Политиката в България - Епизод седми

• 691 010
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 280
  • Варна
България била в коалиция на желаещите за "опазване на мира в Украйна"...това дано не е евфемизъм за изпращане на войски, че подобна коалиция ми напомня на войната в Ирак...
Аз четох, че Франция и Великобритания щели да пращат мироопазващи войски, а другите от коалицията да осигуряват логистиката. Демек масрафа им.
Само не разбрах как се опазва, нещо което го няма още.

# 23 281
  • София
Записа на Благо и Пламена ще го проверят вероятно.
Къде го този запис ?
Пламенка се казва госпожата.
то един запис....
ДБ казаха Септември вот на недоверие.

Не помня каква беше процедурата с вотовете. За едно и също нещо може най-рано след шест месеца, нали?
На бас, че "опозицията" ще ги изпревари.

# 23 282
Не ги защитавам, но Костадинов каза в интервю няколко пъти, че знае, че вотът няма да мине, но го правят, за да изразят политическо несъгласие. И според мен, това е правилно. Дори отслабена, не върви опозицията да е мълчалива. Дори да не мине вотът, все пак се изказва позиция. Иначе, Пеевски излиза от всеки конфликт по-силен. Миналаъта година бях убедена, че Доган ще спечели битката за ДПС, а ето, че стана точно обратното. Лека полека Пеевски ги  изяде. Много страшно, за съжаление.

# 23 283
Няма такъв водевил! И на никого не му пука...
Цитат
По време на изслушването в парламента на Христов, Златева и Владимир Малинов, който по онова време е бил шеф на "Булгартрансгаз", стана ясно, че условията по договора са прекрасни за турската страна, но за българската са "заробващи". ...
По време на изслушването се разбра, че преговорите с "Боташ" са били претупани с две-три срещи в Истанбул - твърде необичайно спешаване, когато става дума за поемане на дългосрочни и важни ангажименти за милиарди. Едната от срещите се е състояла на Коледа - на 24 декември 2022 г. Незнайно защо тогавашната директорка на "Булгаргаз" Деница Златева е напуснала преговорите предсрочно - самата тя каза пред  депутатите, че се била прибрала в София още предния ден, на 23 декември. Ексминистърът Росен Христов пък предизвика нервен смях в пленарната зала, когато обясни, че Златева "гонела самолет", а той самият се прибрал на следващия ден с автомобил. Тези "битови подробности" излязоха наяве покрай опитите да депутатите да разберат защо скандалните договорки, по които страни са "Булгаргаз" и турската "Боташ", са били парафирани не от директорката Златева, а от министър Христов. 

В "Булгаргаз" научили, че Росен Христов е подписал, впоследствие, когато получили по имейла копие от договора с гриф "За изпълнение", парафиран от министъра. Имейлът им бил изпратен от ... "Боташ". Най-скандалното е, че от "Булгаргаз" били представили свои забележки и условия по проектодоговора, които турската страна не приела, а българският служебен министър, вместо да защити позицията на "Булгаргаз", побързал да се разбере с "Боташ". Голямото бързане е продължило и в Министерския съвет.  Там Росен Христов представил доклад колко изгодни неща е договорил в Турция, но не и самия договор. В резултат на което никой в МС не разбрал какво е подписал енергийният министър, а от Министерството на финансите "съгласували" с особено мнение.   

# 23 284
  • София
Значи само пп са опозиция 🙂
Естествено, както и ДБ. Освен това, когато те инициират вотове на недоверие, техните са винаги много навременни и смислени, не хабят ресурс и парламентарно време, дори и да са неуспешни.

# 23 285
Скрит текст:
Възраждане със сигурност не е. Wink

ДБ до НГ ще ги разбера да не бутат кабинета, след това... поставя редица въпроси.
Нали Божанов така рече и отсече, и ти веднага се съгласи за Възраждане.
А меч и тангра сигурно са много приятни.
Особено Ивелин, дето едно изречение не може да сглоби.

Изобщо, дб се овъртолиха в собствената си самотна елитарност и ще останат и те в пълна изолация. Другите партии взаимодействат.

Но тезата, че вотовете обслужват управлението, на мен лично, са ми несъстоятелни. Чудят се и дб къде да се лепнат. Пп им бяха удобни. Шумни, скандални. Сега са направо смешни с това гласуване с един глас ЗА, каква символика само 🤣.
Явно пепетата снощи са ударили пак по масата, че ще гласуват за, и умниците  измислили умното гласуване с един глас.
А Божанов ми е такъв сладур, опитва там сутринта да се изкаже, а Киселова му вика, няма да нарушаваш процедурата, за да те гледат по телевизията 🤣

Лейди, дп е готов за нови избори.
Ама вчера чух един, че по техни проучвания герб и дпс са около 120 гласа към момента. Това е плашещо.
По - плашещо би било ПП и ДБ да са с около 120 гласа.Wink

# 23 286
Междувременно РР се събуди от кома, кара ни се, задето не оценяваме този брилянт Боташ https://dnes.dir.bg/politika/radev-zadrasti-se-ot-fanfari-za-evr … tonirane-na-vlast

Проглушили са му ушите с радостта за ЕЗ, той обича тишината.

