Политиката в България - Епизод седми

• 698 823
  • 23 684
  •   1
Отговори
# 23 640
Дайте сега да не си мерим експертизата, че ще стане малко неудобно за някои.
Аз само тактично питам.
А че няма отговор е показателно.
За бримките ви вече разбрахме.

Гери, как да няма отговор? Ами чети ми коментарите, де, не ги прескачай. Що отговри дадох не само на твоите питания, а и на съмишленичките ти. Скъсах се да цитирам закони и решения, да обяснявам, а ти пак нерабрала.
А и колко още потребители писаха, обясняваха, цитираха...

# 23 641
Може би ще ме осветли и каква изгода имам да поддържам тази теза...
Още веднъж ли?
Изместване на разговора за възможната вина на един кмет, в процесуални хватки
В смисъл, ако окръжнен съд Варна беше издал мярката за Благото за Варна, щяхме ли да водим този разговор или щеше да си съгласна безусловно.

Не съм адвокат и нямам юридическо образование. Обичам да чета много и различни гледни точки.
такъв няма гласуван

Произвол! Политическа репресия!

# 23 642
Още веднъж ли?
В смисъл, ако окръжнен съд Варна беше издал мярката за Благото за Варна, щяхме ли да водим този разговор или щеше да си съгласна безусловно.

Едит. Варненският е компетентен до момента в който се гласува имунитета на Василев. И не става дума за конституция, а за НПК.

Не съм адвокат и нямам юридическо образование. Обичам да чета много и различни гледни точки.
Е, ха, де!
Що чинят в София?
То на Василев никой не му е искал имунитет или му е споменавал името в съда. Grinning

# 23 643
# 23 644
Скрит текст:
Не може да ни оправят отвън.
Все пак трябва да покажем и воля, че не можем да търпим това.
Иначе излиза, че ни харесва.
Само прочети някои постове тук. Да, на някои тук това им харесва. Защото е срещу ППДБ!
И да не им харесва какво се очаква, вероятно революция, с протести не става, видя се.

# 23 645
Аз само тактично питам.

Гери, как да няма отговор? Ами чети ми коментарите, де, не ги прескачай. Що отговри дадох не само на твоите питания, а и на съмишленичките ти. Скъсах се да цитирам закони и решения, да обяснявам, а ти пак нерабрала.
Диорела,
Не знам защо ме трият, но мисля че е пределно ясно защо предпочитам обективизма на Таис. Или не е позволено?

# 23 646
Не става само с четене от тук от там.
Подозрение за съпричастност към извършено престъпление по-изискано ли ти звучи.
Пак бягаш по тъча. Ако окръжният на Варна беше постановил мярката, щяхме Линда водим този разговор?
@ВасиТу. Нямам идея. Да обжалват и да върнат в компетентния орган.

Обнови Европа не беше ли бившето АЛДЕ на хората на Доган, сега Пеевски? Sunglasses

# 23 647
Скрит текст:
Аз само тактично питам.

Диорела,
Не знам защо ме трият, но мисля че е пределно ясно защо предпочитам обективизма на Таис. Или не е позволено?

Гери, нямам против да харесваш когото си искаш. Но щом говориш за обективизъм, ще помоля да споделиш, с какво Тайс те убеди в тезата си, при положение, че само хвърли едни текстове от НК, нямащи ощбо с процедурите, които се коментират и отказа да обоснове тезата си. В същото време аз сложих конкретни цитати от закони, обосновах надълго и широко защо мисля така. А и тезата ми съвпада с това на Ина Лулчева, която е брилянтен юрист пеналист.
Само ми кажи, как Тайс,  с два реда успя да те убеди в обективността си? Защото в случая дори не е имало дискусия между нас.
Или не говориш за обективизъм, а за опорки?  Просто ти пасва. Тя истината често е неудобна за някои хора.

И моите коментари ги трият.

# 23 648
Diorela,
Как обективно ще коментираш позицията на адв. Диан Иванов?

# 23 649
Diorela,
каква му е позицията?

# 23 650
Diorela,
каква му е позицията?
Че е искал подкупи, ама не от негово име. :р

# 23 651
Не става само с четене от тук от там.
Подозрение за съпричастност към извършено престъпление по-изискано ли ти звучи.
Пак бягаш по тъча. Ако окръжният на Варна беше постановил мярката, щяхме Линда водим този разговор?
@ВасиТу. Нямам идея. Да обжалват и да върнат в компетентния орган.

Обнови Европа не беше ли бившето АЛДЕ на хората на Доган, сега Пеевски? Sunglasses

Толкова подробно ти отговорих и пак не разбра.
Скрит текст:
Скрит текст:
Още веднъж ли?

Едит. Варненският е компетентен до момента в който се гласува имунитета на Василев. И не става дума за конституция, а за НПК.

[/quote]

Не става само с четене от тук от там. Доста учене има в правото, цял живот.

Първо, за вина можем да говорим едва след приключване на дело с осъдителна присъда. На тази фаза е като да обясняваш, че нямаш сестра. Още повече възможна вина, да се коментира такава,  това си е чиста проба клевета.
Да припомня конституцията,
чл. 31 (3) Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.
[/spoiler]
Второ, ако всичко беше протекло при спазване на всички правила за задържане и процесуалните, нямаше да коментирам.
Скрит текст:
Но факта, че се прави задържане при неотложност, в този случай е абсурдно и говори, че се страхуват да изискат съдебна заповед по съответния ред, защото съдът ще им откаже.  Това е репресия. По неотложност се деиства само когато се работи по "горещи следи".
Факта, че е подменят незаконно местната подсъдност, разследвано от СГП и сега мярката се гледа от СГС, все незаконни действия, навежда на мисълта, че непременно държат всичко да се случи в този съд и прокуратура, където назначиха съдиите и прокурорите от бившия Спец съд. Т.е. налице са основателни съмнения за нагласен процес. Споменаване на неизвестен депутат не дава основание за смяна на подсъдността. Ако има такива данни, защо не са поскали до сега имунитета на някого?

И трето, да става дума за нарушаване не само на законите, а и на конституцията, както и исконното право на справедлив процес.
И пак конституцията,  Чл. 57. (1) Основните права на гражданите са неотменими.
(2) Не се допуска злоупотреба с права, както и тяхното упражняване, ако то накърнява права или законни интереси на други.
[/quote]

# 23 652
Т.е. пледираш, че са му нарушени правата? А не невинност

# 23 653
Защо мълчат в съда и не казват името на Василев? Защо не му искат имунитета? Защо в началото жалбата не е била срещу Коцев? Не е знаела къде ще отиват парите и някой ѝ е дообяснявал после ли? Кой е искал да не подава жалба и я заплашвал, като това Пламенка не го спомена, сигурно е забравила, но пък Диан Иванов, срещу който е била жалбата, си го спомни?

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 00:49 от Не се сърди, човече

# 23 654
Т.е. пледираш, че са му нарушени правата? А не невинност

Не пледирам, защото не съм в съдебна зала.

Да, считам, че винаги има нарушени права, когато не се спазват законите от прокуратурата и съда..
За вина, или невинност може да говирм едва след приключване с влязла в сила присъда, или оневиняване от съда.

Надявам се, най-после разбра след всичките обяснения. Става дума за грубо нарушени процесуални правила. От тези, които трябва да съблюдават спазването на закона.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 23:05 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт