игнорират в компания. Понякога се повтаря няколко пъти, понякога избухвам още на първата такава изцепка с недоволство което ясно подсказва, че очаквам друго отношение и отсреща получавам студен душ - че съм страхотна приятелка, че имам различни очаквания и все в тоя вид. Ама не спират да ме търсят...

Отменяне на излизане не е неуважително. Това не е като да ти вържат тенекия. Игнор в компания е разтегливо понятие. Някои хора са лепливи и очакват много и непрекъснато внимание.

Аз бих се отдалечиха от човек, който избухва от това, което описваш. Според мене си несигурна в себе си, търсиш много валидация и внимание и това задушава и отблъсква мъжете. Бягам с 200 от избухливи хора.

Ако не мога да остана приятелка с някого, не мога и връзка да имам с него. Не ги разбирам цупениците, че някой предпочитал да плющи друга.

Била съм в подобна ситуация с първата ми любов и не излязох от френд зоната никога. Чудех се защо спи с по-грозни. Явно му е било по-лесно, удобно итн. В последствие се оказа, че е бил влюбен в мене.

Колко откровени караконджулки съм виждала, които имат ухажори, както и отрепки,  които имат ухажорки.

Караконджулките са такива в твоите очи. На мъжете, които ги свалят може да им се виждат като богини. За моя мъж Ким Кардашиян не е хубава. Това не и пречи да забива мъже и да се жени. За мене Леонардо ди Каприо прилича на шопар и не бих излязла с него. Едва ли му пука, защото излиза с много, много по-красиви и млади от мене и от него жени.

На мене ми харесва да седя във френд зоната. Поне 30 или 40% от приятелите ми мъже бяха мъже, които много харесвах. По-добре да сме приятели, отколкото нищо.

Не знам как се излиза от френд зона. Не ми се е случвало да успея, но и не съм настоятелна в това отношение.

Мъжете знаят с кого може и не може да им се получи. Също не обичат жени, с които се чувстват неудобно.

На мястото на авторката бих си седяла във френд зоната и бих я използвала за да се запознавам с нови мъже. С бившия се запознах покрай мъж, в чиято френд зона бях.

За мене приятелствата са много по-ценни от партньорство и връзка. Затова и нямам против френд зоната.

Следващият път опитай да се дърпаш по-малко и може да се получат нещата!

# 18
  • София
Невена, а по другия пример - откровени галфони и отрепки, но им се лепят жени? Това прави ли ги автоматично секси?
Единствената причина да го напиша е, за да се съсредоточи върху поведението си, защото имаше няколко злоради поста, вменяващи, че е обикновена и грозна. А това не е продуктивно. Тепърва ще налазят и редпилърите във форума да се изкефят на  фрустрацията.
И мислене в тази посока е допълнително изместване на локуса на контрол навън

Но аз си оставам на мнението. Може да чета Евангелието като Дявола,възможно е, но виждам линия на поведение /патърн/. Като се дръпне след разговорите за мусака, я канят на среща, хахо хихи и после пак някаква неприятна ситуация. И накрая пък приятелка. Според мен това си е разиграване тип hot/cold

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 03:12 от The Catcher in the Rye

# 19
А какво ще рече това с караконджулите и караконджулките? В смисъл, една връзка е забавна само когато си тропаме като зайци ли, или как? То тва с претенциите и тропането, и гоненето е до време, после писва яко Grinning Стана ми странен просто примерът с "отрепките" къде били супер желани. В смисъл, че не е тва идеалът за партньор към който да се стреми човек.

Авторката е пускала въдица някъде над нивото си и просто нищо не е захапало. Случва се, просто при жените доста по- рядко. Иначе не се излиза от тая "френд зона", освен окончателно, че да пробваш при следващия. Някъде не си си изиграла ок картите, сори.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 03:17 от duhduh

# 20
Ох, и тази тема ще стане на пълен сеир така като гледам. То бива едно и също...

Авторката е написала сигурно пет пъти, че няма проблем с това първоначално да ги привлече, пускат й намеци, но някъде по пътя нещата се объркват и за мен Невена Виролан е най-близо до истината. Моето лично усещане за авторката е, че може би в очите на хората изглежда една идея по-студена или 'трудна'. Допускам да се промени, ако сподели повече.

Любимата ми форумна мъдрост е, че хората се привличат заради динамиката помежду си. И точно това куца при авторката. Или вечната класика - не знае как да ги избира. Simple Smile

PS. Както на авторката не й прави чест да нарича другите жени 'нищо особено', така и на съфорумците също не прави чест да й говорят същото. Ще кажеш, че всички тук сме Мис Свят и Мистър Вселена. Винаги има някаква двойна игра за правещите такива коментари. Браво на Кечър, че се е усетила.

# 21
  • Paris, France
Невена, а по другия пример - откровени галфони и отрепки, но им се лепят жени? Това прави ли ги автоматично секси?

Явно за въпросните жени са секси. За други жени не са.

Не мисля, че я разиграват. По-скоро в началото я преценят и след разговорите за мусаката и срещите решават, че не щат да се занимават с връзки и секс с нея. Какво? Ако я оправят веднъж и я зарежат, по-добре ли ще се чувства? Вероятно излиза с възпитани мъже, които са кавалери.

И не, няма нужда да е грозна или обикновена. Тя писа, че много мъже я заглеждат. Мисля, че понеже привлича много мъже, много мъже я слагат във френд зоната. Обикновените момичета са им по-лесни, евтини, а и мислят, че с тях няма да има драми като ги зарежат.