# 23 287
На последното гласуване на имунитетите на четиримата вандали както ги нарече, герб бяха въздържал се. Предложението за гласуване беше на Пеевски и те гласуваха за сваляне.
Не си ги е поръчал Пеевски или какво, и как герб с въздържал се им държат имунитетите? По-скоро приличаше на "Оправяйте се не ме [цензурирано]'

# 23 288
Скрит текст:

ДБ до НГ ще ги разбера да не бутат кабинета, след това... поставя редица въпроси.

Изобщо, дб се овъртолиха в собствената си самотна елитарност и ще останат и те в пълна изолация. Другите партии взаимодействат.

Но тезата, че вотовете обслужват управлението, на мен лично, са ми несъстоятелни. Чудят се и дб къде да се лепнат. Пп им бяха удобни. Шумни, скандални. Сега са направо смешни с това гласуване с един глас ЗА, каква символика само 🤣.
Явно пепетата снощи са ударили пак по масата, че ще гласуват за, и умниците  измислили умното гласуване с един глас.
А Божанов ми е такъв сладур, опитва там сутринта да се изкаже, а Киселова му вика, няма да нарушаваш процедурата, за да те гледат по телевизията 🤣

Ама вчера чух един, че по техни проучвания герб и дпс са около 120 гласа към момента. Това е плашещо.
Така ли? Интересно становище, предполагам няма да се обосновеш с какво ПП-ДБ са по-плашещи от ДП и ББ?

# 23 289
  • Буркина Фасо
Кметът на Пловдив от коя политическа сила е?

Видях, от ГЕРБ е.

Тоест, следващият удар срещу корупцията ще бъде в Пазарджик или Благоевград.

това го казват/предполагат от онзи ден. следиш новините Smiley

# 23 290
  • Разпиляна във въображението
Междувременно РР се събуди от кома, кара ни се, задето не оценяваме този брилянт Боташ https://dnes.dir.bg/politika/radev-zadrasti-se-ot-fanfari-za-evr … tonirane-na-vlast

Проглушили са му ушите с радостта за ЕЗ, той обича тишината.

На кого се кара? Аз такова нещо не чух, нито прочетох. Въпросите, които задава и коментара за Боташ е едно и също откакто започнаха миналата година с проверките, с комисиите и препитването. Откъде се внася газ след като Александруполис  не работи? С какъв произход? Някой печели.

Няма ли да излезе някой нов сондаж на нагласите, за да видим накъде вървят нещата? ППДБ трябва да изберат с кого биха работили. Гласовете в НС винаги ще зависят от ГЕРБ или от ДПС. Трябва доста силен тласък, нещо да се случи, за да се промени това.

# 23 291
Скрит текст:

Така ли? Интересно становище, предполагам няма да се обосновеш с какво ПП-ДБ са по-плашещи от ДП и ББ?

Сега, дп и бб са плашещи, но ппдб с какво ме стряскат мен. С това, че откакто са на политическия терен, и когато имаха мнозинство и любовта на хората 🫣, плюс президента, и имаха всички шансова да наврат бб в ъгъла, а дп хич и не му бях чувала гласа, те направиха едно плашещо нищо. А, забравих. Промениха Конституцията. И разработиха нова схема да рекет на бизнеса.
Не искав никога, никога повече да гледам тази тотална некадърност и самочувствие. И други неща.
Но те и нямат шанс, нямат нито потенциал, нито кадри.
Провален проект на безмозъчни кукловоди.

# 23 292
Скрит текст:
Скрит текст:

Пред мафиоти - аматьори и мафиоти - професионалисти, предпочитам вторите, по предсказуеми са.Simple Smile

# 23 293
Тайс, и с това са по-плашещи от ДП и ББ? Добре, с какво тогава ви плашат ДП и ББ?

Редактирам, за да не се струпват постове. Мама Нана, наистина е тъжно щом мислите така.

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 15:00 от AriaNovaKaq

# 23 294
На последното гласуване на имунитетите на четиримата вандали както ги нарече, герб бяха въздържал се. Предложението за гласуване беше на Пеевски и те гласуваха за сваляне.
Не си ги е поръчал Пеевски или какво, и как герб с въздържал се им държат имунитетите? По-скоро приличаше на "Оправяйте се не ме [цензурирано]'
Не знам....
Друго са му били думите на Борисов
https://clubz.bg/161424
Wink
Не знам как да нарека хора, които извършват вандализъм. Освен вандали...
Или може би и страхливи Wink защото се крият зад имунитети.

Общи условия

Активация на акаунт