Да, държавата трябва да се грижи за всички и да разпределя справедливо. Но да заставаш на позицията, че видиш ли - без теб не може и трябва непременно и тутакси да ти се изпълнят исканията не е по-малко цинично от изказването на Тошко. Като е такава мъка да си лекар - ами стани сценарист.
Думата ми е не дали са прави доктор четата, а че те първи започнаха със заплахите. Така ме се водят преговори. И понеже са млади, обяснимо е защо не знаят, че в природата и икономиката празни места няма. Винаги се намира кой да ги запълни.
Що се отнася до болниците, не е проблема, че са концентрирани в големите градове. Проблема е, че инфраструктурата не позволява бърз, безпроблемен и финансово поносим достъп. Да не би в големите държави от Европа и Америка да има на всеки три къщи високотехнологична болница?
Аз не Ви позволявам! Здравеопазването не е бизнес, нито търговия! За разлика от тракториста или комбайнера, чиято работа може да се върши с професионален курс, придобиването на лекарска правоспособност е труден и дълъг процес. Ако липсва добре функциониращ здравеопазване, няма да има нито ДДС, нито работеща икономика изобщо. Държавниците ни най-после трябва да осъзнаят кои са приоритетите на една държава. А те не са ни ПВУ, ни Шенген, нито ЕЗ.