Като млада и с мене се случваше същото, а приятелки с деца си намираха супер ергени. Готините млади мъже или ги е било страх, че ще искам обвързване, или мислеха, че няма да остана с тях, или не им се занимаваше с мене. На много изглеждах като прекалено добро момиче, на други като к.... Няма оправия.

Въпросните ми приятелки с деца бяха по-взискателни в много отношения, но изглеждаха като временно забавление и затова мъжете лесно почваха връзки с тях. Също бяха доволни от тренд зоната.

Забелязах, че жени с много приятели мъже, но искрени, по-лесно намират мъже за връзка. Не говоря за седящите във френд зона жени заради надежда да се получи връзка.

Авторката звучи като пресметлива и отчаяно търсеща връзка. Не казвам, че е такава, а че така звучи. Мъжете бягат като дявол от тамян от жени, за които усещат, че са отчаяни, тиктака им часовник или лепливи.

# 22
  • София
Противно на форумното мнение, на мен пък ми звучи прекалено лесно. Което резонира с последното ти изречение, де.
Споменала е, че ѝ говорят за други жени и тя се дръпва. Знаете ми мнението - според мен абсолютно оправдано. Проблемът е, че изобщо се връзва да излезне с тях на официална среща, след като я всмучат обратно и са ѝ лафили за други. Вече са ѝ свалили акциите и тя отива. Защо питам аз?
Защо не сиктирдосвате мъже, които имат наглостта да ви разправят за влечението си към други
Преценяват я като слаб човек, когото могат да ползват за отскок, като им се прииска ego boost

# 23
Преценяват я като слаб човек, когото могат да ползват за отскок, като им се прииска ego boost
Може и така да е, обаче точно когато тя заяви, че нещо не й харесва, т. е. постави граници и покаже характер, точно тогава отношенията се разсъхват. Не им се занимава вече. Не, че смятам, че форумните мъже са някакъв пример, но са представителна извадка на мъжете, които намират жените за фльорци, които трябва вечно да им се доказват и да тичат след тях (и сигурно до броени часове ще налазят темата). И авторката като попадне на например петима такива, много ясно, че ще остане разочарована.

Според мен просто не е попаднала сред мъже, които да й импонират, и нямам предвид инселските глупости за измислените им нива и смешните им оценки по десетобалната. То и тя не звучи да е особено привлечена от мъжете, описани в първи пост, и това също е в реда на нещата.

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 04:13 от Анонимен

# 24
  • София
И ти си права. Те се дърпат, защото не им скача на кхъм.. врата ли беше, вместо да се засили да им доказва, че е по- арна от тези, за които ѝ говорят.

# 25
Голям faux pas е това с говоренето за други жени. Но най-добрата ми приятелка в момента е с мъж, който правеше така (е, в най-меката и непървобитна версия), и се държи най-добре с нея от всичките й гаджета, нито е женкар, така че знам ли вече... 🤷 И аз съм към твоя отбор и го намирам за отблъскващо. Та тук са прави и дамите, че просто е трябвало да се разграничи вместо да назидава и да ги държи в живота си.

Според мен това с мъжете ловци е малко... мит; за мен лично не е необичайно поведение описаното в темата. Всъщност малко мъже са такъв характер и то само за жени, с които наистина са си "кликнали" и са убедени, че е жената за тях. Ако разгледате например форумните мъже - единият го е страх да не се мине и затова не предприема сериозни връзки, другият се хвали, че навремето жена му го е преследвала и така го е спечелила пред останалите кандидатки, третият казва, че би се занимавал единствено с жени, които са вечно усмихнати и доволни. И им вярвам. По някаква причина ми идва отвътре да ги дам за пример точно сега. 😅

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 05:53 от Анонимен

# 26
Поощряваш ги да споделят. Твърде бързо им става удобно с теб.

# 27
Слагаш край на контактите с мъжете, които са те сложили във френдзоната, и се замисляш малко повече за онези жени, които с чувство за превъзходство описваш като "нищо особено".

# 28
  • София
Емма като го посочва, сега схванах защо е пасивно- агресивното и снизходително мнение на предната страница -не ставаш, ама си добро момиче.
Наистина не прави чест - инфантилно е и очевидно реактивно.

На мен не ми направи особено впечатление. Не е ли така? Което само доказва, че поведението е много по - важен фактор.

# 29
Не мисля, че мъжете са толкова сложни, за да имат френдзони и да мислят какво говорят. Рядко мъж цени приятелство с жена, за да я търсят само за лафче. Просто явно не са особено стойностни мъже, авторката не им е разбрала намеренията и се е получила лоша комуникация.

Имах двама приятели в студентските години. Единия беше коцкар и постоянно ми говореше за жени, в натурални подробности какво с коя е правил. Другият беше по-голям (магистър ли, докторант, не помня) и имаше годеница, която живееше някъде другате. Той ми споделяше за годеницата си, плановете им за бъдещето, реализация в чужбина (и наистина заминаха и се ожениха).
След няколко години единия на чат ми призна, че бил влюбен в мен, но аз не съм откликнала, а съм можела да спра сватбата... 😳 Другият се беше оплакал на мои приятели, пак след едни много години, че съм била студена и съм се направила на луда за неговите чувства.
Хайде ходи ги разбери!

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 15:15 от sorscha

Общи условия

Активация на акаунт