Стани богат - тема 25

• 15 013
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Радвам се, че спечели адекватен участник Simple Smile

За Народния театър какво да кажа - аз не бих излязла на протест, но ги разбирам хората. Директорът е tone deaf - изкуството и свободата са едно, но ако не беше заради Джон Малкович, едва ли щеше да е на тази позиция.
Видях го наживо преди предаването - ще вземе да получи удар от нищо...

# 406
Поздравления за феноменалната игра на Константин. Въпросите му бяха доста интересни и му позволиха да покаже знания и логика.

Въпроса за паспортния остров ме насочи към Бахрейн и С. Арабия, понеже там могат да го направят като ресурс, а и дори с цел да се изфукат, без функционалността да е в основата. Можеше да спести обади се на приятел, но поне мина.

За животните в Сирия правилно се насочи към хамстерите. И аз не го знаех, но имах подобна логика.

За 10 000 въпроса не беше труден, ако можеш да навържеш годините. 87 години от 1776, правят точно периода на Линкълн. Другата опция беше Кенеди, но там се падаше към 1875, а не се сещам тогава да е имало важно събитие в САЩ.

Вече за хиперинфлацията позна много майсторски. Аз имах някакъв спомен, че съм чел нещо подобно за Монголия в университета и това би ме подвело. Мексико и Русия можеше да отпаднат, но жокера също му помогна.

За композиторите, можеше да се изключи Моцарт, който пише от дете и едва ли е осъзнавал, че да е той. Аз бях между Бах и Чайковски, но повече за втория, понеже би било по-нетрадиционно руснак да възхвалява Бог с подобна фраза. Показа логика, но най-вече и кураж, за да го познае.

За 50 000 въпроса нямах идея като факт и с риск да се изложа, бях чувал Гончарова само. Логиката ми, беше че азиатците са достатъчно странни да го наречем, за да направят нещо подобно, а и не мислех че е в Европа, така че нацелих, без да знаех коя е тази жена изобщо. Напълно логично, реши да се откаже, понеже риска беше огромен и неоправдан.

# 407
Браво за печалбата, но човекът казва, че е завършил Американския колеж, те го питат за
10 000 лв. за речта на Линкълн, дето американчетата от първи клас до последно го преповтарят.
Човекът,завършил история на изкуството, дават му въпроси за Бах и художници. Доста беше благосклонен компютърът, което спрямо други играчи не се случва често.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 19:35 от MianaNia

# 408
  • Пловдив
Требушет било мускет, яко се беше заблудил.
Абе, и на мен така ми звучи - мускет, арбалет... Grinning Има и такъв шрифт.
Мъжът ми беше в стаята (вече рядко гледа СБ, скучен бил) и знаеше за требушета.
Японката беше една с яркочервена коса, и аз очаквах да е тя. Наталия Гончарова освен жената на Пушкин не знам коя е.

# 409
  • Наблизо
Хареса ми днес епизода.Интересни въпроси,някак благосклонни както казвате.С изключение на малиеца,другите имаше как да се налучкат с логика.Не може да е Моцарт,той е имал като меценат Императрицата,не може да е Чайковски,твърде съвременен и православен,че да пише на латински.Колежаех се между Бетовен и Бах,но Бах е по-отдавнашен и пише черковна музика.
За японката аз го знаех,гледала съм репортаж за нея,а другите никога не съм ги чувала.,но пък ако някой ги е чувал ,въпросът беше в сегашно време т.е. търсената е жива.
За малиеца инаше логика,но историчката помогна.Европейците малко или много все пак пътуват.Още по онова време има сватби със съседни и далечни народи.Мексико е било трудно за пресичане,джунгла,не може да е Монголия,те са номади и пътуват много така или иначе.Поседният отговор го забравих.
За требуше-аз не заех какво е точно ,ама на френски глаголът панамата спъвам,карам да падне,значи не е огнестрелно оръжие.

# 410
  • Русе
Е, значи Мали, браво. Simple Smile
Тази историчката го подведе с Русия ама той не я послуша и си стреля с Мали

Тази историчка наистина ме порази, до такава степен да няма поглед върху средновековната история, която ѝ била специалност. В 1324 Русия още я няма, тя възниква в ХVІ век при Иван Грозни. Монголската империя току що се е разпаднала и наследниците на Чингис хан още се борят един срещу друг и на никого не му е до поклонничество, още повече че Чингис хан налага религиозна търпимост в цялата империя и не е имало преобладаващ религия, за да има и особено религиозни хора. В Мексико по това време има градове-държави, т.е. отделни културни и религиозни центрове - къде да ходят на поклонение. Оставаше Мали, вече мюсюлманска империя - значи хадж. Имах бледен спомен за поклонническо пътуване на богат африкански крал, но не си спомнях кой беше.

# 411
Аз пък по една сбъркана логика изключих Русия,Мексико и Монголия,понеже те не са имали пари като валута. Laughing

# 412
ЧС, точно в момента (ти си ми репер за търсене на АНГ) си мислех да проверя по този начин Гуг.
На бълг. не излиза нищо смислено.
Днес гледам на запис.  Напротив, става. Трябваше по-стегнато да прочете условието, да го посъкрати.

# 413
Роман Полански бих казала, но не го зная със сигурност.

# 414
  • София
Мисля, че е Богомолката.
Браво на Черният рицар на предния въпрос, аз не го знаех Simple Smile

# 415
Осата според мен. Осите снасят яйца в гъсеници и после те се излюпват отвътре и изяждат гостоприемника.

За острова - ще излезе и на български, ама номерът е, че трябва да стане за около 15 секунди.

Това с тютюна е като за средното училище. Откъде е внесен тютюнът?

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 18:13 от Черна станция

# 416
  • София
Индианците

# 417
За бушмените съм аз. 😂

# 418
Тютюнът е донесен от Америка.

# 419
И аз съм за индианците.

Общи условия

Активация на акаунт