Политиката в България - Епизод седми

• 684 809
  • 23 690
  •   2
Отговори
# 23 610
В същото време:

"Съдът пусна под парична гаранция двамата задържани за цигарената фабрика
Росица и Димитър Перчемлиеви са обвинени в държане на акцизни цигари без бандерол в особено големи размери.

До разкриването на най-голямата фабрика за нелегални цигари у нас, се стига, след като в сряда сутринта (9 юли) в Генерал Тошево на път за Румъния е спрян тир с чужда регистрация."

Някакси ги принудиха да намерят нещо, че пак се изложихме, но основният заподозрян е уведомен и избяга, а жена му, вече е пусната.

Grinning

# 23 611
Поговорих с ChatGPT без да съм чела "другите" юристи...
Може би си служа некоректно с терминология.
Питам го малко като търсачка Stuck Out Tongue

Скрит текст:

# 23 612
СГП няма компетенция да разглежда мярката на Коцев.
Неюрист съм, но мога да чета с разбиране.

# 23 613
СГП няма компетенция да разглежда мярката на Коцев.
Неюрист съм, но мога да чета с разбиране.
Къде чете, НПК?
А и препоръчвам още едно четиво. Чл. 304 до чл. 307 от НК.
За подсъдността е доста сложно, но дано си разбрала правилно.
Ако тези дни не срещна враждебна среда, както тази вечер, ще обясня в конкретния случай защо е тук делото.
Уважавах събедедниците и темата, но в момента се оттеглям.

# 23 614
Делото е тук, защото тук има удобен командирован съдия, който е съдия без да е издържал конкурс и сега се доказва. И много удобно в петък посреднощ от него е наложена мярката, която може да се обжалва чак в понеделник. Надявам се Лулчева да ги съсипе и да падне това още в понеделник. Методи Лалов се отрече публично от този "съдия" Стоян Михов. Това не е съд, не е правосъдие, това са бухалки. А и очаквам Пламенчето да си приготви добра сума, че АВ ще я съди до посиняване, нали събира пари за партията, каза че ще е безпощаден. Така госпожата ще е спонсор на ПП даже и да не иска.

# 23 615
Недопустимо съдебно решение, за да сме точни.
Пак да кажа. Да обжалват.
Много удобно изместваш темата от възможната вина, към неизгодното за теб съдебно решение.

# 23 616
Пак се допитах до нашеГо брата ИИ по това, което tays спомена за НК.
Скрит текст:
Дилетантите си служим с това Grinning

# 23 617
Недопустимо съдебно решение, за да сме точни.
Пак да кажа. Да обжалват.
Много удобно изместваш темата от възможната вина, към неизгодното за теб съдебно решение.
Диорела, ела сега да обясняваш, каква изгода имаш.

Васи, не си губи времето.

# 23 618
Скрит текст:
Поне кажи едно мерси. Това не го отворих, но предното беше....несериозно 🙂.

# 23 619
Скрит текст:
Поне кажи едно мерси. Това не го отворих, но предното беше....несериозно 🙂.
Мерси ! Grinning
Аз се почуствах окрилена след като успяха с ИИ да осъдят някаква институция наскоро.
Използвам го като основа.
Ако може някой да каже защо е несериозно?! Thinking
Според ИИ, и според моя ЕИ , ако няма депутат обвиняем няма място в СГС...

# 23 620
Добре де. Повтори го, ама само въпроса.

# 23 621
  • Другата България
Поговорих с ChatGPT без да съм чела "другите" юристи...
Може би си служа некоректно с терминология.
Питам го малко като търсачка Stuck Out Tongue

Скрит текст:
Аз лично повече бих се доверила на него, отколкото на самозванци в анонимен форум.
Тук всеки може да е всякакъв, и подчертавам - аз лично не вярвам на нищо написано тук /особено и когато е неграмотно/, без да има официален линк към или за него.
Говоря по принцип, мисля и че е в съответствие с правилата на форума.

Портних познавал бегло Пламенка Димитрова, спечелените от нея обществени поръчки не били с Общината
https://gospodari.com/novini/portnih-poznaval-beglo-plamenka-dim … -obshtinata-video
Да ви звучи познато?

# 23 622
  • София
Много ме ядосаха тоя път, много! Бях се отказала вече от ходенето по протести, но в сряда ще отида. Скандални истории, скандални!
То е горе-долу все едно аз и Веситу да идем да кажем, че Тайс ни е карала да гръмнем Борисов. И на базата на това, Тайсчето да я измъкнат от работа, да я арестуват и натоварят и айде във Варна (може и Русе, кво пък) да й гледат мярката и да я затворят. Междувременно да идат да отарашат у тях шкафове и чекмеджета.
Само щото ние сме казали нещо. Е така.
Еми сори, прекалиха. Прекалиха.

И впрочем за кмета на родния ми Пазарджик ми е искрено притеснено, чакам акцията срещу него. Ама и там ще настъпят мотиката, защото прави хубави неща и хората си го ценят.

# 23 623
Много ретро, завладяна държава, незаконно определение на съд, мноооого тежки обвинения срещу български съд.
Вие четохте ли мотивите към определението от нощес ?
Или може да се раздават квалификации абсолютно безнаказано цял ден.

Припомням екзалтацията срещу декларацията на кп. Цяло лято, нямало нарушение. След произнасянето на съда, какво толкова 😀

Тайс, изненадана съм. На какво основание СГС гледа мярката за неотклонение?!  Според теб, като юрист, законно ли е? Знаеш правилата за подсъдност.
Знаеш и от какъв порок страда решение, постановено при неспазване на подсъдността.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 20:33 от Diorela

# 23 624
Бърди, пазарджишкият го почнаха. За сега само в кафявите медии, но с предупреждението, че е от ПП и трябва да свиква да дрънка с белезниците.
Никакво отказване!  Да продължават в същия дух двете момчета. Повечко ще ядосат.

Общи условия

Активация на акаунт