Политиката в България - Епизод седми

• 685 155
  • 23 690
  •   1
Отговори
# 23 415
  • Другата България
Разбира се, че ако се амбицира който и да е, ще намери грешки при който и да е, не само при АВ.
За съвсем друго става въпрос тук, или поне аз за друго говоря.

То, така погледнато, ако се амбицираТ, ще намерят не само пропуски и грешки и при сегашните управляващи.
Въпросът е кой кога, и най-вече защо се амбицира.
А амбиции не е като да няма. Основното е да се проявят в подходящия момент.

# 23 416
Тя Лена по-бързо осъди Слави, отколкото те нея. Ама, чакаме де. Grinning

# 23 417
Ахахаха. Няма такъв цивк:

"Интригата около обвинението на варненския кмет Благомир Коцев се заплете, след като съдът отказа да приобщи към делото записа, представен от прокуратурата с аргумента, че е бил разпространен до всички медии. Според обвинението на този запис се чуват гласовете на кмета и Пламенка Димитрова - жената, която даде показания, уличаващи Коцев.

Съдът обаче не може да докаже автентичността му и затова отхвърли искането на държавното обвинение на заседанието, на което се гледаше мярката за неотклонение на Коцев."

# 23 418
И какви доказателства има в такъв случай, съвсем сериозно ?
ЕЖК по БТВ ?

Rosita Simple Smile благодаря, че ми помогна - "Има всякакви, включително и такива, на които ако им отговориш с аргументи, се напрягат и започват да повтарят едно и също."
Едно и също като например "смешни сте", "ставате смешни" Rolling Eyes

# 23 419
Дай примери, че не се сещам.
За мен лично не е тъжно, а именно смешно - Бойко и ГЕРБ са за плюене и отдавна трябваше да са изметени, така е, но и ППДБ - също, те дойдоха с тази цел, но се издъниха жестоко. Различните критерии за корупция също са ми смешни - едните ги оправдавате, а другите не. Да се краде от магистрали е престъпление, но да се фалшифицират подписи не е и е репресия срещу Лена. И двете са престъпления и не трябва да сме толерантни към това. Киро от първия ден започна с престъпление по чл. 313 НК с онази декларация, за която що оправдателни речи се изляха. Защо ще се прощава и омаловажава това?
Лично чух от любимия академик от ПП да нарича друг депутат "много си гнусен, гнусяр такъв" в Народното събрание. Сигурна съм какъв ще е отговорът в темата - ама той и Бойко е простак. Е, не е ли смешно? Не е би баш като в детската градина?

# 23 420
  • София
Гледам Свободна Европа, много добре описаха как преди да има каквато и да е информация, пламенка вече е поканена в БТВ. Арестът е в полунощ, тя в 7:30 дава интервю в София. Малко не се връзва.

# 23 421
За мен лично не е тъжно, а именно смешно - Бойко и ГЕРБ са за плюене и отдавна трябваше да са изметени, така е, но и ППДБ - също, те дойдоха с тази цел, но се издъниха жестоко.
Е, поне се опитаха. Толкова им позволиха, за толкова им стигнаха силите. Никой друг не се нае. Кой ще ги замести?
Кое точно е смешно?
Фалшифицирането на подписа от Лена е укорително и много глупаво деяние, но не можем да го сравняваме с кражби за милиарди и с ощетяване на държавата. Защото никого не е ощетила с този подпис. Била е сигурна, че човекът и сам ще го даде - нали са били приятели, съмишленици, Корал, море, екология. Никого не оправдавам, но да сравнявате едното с другото е несправедливо.
Факт е, че хората масово се радват, защото ПП са се провалили. Нямам представа защо точно толкова се радват и какво толкова са им направили, но вероятно е народопсихология. Както Иречек отбелязва преди 150 години: „За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

# 23 422
  • София
Различните критерии за корупция също са ми смешни - едните ги оправдавате, а другите не.

Никого не оправдаваме. Просто ни прави впечатление как в някои случаи целият държавен апарат се активизира на юруш. И как обвиненията и свидетелите стоят някак скалъпени. Ако Коцев е виновен - да го осъдят. Но се чудя защо не са осъдени един куп други, за които и чак испанската прокуратура има документи.

