Политиката в България - Епизод седми

• 690 526
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Да речем, че си прав и над 200 хиляди са подкрепили този човек без финансова подкрепа - спасението е терминал 2 посока Антарктида.
Имаше масово купуване и сигнали, но по които се бездействаше, Лорде. Те влизат в секцията и не знаят да четат, цял ден излъчваха такива кадри как влизат със символ на № да търсят по бюлетината какво-що ще съвпадне.

# 46
Аз съм хванала бас за ГЕРБ, Възраждане, ИТН, Пеевски.
Губиш. В момента в който си се обзаложила

# 47
  • София

Ако не е това - нови избори на пролет.

# 48
  • Другата България
Скрит текст:
За мен е плашещ този голям процент на Новия край.
Този човек ще ни храносмели всичките накрая.

Това беше първата ми мисъл, като видях резултатите.
Близо 10% - или около 200,000 човека - са гласували за Делян Пеевски. Отврат. 🤢

Скрит текст:
Резултатите са ясни…в общ план са същите като предишните и вероятно сходни със следващите, ако отидем на нови предсрочни след 3-4 месеца. За мен расте натискът върху ГЕРБ да формират кабинет - провалиха се веднъж като първа политическа сила; ако се провалят втори път, смятам, че подкрепата за тях ще потегли надолу. А ББ никак не обича коалиционни формирования, в които има нещо повече от патерица. Да видим.
От тези хора 2/3 /минимум/ са го направили знаеш защо.
Те дори не знаят какво са направили, кога, къде....
Аз си държа, че гласовете от Турция ще променят подредбата, или поне силно се надявам на това.
Иначе за мен няма никакви изненади, нито съм очаквала Възраждане да са втори, нито съм очаквала ПП ДБ да са на място, различно от второто, нито съм очаквала ГЕРБ да победят с по-малко от 10% разлика от втория.
“Величие“ и “Меч“ според мен ще изпаднат от класацията, но да видим.

# 49
Да речем, че си прав и над 200 хиляди са подкрепили този човек без финансова подкрепа - спасението е терминал 2 посока Антарктида.
Имаше масово купуване и сигнали, но по които се бездействаше, Лорде. Те влизат в секцията и не знаят да четат, цял ден излъчваха такива кадри как влизат със символ на № да търсят по бюлетината какво-що ще съвпадне.
Че всичките 200 000 са нямали финансова подкрепа не смея да твърдя. Твърдя, че купеният вот (по-скоро корпоративният) не може да бъде преборен. Който и да е на власт! И ако някой твърди, че е преборил купен вот - значи лъже! И в никакъв случай корпоративният не е много по-голям от друг път.
Няма досега избори на които да е имало сигнали, по които да не се е бездействало. Не и в близките 30 години

Впромем протестният вот, в полза на Величие, МЕЧ и пр. не е задължително да купен. Възможно е десетки хиляди хора, просто да са гласували напук.

# 50
Купеният вот има някакъв таван, не е безлимитен. Не можем да го елиминираме напълно, но можем да го ограничим. Но явно не ни стига ни акъла, ни мотивацията да го направим.

# 51
Кой може да каже какъв е тавана на купеният вот?
Покажете ми една партия която е ограничила корпоративният и купеният вот?
И не казвайте ПП. Бойко Рашков нахлу с полиция в Университета в деня на изборите единствено с цел сплашване. По - явен купен вот - няма накъде. Полицията бе използвана като бухалка.

# 52
  • София
Бокича няма да посмее да се коалира с ДП. Ще направи малко театро, ще къса ризи и ще отстъпи за идеята на ППДБ за някакъв "фантастичен" премиер. БСП не пречи да проявят отговорно поведение в името на народа и да не повдигат въпроса за Украйна.

# 53
  • София
Че всичките 200 000 са нямали финансова подкрепа не смея да твърдя. Твърдя, че купеният вот (по-скоро корпоративният) не може да бъде преборен. Който и да е на власт! И ако някой твърди, че е преборил купен вот - значи лъже! И в никакъв случай корпоративният не е много по-голям от друг път.
Няма досега избори на които да е имало сигнали, по които да не се е бездействало. Не и в близките 30 години

Впромем протестният вот, в полза на Величие, МЕЧ и пр. не е задължително да купен.

Протестният вот може да не е купен, но остават аномалии отстранените полицаи захванали се да разследват имена от списъците на българските елфи, а и какви са тези заповеди да не се спират автомобили с дадени рег. номера в деня на изборите?

# 54
  • Буркина Фасо
в чужбина може ли да се купуват гласове ?

# 55
Хич не съм оптимист. Направо се отчаях вече. Да правят там широка коалиция и да правят правителство. Вече ми е все едно.

# 56
Кой може да каже какъв е тавана на купеният вот?
Покажете ми една партия която е ограничила корпоративният и купеният вот?
И не казвайте ПП. Бойко Рашков нахлу с полиция в Университета в деня на изборите единствено с цел сплашване. По - явен купен вот - няма накъде. Полицията бе използвана като бухалка.
Не очаквам нито една партия да ограничи купения и контролирания вот. От избирателите го очаквам - с активност.
Друг начин няма. Не знам колко е таванът, но дори и момчето не може да плаща неограничено. И при по-висока активност с подобен вот ще се купят по-малко места.

# 57
Мери, то е ясно какъв е субстратът зад гласовете на ДПС-НН, но въпреки това ми е…отвратително, че в обществото ни има хора (и то около 200К), които - по каквато и да е причина - гласуват за еманацията на всичко сбъркано в държавата ни.

Иначе…относно подредбата - също смятам, че АПС ще дръпнат напред. Да не забравяме, че кметът на Бурса вчера призоваваше една друга управляема маса да подкрепи Доган.

И, да, резултатите са такива, каквито и аз ги очаквах. Възраждане отдавна си стигнаха електоралния максимум. Като се появи РР с партия, ще изчезнат. За ГЕРБ, ПП-ДБ, БСП и ИТН…всичко е логично/прогностицирано.

# 58
  • Разпиляна във въображението
Купеният вот може да бъде преборен, но партиите явно са се отказали да го направят. Да не прехвърляме всичко на полицията. Партиите не водеха кампания. Говоренето удобно пред журналисти, без дебати няма как да накара хората да отидат да гласуват. От сутрин до вечер ми внушават как се купуват гласове, как вотът е опорочен по начало. Ами няма как това да мотивира. И заучени отговори, заучени казуси, заучено, изговаряно, изговаряно, че да ни втръсне.

# 59
Само да кажем, че е невъзможно да има правителство без поне 3 партии (а може би и четири) - чисто математически.
Герб и ПП-ДБ са задължителни за да има правителство. Или по-скоро - две от трите партиии - Герб, ПП-ДБ и Възраждане - трябва да участват. По разбираеми причини изключвам Възраждане.

Остават 1/2 партии. Поради външнополитически тези изключвам БСП и Величие.
Остават ИТН, МЕЧ, ДПС - Ново Начало, АПС. Поне една от тези четири партии (а вероятно две) трябва да се съюзи с Герб и ПП-ДБ иначе няма да има правителство

Общи условия

Активация на акаунт