Политиката в България - Епизод седми

• 698 878
  • 23 684
  •   1
Отговори
# 23 610
Пак се допитах до нашеГо брата ИИ по това, което tays спомена за НК.
Скрит текст:
Дилетантите си служим с това Grinning

# 23 611
Недопустимо съдебно решение, за да сме точни.
Пак да кажа. Да обжалват.
Много удобно изместваш темата от възможната вина, към неизгодното за теб съдебно решение.
Диорела, ела сега да обясняваш, каква изгода имаш.

Васи, не си губи времето.

# 23 612
Скрит текст:
Поне кажи едно мерси. Това не го отворих, но предното беше....несериозно 🙂.

# 23 613
Скрит текст:
Поне кажи едно мерси. Това не го отворих, но предното беше....несериозно 🙂.
Мерси ! Grinning
Аз се почуствах окрилена след като успяха с ИИ да осъдят някаква институция наскоро.
Използвам го като основа.
Ако може някой да каже защо е несериозно?! Thinking
Според ИИ, и според моя ЕИ , ако няма депутат обвиняем няма място в СГС...

# 23 614
Добре де. Повтори го, ама само въпроса.

# 23 615
  • Другата България
Поговорих с ChatGPT без да съм чела "другите" юристи...
Може би си служа некоректно с терминология.
Питам го малко като търсачка Stuck Out Tongue

Скрит текст:
Аз лично повече бих се доверила на него, отколкото на самозванци в анонимен форум.
Тук всеки може да е всякакъв, и подчертавам - аз лично не вярвам на нищо написано тук /особено и когато е неграмотно/, без да има официален линк към или за него.
Говоря по принцип, мисля и че е в съответствие с правилата на форума.

Портних познавал бегло Пламенка Димитрова, спечелените от нея обществени поръчки не били с Общината
https://gospodari.com/novini/portnih-poznaval-beglo-plamenka-dim … -obshtinata-video
Да ви звучи познато?

# 23 616
  • София
Много ме ядосаха тоя път, много! Бях се отказала вече от ходенето по протести, но в сряда ще отида. Скандални истории, скандални!
То е горе-долу все едно аз и Веситу да идем да кажем, че Тайс ни е карала да гръмнем Борисов. И на базата на това, Тайсчето да я измъкнат от работа, да я арестуват и натоварят и айде във Варна (може и Русе, кво пък) да й гледат мярката и да я затворят. Междувременно да идат да отарашат у тях шкафове и чекмеджета.
Само щото ние сме казали нещо. Е така.
Еми сори, прекалиха. Прекалиха.

И впрочем за кмета на родния ми Пазарджик ми е искрено притеснено, чакам акцията срещу него. Ама и там ще настъпят мотиката, защото прави хубави неща и хората си го ценят.

# 23 617
Много ретро, завладяна държава, незаконно определение на съд, мноооого тежки обвинения срещу български съд.
Вие четохте ли мотивите към определението от нощес ?
Или може да се раздават квалификации абсолютно безнаказано цял ден.

Припомням екзалтацията срещу декларацията на кп. Цяло лято, нямало нарушение. След произнасянето на съда, какво толкова 😀

Тайс, изненадана съм. На какво основание СГС гледа мярката за неотклонение?!  Според теб, като юрист, законно ли е? Знаеш правилата за подсъдност.
Знаеш и от какъв порок страда решение, постановено при неспазване на подсъдността.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 20:33 от Diorela

# 23 618
Бърди, пазарджишкият го почнаха. За сега само в кафявите медии, но с предупреждението, че е от ПП и трябва да свиква да дрънка с белезниците.
Никакво отказване!  Да продължават в същия дух двете момчета. Повечко ще ядосат.

# 23 619
Дио, надявам се да ги разясниш ти. Не виждам пречка. Аз нищо повече няма да разяснявам юридически в такава враждебна среда.
Цял ден не ти апострофирах, няма да го напровя и сега.

