Политиката в България - Епизод седми

• 691 112
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 190
Това съм го пропуснала, сега се зачетох, това явно още от далечната 2002 г. е план. Няма що.

Съвсем честно, не смятам, че някой може да измъкне Варна. В София има много схеми, но и много бизнеси, много хора, международни фирми. Варна си има едни собственици и това е. Ако пропуснеш да платиш наема - гориш, напълно буквално. И така с всичко.

# 23 191
  • Deutschland/HE
За Дом Младост се надявах да се направят басейни, СПА зона, нещо за забавление на децата. Но сигурно щяха да са конкуренция на Аква хаус. Лакомията им е неспирна. По Алея 1 изобщо гледам да не минавам, че само се ядосвам Sad

# 23 192
На Алея Първа хотелските комплекси,  спа комплекси и коферентни хотели са планувани още преди 2006г, може би 2004 размахваха едни картинки

# 23 193
От години не бях слизала по плажната алея. Сега освен типичната миризма на урина усещането е като за разходка в тунел, можеш само да гадаеш, че наблизо има плаж и море.

# 23 194
Коментирахте ли картата с държавни имоти, които предстои да бъдат продавани? Нали от тези пари Терзиев ще строи детски градини, причината толкова хора да гласуваме за него.

https://www.svobodnaevropa.bg/a/33460734.html

# 23 195
Какво общо има Терзиев?  Списъкът е на МС.

# 23 196
  • Deutschland/HE
Да, знам. Само виж какво мотане е със стадиона. Над 20г го строят... и е една бездънна яма, черна дупка.
Няма късмет Варна, то не бяха Добрин Митев (той само областен), Христо Кирчев, Кирил Йорданов и след него Портних.

П.С. Като си спомня как тормозеха фирми, които не подкрепяха Добрин Митев.

# 23 197
Мен доста от имотите за продажба ме втрещиха, но най-много този на Българо-съветската дружба във Варна. Не за друго, а защото абсолютно не виждам логично този имот да се експлоатира по какъвто и да е начин, отделно, че е свързан с цялата тунелна мрежа във Варна и не ми се вижда удачно това да е частна собственост.

# 23 198
Мен доста от имотите за продажба ме втрещиха, но най-много този на Българо-съветската дружба във Варна. Не за друго, а защото абсолютно не виждам логично този имот да се експлоатира по какъвто и да е начин, отделно, че е свързан с цялата тунелна мрежа във Варна и не ми се вижда удачно това да е частна собственост.
Е, то по Бриз не остана за строене. Паметникът ще изчезне.

# 23 199
  • софия
Мога да предположа как е направен списъкът с имоти. Не търсете нещо дълбоко. На много нива е проспано.
Някой е казал на друг, който е наредил на шеф-капацитет да се поиска информация за имоти с изтекла необходимост. Без условия, без указания. Експерти-капацитети са събрали, както са могли това, което са получили и са дали, каквото е получено. Това е. След това не е имало преглед на събраното, но така става с факторите, назначени от пп. Те изпълняват, не мислят, важното е да не е тяхна работа и да са ни приятели. Сега Желязков е на амбразурата. Може и да греша, но за окало 80% от процеса съм почти сигурна.
Всъщност, ако се замисля повече, голяма част от лансираните пп величия са промотирани и подкрепени от пРезидентските подставени лица след това.
За мое огромно съжаление в ДБ не се случва нещо много по-различно. Новите председатели го доказват. Липса на качествени хора.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 18:08 от zvаnchе

# 23 200
  • Разпиляна във въображението
Слушах някакъв експерт при Ризова за договора Боташ. Колко бил не изгоден. Накрая ама той може да е изгоден, ако се прекратят доставките на руски газ. Как никой не казвал, че това може да е била целта на договора. Да, бе да. И си викам - Ризова ще го контрира за това. Обаче - ц, мълчи и кима. Чудя се доколко журналистите си правят труда да слушат събеседниците си, или да се готвят за интервютата. Ние тук бихме били по-добри журналисти. На Румен Христов вече мазоли му излязоха на езика като мине през Ризова, комисии, прослушвания в Парламента да го повтаря отново и отново. Договорът осигурява независимост на доставките на газ от Русия и може да бъде точка за останалите държави в региона и Европа. И как е неизгоден, защото България продължава да толерира вноса с руски произход на по-ниски цени. Капацитетът при Ризова вика - с вноса на руски газ спонсорираме войната на Русия срещу Украйна. Добро утро! Булгаргаз не внася, затова целият й пазар започва да отива на кино.

