Стани богат - тема 25

• 14 835
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Обещаващ младеж.Обичайно в двата полюса - или играят наистина умни и напредничави деца, или такива, които си мислят, че само с "днешния ден" в главата - стига за СБ...

# 511
Колсло е зелева залата, даже и аз го знам.

# 512
  • София
И аз - като зелева салата, просто (ама било колсло...)

# 513
Това не е ли един сорт салата, както китайско зеле и прочие. Явно не е виждал в магазина, жалко. Въпросът е лесен.
Хм, жокерът го описа обаче като салата от зеле.

# 514
Зеле с майонеза май беше колсло. Май е С отговора.

# 515
  • София
Гуг казва, че си е с обикновено бяло зеле, настъргано.

Честит първи сняг, там дето днес валя. Надявам се днес да не сте си купували обувки (Вж анонса за деня) и вечерта ви да е топла, сита и щастлива с близките около масата. Не е обезателно да сервирате колсло.
До утре.

(ПП. Айде, в ИВ останаха без водещ!)

# 516
Как трудно, толкова лесен въпрос. Simple Smile
При птиците, при драконите има импринтинг. Някои учени твърдят, че и при новородените бебета също има нещо такова.

Пък който не чете такива неща да си спомни "Здрач", и там използваха термина за същото принципно.

# 517
Пфф, а който не го е чел как да си го спомни Simple Smile

П.П. Обаче ги изгледах по Стар филмите Simple Smile

# 518
  • Наблизо
Много лесен въпрос за 10000 лева.Сега ще се смеете,но отговора го знам от романите Здрач..

# 519
Нима не разбирате,че не е редно да се повтаря въпрос,па дори и да е бил задаван преди двадесет години. Някои хора имат слонска памет...
Кой е казал, че този въпрос е повторен? Просто намерих стари кадри, ретро визия, Ники Кънчев на младини и реших да публикувам. Никакви намеци няма за това, че този въпрос се повтаря и сега Grinning

# 520
  • Пловдив
И аз съм за Д - бивша Австро-Унгария (и ако не се изложа - дори смятам, че не е труден въпрос)
За мен е много лесен, но за други (например Дяволо Wink) не е.
Което показва за две хиляди и петстотен път, че "аз го знам, и от сън да ме събудят" не е равно на "тоя какъв е невеж".

Цитат
С географията ме загубиха Flushed. Бих ползвал със сигурност жокер, но ако трябва да налучквам, бих посочил Ереван.
Аз пък само Ереван можех да изключа категорично. Армения няма излаз на море, всичко е планина там. Ереван е горе-долу с надморската височина на София.
Едит: дори не на София, объркала съм се - на Смолян. Мадрид беше с височината на София.

Можеше да се намери някаква логика - Каспийско море е безотточно море (като солено езеро го определят даже), няма връзка със световния океан, така че е възможно самото то да е по-надолу от морското равнище. Само дето аз не знаех нито дали е така, нито дали Баку е баш на брега му; от друга страна, Нидерландия показва, че и край "нормално" море е възможна по-ниска суша.

П.П. Той я е хванал също тази логика, но не беше сигурен, аз пък хич нямаше да бъда. Щях да искам 50/50 и да се надявам едното да е Ереван.

_____

Доглеждам началото в интернет. Съгласна съм, че Мадуро най отговаря на подобна дивотия, но да изразя протест - умрем, като чуя: "православната Коледа е на 7 януари". Няма такова нещо! Православната Коледа е също на 25 декември и винаги е била тогава, но Русия, Събрия, Грузия и РСМ (Гърция не, Румъния не, не сме само ние) я празнуват по Юлианския календар.

_____

Тоя пък, жокерът (тук се бях прибрала, но щъках и не видях всичко) не знае, че българското име на Егейско море е Бяло море. Е, работата като жокер си я свърши, трябва да се признае; изоквам заради това, че днешните млади, може би и не само млади, не знаят елементарни неща.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 13:22 от Магдена

# 521
  • София
Отбелязването на 13 ноември като Световен ден на добротата е свързано с това, че на този ден през 1998 г. в Токио е открита първата конференция на Световното движение за доброта.
Православната църква почита един от най-великите богослови - Йоан Златоуст (349 – 407). Литературното му наследство - трактати, писма и проповеди, е преведено на почти всички езици.
Имен ден празнуват всички, които носят името Евлоги, Евлогия и производните им. А според народните поверия не трябва да приемате подаръци като награда за работата си. (Само заплата и евентуално ДМС, ако не взимате - ще сте най-честити...) Simple Smile
Луис Карол започва да пише за Алиса (1862), знае се, понеже го отбелязал в дневника си. Във Франция (1907) за пръв път издигат пробно вертолет - на цели 2 м височина.
Роден е Робърт Луис Стивънсън (1850), днес той е сред 26-те най-превеждани автори в цял свят. Подарява на света най-малко един "Остров(ът) на съкровищата" и "Нови(те) 1001 нощ".

# 522
Привет, колеги!
Пораздвижиха се(в положителен смисъл) нещата в последните няколко епизода, малко по-късно ще направя и обичайния разбор и коментари.
Да видим днес какво ще стане, бъдещият лекар ми е симпатичен, но изглежда доста напрегнат(което е нормално) и дано не се случи както с онзи студент от Варна(и баща му).
Ако не се лъжа май съм го виджал от Последният печели, някой да потвърди?

# 523
Знам стиховете, но не знам стихотворението. Никога не се бях замисляла. Хем цитирам въпросните строфи често Simple Smile

# 524
Ех, тоя Дебелянов… измъчи поредния българския младеж…

* Ники Кънчев да не знае, че това е Мона Лиза…
Защо прецака така момчето?!!

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 18:08 от Аня

Общи условия

Активация на акаунт