Писала съм и преди. Тези акции не целят осъждане на виновните, а сплашване и рекет. Няма друга причина почти всички дела да падат в съда. Което означава, че прокуратурата е или некомпетентна, или купена. И всичко това е на наш гръб, защото българските данъкоплатци ще плащат, когато България е осъдена в Страсбург.

Бобокови бяха разследвани за незаконен боклук. Може и да са виновни, но обвинението или е некомпетентно, или никога не е имало намерение да си свърши работата. И затова вървят приказките, че ДП иска да им вземе бизнеса.

Същата работа и с показните арести на Баневи.

# 23 423
Божков излезе и каза ,че е давал пари на Борисов.
Нещо да се случи?

# 23 424
  • София
Божков излезе и каза ,че е давал пари на Борисов.
Нещо да се случи?

Отнеха му лиценза. Simple Smile

# 23 425
Писала съм и преди. Тези акции не целят осъждане на виновните, а сплашване и рекет. Няма друга причина почти всички дела да падат в съда. Което означава, че прокуратурата е или некомпетентна, или купена. И всичко това е на наш гръб, защото българските данъкоплатци ще плащат, когато България е осъдена в Страсбург.
Сега се сещам. Какво стана със случая с митниците? Главния секретар на МВР го тикнаха в затвора с някакви смешни обвинения и така го оставиха.

# 23 426
Сега се сещам. Какво стана със случая с митниците? Главния секретар на МВР го тикнаха в затвора с някакви смешни обвинения и така го оставиха.
Този случай, за който нещо не стана ясно, само знаем, че Пеевски и Пик постоянно говорят за някакви пудели и пачки ли? Типична постановка. Много шум за нещо си, резултат нулев, обаче хората знаят само, че нещо има там, не им е чиста работа. Ето това е жалко. И смешно. На наш гръб.

# 23 427
За мен лично не е тъжно, а именно смешно - Бойко и ГЕРБ са за плюене и отдавна трябваше да са изметени, така е, но и ППДБ - също, те дойдоха с тази цел, но се издъниха жестоко.
Е, поне се опитаха. Толкова им позволиха, за толкова им стигнаха силите. Никой друг не се нае. Кой ще ги замести?
Кое точно е смешно?

То да се смееш на факта, че мафията е завзела и не допуска, не позволява, а там, където успеят да им пресекат потока-репресира, е диагноза.

PP. Гледам някакви репортажи от вчера. Най-тежка мярка за неотклонение за Коцев и сие, за участие в организирана престъпна група. Тия се гъбаркат с нас. Прокурорът доста препОтен на камерата....
Организира се протест за 16 юли, дано набере скорост, защото е сезон, в който дежурно половината столица е по селата или по гръцко.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 08:25 от фаастък

# 23 428
Аз също не приемам двойните стандарти и за това искам да видя активна прокуратурата срещу дългогодишната корупцията на ГЕРБ и ДП. Ако двете корупции не се различават, защо има разпънат чадър и амнезия за всичко, което мирише на свинско. Кога ще се събуди прокуратурата за осемте джуджета, за Ковачки, за Барселона гейт, за пачките и кюлчетата? Дела се слагат на трупчета, за да може прасето да държи в подчинение хора и институции, а на плебса се поднася вкиснала манджа, за да се отстрани всеки застанал на пътя му. До момента в който вече няма кой да се отстранява.
Никога не съм вярвала, че това същество в крайна сметка ще завладее държавата и всички ще гледаме апатично докато ни поглъща. Спасението е само едно и то за беда се бави.

# 23 429
  • София
Скоро си бъбрих с една дружка и съфорумка по темата. Аз, в началото мислих, че ПееФски е марионетка, но вече се убеждавам, че е изключителен манипулатор.
Явно има акъл, жалко, че го използва за корупционни схеми.

Общи условия

Активация на акаунт