Политиката в България - Епизод седми

• 700 022
  • 23 684
  •   1
Отговори
# 255
И така при 93 процента изпълнени протоколи на ЦИК изглежда, че ще имаме девет партии. Величие имат почти 92 000 гласа и 4,07 процента
Коментари?
https://results.cik.bg/pe202410/rezultati/index.html

# 256
За мен е плашещ този голям процент на Новия край.
Този човек ще ни храносмели всичките накрая.
Много необичайно за мен, абсолютно съм съгласна с теб този път. И процентите на двете ДПС-та доближават 20! Сериозна червена лампа трябва да ни е това! За избралите Величие - не им ли стигат цирковете в предното НС и не видяха ли за какво иде реч, че гласуват за тях? Аз съм песимист за правителство - ББ е навирил гребена - той бил логичният премиер, на загубилите им треперели гласчетата, Урсула го потупвала по рамото, имал връзки в Брюксел.....политик от класа, няма що.

# 257
  • София
Много интересно - по Нова сега казаха, че имало секции, в които Величие са първа политическа сила.

# 258
  • София
реално някой знае ли кое Величи влезе в НС, това на Историческия парк или това на полоковника.

# 259
Гласовете от чужбина при 99, 99 проткоколи

Алианс за права и свободи - 32 600
ПП - ДБ - 29 800
Възраждане 19 000
ДПС - НН 14 000
Герб 11 100
Величие - 11 000
ИТН - 10 200
Меч 6800

---
Полковника е аут. Влезе Величие на Михайлов/Исторически парк

# 260
Еха! Темата пак е жива!
Връщам се да чета.

И за да не е просто запис .. какво искат да ни кажат със снимката на ББ, която излиза с резултатите? Там е поне 10 години по-млад....

# 261
Като видях пълната зала в Пловдив по време на кампанията на Величие,само може да ме радва,че има толкова не-бедни хора готови да инвестират и в Исторически парк 😏

Ако не бяха влезнали Меч и Величие,Новото начало и сие щяха да поделят повече депутатски места,не знам дали е по-добре старият филм със старите познати,като в омагьосан кръг или някой нов образ като Меч да влезе,нали ни беше омръзнало от едни и същи...
Пък и като слушах какви са подбрани в ДПС НН,предимно "качество",мда.

# 262

ПП - ДБ - 29 800
Възраждане 19 000
ДПС - НН 14 000
Герб 11 100
Величие - 11 000
ИТН - 10 200
Меч 6800

Можем спокойно да си спестим разправиите със сънародниците ни в чужбина и всичките дандании. За сто хиляди гласа, и то нелогични, другия път да не гласуват от чужбина и толкоз.
Ще нарежда българинът от чужда , уредена страна, кой да ни управлява тук.

Вчера някой разказа  / Харалан/, че когато е проучвал Величие и електората им, му е направило впечатление, че това са носталгични българи , които си живеят в Автралия ли беше, не чух.
Ами да си седят в Турция и където искат по света , не сега да им сърбаме попарата на всички, които са далеч от реалността ни.

Съжалявам.

Правителство не може да има. ББ не е КП , все пак, да прави коалиции и с леви, и с десни, и с популисти. Освен ако не склонят ИТН и Величие някак.  Аз бих се зарадвала да се съберат тези партии в управлението / Величие само не знам какво ще поискат/, но само така ще тръгнем напред някак и ще се изолира ДП, който си се разраства и не губи позиции. Но и за него са виновни разни стратези, като се започне от Ахмед Доган и се стигне до ПП.

# 263
Величие са пълни клоуни, не знам как пак влизат. Има и мошеници сред тях, но там доста интелигентни хора познавам, вързали се. Те са уж патриотари. МЕЧ не са ми ясни никак като политически облик.  Изобщо манджа с грозде Simple Smile) ИТН аз не мога да си съставя мнение за тях, не са ми ясни изобщо за какво се борят, освен, че Тошко се изцепва от подиума. Ако ИТН се хване с Пеевски, ще се гръмна Simple Smile)).
Много се смях на коментара как Пеевски щял всички ни да ни храносмели накрая. Наистина натам вървим:))) Ще ни изпапка метафорично и буквално.

Аз съм против правителство, ако ДП ще е явно в него. Няма да мога да го преживея. ДП си е в правителствата неявно от години, но явно вече ще ми е прекалено. А и е заклеймен с Магнитски, няма да посмеят. Това ще е черна точка за ЕНП -- в управление с партньор в Магнитски...това е огромно репутационно петно за ББ, няма да посмее (надявам се).

Аз пък се радвам, че гласуват българи в чужбина Simple Smile от нас винаги си личат бъдеьите тенденции.  Личи си, че ГЕРБ е бита карта вбъдеще, защото в чужбина почти никой не се припознава вече в тях. Явно нямат политически облик.  Играчите са ПП и Възраждане (както и Доганчо по инерция). Пеевски също е недолюбван и неприпознат от турците зад граница.

# 264
Разликата в процентите на ДПС преди и ДПС+АПС сега, показва процента на купеният вот. Ако го извадите от процентите на ДПС НН, се вижда точно колко е напазарувал ДП.
Снощи някой от коментаторите каза, че Величие са бизнес фирма и секта едновременно. Съгласна съм.

# 265
  • Буркина Фасо
Скрит текст:

ПП - ДБ - 29 800
Възраждане 19 000
ДПС - НН 14 000
Герб 11 100
Величие - 11 000
ИТН - 10 200
Меч 6800

Можем спокойно да си спестим разправиите със сънародниците ни в чужбина и всичките дандании. За сто хиляди гласа, и то нелогични, другия път да не гласуват от чужбина и толкоз.
Ще нарежда българинът от чужда , уредена страна, кой да ни управлява тук.
аз отдавна съм на това мнение. още повече, че чуждите се ползват с някои привилегии - знаят до известна степен как е гласувано в БГ след приключване на изборния ден, нямат ден за размисъл, могат да ударят една ракийка в кръчмата, могат да си продадат гласа... Smiley

# 266
МЕЧ и Величие са хора, които са патриотари. Голяма част от тези хора вярват, че може да предоговорим условията с ЕС.
В случая с Величие те са твърдо всякакви помощ от Украйна.

Последна редакция: пн, 28 окт 2024, 09:42 от Лорд Сняг

# 267
Много българи са мобилни, не живеят постоянно в чужбина, а са гастарбайтери, временнопребиваващи, учащи се и тн. Тези, които са постоянни емигранти често не се интересуват от политическия живот тук. А българите в България толкоз да ги мързи да гласуват...

# 268
Момчето не е успяло да се развихри в южната съседка.
Интересно, гласовете на Герб и Величие почти равни. Голям успех за ББ в чужбина.

На мнението на tays съм за гласуващите в чужбина.

# 269
Лорд Сняг, гледа ли филма за Величие, който прокуратурата свали от ЮТуб? Величие не са патриоти, нищо патриотично няма в селски хитрец и наивници, които теглят кредити от 185 000 лева, които дават на хитреца.

Общи условия

Активация на акаунт