Румен Христов
Тогава разработихме една цялостна стратегия за диверсификация на енергийните източници, имайки предвид геополитическата обстановка в страната и в Европа. Решението на Европа да минимизира зависимостта си от руски газ и руски енергийни източници. Направихме една визия за развитие на енергетиката.
Осъществихме част от диверсификацията в електроенергетиката, в ядрения сектор, подписвайки два договора за доставка на неруско ядрено гориво, които в момента действат, и преминахме със същата стратегия към осъществяване на диверсифицирани източници за доставки, а не руски газ, както и диверсифицирани пътища за доставка на този газ.

Преди време постнах информация, че ЕС спира всякакви доставки на руски газ в края на годината. Да видим какво ще се случи.

Ще провадат имоти, защото имат да пълнят бюджета. Накрая ще направят най-лесното - удържаните капиталови разходи ще си останат неизползвани и ще вържем 3%. А че имаме нужда от инвестиции е очеизвадно, но пък любимо перо за спестяване.

# 23 201

Паметника от вътре е в зали - бивш музей е; в работещо състояние не съм го виждал, но опоскан (преди да заварят решетка на входа) беше много як. От дясната страна може да се стига до/на покрива - като балкон е направено, но от долу това не се вижда. Под хълма има доста голям бункер, който в един момент беше станал винарска изба, но между бункера и паметника/музея няма връзка помежду им, освен че един-два вертикални отдушника на бункера излизат до паметника. И бункера и музея нямат връзка с някаква друга или трета тунелна мрежа, това включва и подземните стълби към паметника които са паралелни под външните; те са само за към паметника/музея като външните над тях.

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 18:33 от БШекли

# 23 202

Паметника от вътре е в зали - бивш музей е; в работещо състояние не съм го виждал, но опоскан (преди да заварят решетка на входа) беше много як. От дясната страна може да се стига до/на покрива - като балкон е направено, но от долу това не се вижда. Под хълма има доста голям бункер, който в един момент беше станал винарска изба, но между бункера и паметника/музея няма връзка помежду им, освен че един-два вертикални отдушника на бункера излизат до паметника. И бункера и музея нямат връзка с някаква друга или трета тунелна мрежа, това включва и подземните стълби към паметника които са паралелни под външните; те са само за към паметника/музея като външните над тях.
Качвали сме се на тази тераса, докато бяхме  гимназисти. Но вече ми се струва, че ще е в отвратително състояние.
Там за едно комплексе с морска панирма по 3к евео квадратае перфектно  Wink. То и без това покрай мастодонтите друго не остава.

# 23 203
Бойко Рашков твърди/при Дремджиев/,че Севдалина Арнаудова лъже,както и ББ.Нямало е деца при влизането в къщата и апартамента,както и по време на претърсването на двата адреса,при извеждането също.Преди да влезнат полицаите, децата са били изведени,като на Арнаудова лично от съпругът ѝ.
Много шА са шокирам ако двамата лъжат.
Сетих се за прангите,кофата и оповръщаното одеало,мда.

# 23 204
Бойко Рашков твърди/при Дремджиев/,че Севдалина Арнаудова лъже,както и ББ.Нямало е деца при влизането в къщата и апартамента,както и по време на претърсването на двата адреса,при извеждането също.Преди да влезнат полицаите, децата са били изведени,като на Арнаудова лично от съпругът ѝ.
Много шА са шокирам ако двамата лъжат.
Сетих се за прангите,кофата и оповръщаното одеало,мда.
Продължението от днес- ПР Севи излиза с някаква нейна версия, на която Рашков отговаря с показанията на един от полицаите.
Satisfied
Прангите и тях ги видяхме- леко невидимки.

Общи условия

Активация на акаунт