# 23 620
  • София
Леле, не знаех, Сирос, ама щом са го погнали от кафявите, схемата е ясна.
А най-непонятното във всичко ми е, че има хора, които са окей със случващото се и дори му се радват - ей тва ума ми не може да го осмисли.

# 23 621
Мерси ! Grinning
Аз се почуствах окрилена след като успяха с ИИ да осъдят някаква институция наскоро.
А ти преди да попиташ чатчето, прочете ли 304 до 307 от НК?
Да ти подскажа. Там не става дума за компетентността на СГС по дела на хора  с имунитет
Само отбелязвам...

# 23 622
Леле, не знаех, Сирос, ама щом са го погнали от кафявите, схемата е ясна.
А най-непонятното във всичко ми е, че има хора, които са окей със случващото се и дори му се радват - ей тва ума ми не може да го осмисли.
като събере клето мнозинство в ОС с един глас буквално, иде Дани кучето, т.е. МВР и арестува общинския съветник.  Същото като във Варна и София.

# 23 623
Дио, надявам се да ги разясниш ти. Не виждам пречка. Аз нищо повече няма да разяснявам юридически в такава враждебна среда.
Цял ден не ти апострофирах, няма да го напровя и сега.

СГП няма компетенция да разглежда мярката на Коцев.
Неюрист съм, но мога да чета с разбиране.
Къде чете, НПК?
А и препоръчвам още едно четиво. Чл. 304 до чл. 307 от НК.
За подсъдността е доста сложно, но дано си разбрала правилно.
Ако тези дни не срещна враждебна среда, както тази вечер, ще обясня в конкретния случай защо е тук делото.
Уважавах събедедниците и темата, но в момента се оттеглям.

Аз бих споменла чл. 36 и чл. 63, ал. 1 от НПК. 304 до 307 са текстове на много по-късен етап и нямат общо с подсъдността и задържане под стража.
Цитат
Подсъдност по местоизвършване на престъплението

Чл. 36. (1) Делото е подсъдно на съда, в чийто район е извършено престъплението.
(2) Когато престъплението е започнало в района на един съд, а е продължило в района на друг, делото е подсъдно на съда, в района на който престъплението е довършено.
(3) Когато не може да се определи мястото, където е извършено престъплението, или обвинението е за няколко престъпления, извършени в района на различни съдилища, делото е подсъдно на съда, в чийто район е завършено досъдебното производство.

Задържане под стража

Чл. 63. (1) Мярка за неотклонение задържане под стража се взема, когато е налице обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпление, което се наказва с лишаване от свобода или друго по-тежко наказание, и доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление.

# 23 624
  • Другата България
Кой каза, че в МВР не се работи?
МВР с интерактивна карта на катастрофите в страната
https://www.mediapool.bg/mvr-s-interaktivna-karta-na-katastrofit … a-news373237.html
“От Министерството на вътрешните работи (МВР) представиха интерактивна карта, която отчита катастрофите в България.
Тя може да бъде намерена на сайта на МВР и дава възможност да се правят справки за различни периоди от време. Картата може да се филтрира по област и вид на катастрофите.
Предвидено е всяко произшествие да се включва в картата, след като се въведе от служител на МВР, който е изпратен на мястото на инцидента.
Данните показват, че понеделник и петък са дните, в които стават най-много катастрофи, пиковият часови диапазон пък е между 16:00 часа и 18:00 часа.
Регионите с най-много пътни произшествия са Пловдив, Варна и София.“

Щеше да е прекрасно, ако не беше изплагиатствано от едно 18 годишно момче, Мартин, което преди месеци направи това, което сега МВР твърди, че е техен проект. След като многократно се опитваха да го хакнат, сега вече официално проекта е на МВР. За това говоря:
18 годишният Мартин разработи проект "Черна писта", https://chernapista.com/ , който реално показва катастрофите в страната ни.
https://bnt.bg/news/martin-atanasov-e-sazdatelyat-na-proekta-che … 1-340686news.html

Общи условия

Активация на акаунт