Всичко за гел лаковете - тема 57

• 40 691
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
За кои точно украински говориш? Много ги водят хипоалергенни, а си съдържат НЕМА (например Коди, Комилфо, FOX, Siller, PBN и тн.). Руски не съм ползвала и не знам.

# 541
Хм, тоест Скоч базата на PNB не е ок?..
Други, гледах, че Марина е заредила продукти на  Joia, които също пише, че са хипоалергенни..

За руски- Тези дни разглеждайки попаднах на този сайт по-долу; за хипоалергенни водят марките: Serebro, Lilac, Patrisa nail.. но не пише, че са без хема

https://frenchnails.ru/catalog/gipoallergennye_gel-laki

Последна редакция: вт, 04 фев 2025, 14:13 от The 13th

# 542
  • Шумен
Един свети-валентински флаш 😅 голямо описание 😅

# 543
Няма как някой да ти каже кое е ок и кое не е ок за теб, освен ако не си направиш тест за алергия. И той съответно е достатъчно пълен като елементи, за да се види реално дали и към кой имаш алергия, а не просто да ти излезе алергия към метакрилати (те са много), и след това проверяваш съответно състава на всеки използван продукт и използваш само тези, които не съдържат съответния алерген. Това, ако имаш алергия изобщо.
В момента научавам на база информацията, която ти даваш, а именно, че ползваш базата на PNB и съответно продължаваш да имаш проблем и с нея.
Това, че някой продукт се води "хипоалергенен", реално не значи нищо. Повечето ги водят такива, защото не съдържат толуен, формалдехид и тн съставки, тепични за обикновените лакове. Гел лаковете имат тотално различен състав и съответно други елементи са алергени.

# 544
Да, това е така при всички положения.
Благодаря за съветите и мнението Есмералда.
Да допълня само относно PNB Scotch базата, имам я, но сега слагах Кани- белещата се основа, така че не мога да кажа, дали PNB е проблемна при мен.
Ще пробвам варианти. Благодаря още веднъж! Simple Smile

# 545
  • София
The 13th,   в подкрепа на всичко казано от Есмералда, мога да споеделя и моя опит- имах преди години  онихолиза плюс проблем с кожата на ръцете, която ставаше на ужасно сърбящи плътни мехурчета, които се пукаха, ставаха рани, после се белеха и после всичко отначало. Първо ми отне време да разбера какво се случва, после разбрах, че от лака. Смених всички основи, които ползвам с Коди, после и топовете. Сега от години нямам проблеми с нищо, позлвам китайски цветове всякави, но много внимавам да не излизам извън плочката. Но дори и да се случи понякога да се изцапам, явно насищане е твърде малко за да предизвика реакция. Изхвърли това Кани, замени го с нещо качествено и  вероятно ще отшумят проблемите.

# 546
Ще пробвам варианти. Благодаря още веднъж! Simple Smile
Ако е алергия действително, с експерименти може да стане и по-зле, да знаеш.

# 547
Според мен най-удачно е да се свали целия материал и да се правят терапии без да се слага нищо отгоре поне няколко месеца. Сега ако има и алергии други неща може да усложнят нещата. Най-добре да си починат ръцете и ноктите. После вече може да се пристъпи пак към гел лак.

# 548
Това смятам да направя. Ще сваля всичко, почивка, особено докато видя, че ноктите се оправят, защото в момента изрязвам до дъно, а нокътят продължава да се отлепва навътре. Тъкмо се бяха пооправили, както споменах една година ги чаках. Както и да е, много благодаря още веднъж момичета!

# 549
За съжаление това е най-добрия вариант в момента. А и от маслото от чаено дърво може да се повлияе положително и растежа и здравината на ноктите.

# 550
  • София
Да, проспуснах и аз да кажа, че първо ги изчаках да се оправят, мажех ги с разни масла и чак когато израснаха здрави нокти, тогава започнах отново с маникюра. Успех!

# 551
Здравейте,
От къде от България да си взема губав прахоуловител и хубави накрайници за пила?

# 552
Минавам да си ъпдейтна рецензията за PNB Strong Iron Gel. Падна си напълно сам, маникюрът е на 3 седмици и половина. За 5 години правене на маникюр такова нещо не ми се беше случвало Joy

# 553
Здравейте. Одавна не качвам , но с моите еднотипни маникюри без декорации... 🫣
Обаче идвам с питане - каква може да е причината лак на една седмица да се бели по ъглите, да се отлепя? Единственото ново ми е един китайски цвят, но материала се бели чак до гол нокът..
И аз се припознавам в това питане.На мен от месец,месец и половина е така.Пробвах и трите бази,които ми държат и след няма и седмица отпред се отчупват.Изтрайвам 10 дни и сменям,макар че хич не мисля,че е ок толкова често.Мислех да не са много тънки станали,но не мисля,че е така.

# 554

Нещо по-нежно, на някои нокти сложих млечен лак с частици на My laq.

Общи условия

Активация на акаунт