Термин Юли 2025 ❤🤱

• 44 442
  • 776
  •   1
Отговори
# 420
Да,на мен ми пуснаха. Излиза по-бавно от останалите.

# 421
Да на мен.
Здравейте момичета, как сте? Да ви попитам, има ли някоя на която при 1вата женска консултация, освен хепатит, спин, сифилис, рутинно е назначено и изследването на токсоплазмоза? 🤔

# 422
Здравейте,

И аз се включвам плахо след 1 мисед аборт и една биохимична бременност. По приложението, което ползвам за цикъла съм 12 + 4. При първия преглед (8ма седмица) ми казаха, че плода отговаря на размерите на 7ма, но да не се притеснявам, може би просто съм имала късна овулация. Цикълът ми е обикновено на 34 -38 дни. На 37 съм. На 14ти са ми назначени кръвните изследвания и на 21ви ми е ултразвуковото изследване. Аз живея в Испания и тук нищо не се споменава за този пренатален тест. На 17ти имам предглед при гинеколожката ми и ще я питам.

Здравейте момичета, как сте? Да ви попитам, има ли някоя на която при 1вата женска консултация, освен хепатит, спин, сифилис, рутинно е назначено и изследването на токсоплазмоза? 🤔

На мен ми е назначено също изследването токсоплазмоза + още един куп неща.

Много ме е страх от това чакане да разбера всичко наред ли е, но се опитвам да не се фокусирам в това.
Успех и късмет на всички и дано скоро да преминем спокойни в следващия етап от бременността🌞

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 16:39 от Aglaonike

# 423
Aglaonike здравей, пренаталните тестове би трябвало да се правят във всяка лаборатория,не знам как е в Испания но тук така или иначе се плащат и не е нужно лекар да ги назначи,но ти попитай все пак.
Аз още чакам резултатите от пренаталния, който пуснах на 02.01.... направо ще полудея, буквално през 20мин влизам да проверявам в сайта.

Момичета, с какво мажете коремчетата..вчера забелязах че само на корема кожата ми е ужасно суха,чак е напукана

# 424
Аз се мажа със свинка мас, не само корема но и цялото тяло / против стрии /
Aglaonike здравей, пренаталните тестове би трябвало да се правят във всяка лаборатория,не знам как е в Испания но тук така или иначе се плащат и не е нужно лекар да ги назначи,но ти попитай все пак.
Аз още чакам резултатите от пренаталния, който пуснах на 02.01.... направо ще полудея, буквално през 20мин влизам да проверявам в сайта.

Момичета, с какво мажете коремчетата..вчера забелязах че само на корема кожата ми е ужасно суха,чак е напукана

# 425

Да, и тук ги има във всяка лаборатория, но са хиляди и най-различни видове. Постоянно ми излизат реклами, но ще я питам и за да ми препоръча някакъв в това море от опции. Гледам, че са средно между 400 и 700 евро.

Аз имам проблем с някои места, на глезените и на лактите, с много суха кожа, лющи се, зачервява се. Преди се мажех с Дипрогента + още едно, изписани от дерматолог, но от както съм бременна ги спрях. Положението страшно се влоши и сега се мажа с масло за тяло Chocolate fever на Wooden Spoon. Българска фирма са, имат сайт. Много ми помагат и смятам да мажа и корема с тях. Много добре хидратират кожата. Пише, че са органични, без алкохол, синтетика и петролни деривати. Проблемът е, че свършва много бързо 😒

Иначе имам малко лой от коза 🤭 която понякога ползвам за проблема с глезените и лактите, но не смея на корема, а и много цапа чаршафи, чорапи и дрехи.

# 426
Момичета, най-после излезнаха резултатите от пренаталния- всичко е наред, чакаме момиченце Blush

# 427
Миналата бременност се мазах с олито на Palmers против стрии и нямах нито една. Сега пак съм си взела, но все още не се мажа всеки ден.

# 428
Аз също съм с риск за серклаж, но засега само следим дължината на шийката на матката. При теб на колко мм (см) потвърдиха, че е небходим серклаж? Притенсява ме да не изусна момента и да се скъси изведнъж. Иначе съм в 13 г.с и още си работя, даже физически си ходя в офиса.

Здравейте,
Днес бях на консултация, всичко е наред. Чакам си още резултатите от пренаталния.
Радвам се за всички,които вече са спокойни с добрите си резултати от тестовете.

Аз да ви попитам вие работите ли, или вече си почивате?

Аз съм 11 седмица, все още работя, но след две-три седмици ми предстои серклаж и оттам излизам в болничнен до края. Общо взето ще пазя леглото да не избяга. 😅🍀🙈

# 429
Здравей, Squishiii,

При мен е необходим заради предходната ми история и загуби в късни седмици заради шийката. В четвъртък ще я мери АГ, но без значение от дължината в момента ще процедираме със серклаж, защото при мен нещата се развиват бързо като натежи бебчето. Стискам палци да се развие всичко по най-добрия начин при теб и ако се налага серклаж да е навреме. 🍀 Не знам откъде си за София знам, че д-р Христов е много добър, аз съм в Пловдив и ходя при д-р Георги Амалиев, благодарение на него имаме едно прекрасно момче на почти 5г. 🙏❤️
Аз също съм с риск за серклаж, но засега само следим дължината на шийката на матката. При теб на колко мм (см) потвърдиха, че е небходим серклаж? Притенсява ме да не изусна момента и да се скъси изведнъж. Иначе съм в 13 г.с и още си работя, даже физически си ходя в офиса.

Здравейте,
Днес бях на консултация, всичко е наред. Чакам си още резултатите от пренаталния.
Радвам се за всички,които вече са спокойни с добрите си резултати от тестовете.

Аз да ви попитам вие работите ли, или вече си почивате?

Аз съм 11 седмица, все още работя, но след две-три седмици ми предстои серклаж и оттам излизам в болничнен до края. Общо взето ще пазя леглото да не избяга. 😅🍀🙈

# 430

Здравей,
Да,на мен ми пуснаха изследване за токсоплазмоза и е отрицателен резултатът. Simple Smile

# 431
Здравейте, момичета. Аз работя от вкъщи, но когато се чувствам добре, гледам да се разхождам вкъщи или навън, за да циркулира кръвта 😃
Иначе и на мен ми препоръчаха изследване за Токсоплазмоза, както и за Цитомегаловирус и Рубеола. Пуснах ги всичките, за да съм спокойна.

# 432
Здравейте, момичета. Аз почнах да работя от вкъщи покрай студеното време и вирусите, но когато се чувствам добре гледам да си правя малки разходки след работа. Иначе имам няколко въпроса: вие кога съобщихте или мислите да съобщите на работодателите си ? Първа бременност ми е и ми е малко притеснено Simple Smile и другия ми въпрос е: тези, които са си правили пренатален тест Vision в мц Афродита, София, кога си получихте резултатите, аз дадох кръв в петък на 10.01 и всеки ден чакам с нетърпение и тревожност резултата Simple Smile

# 433
Здравейте, момичета. Аз почнах да работя от вкъщи покрай студеното време и вирусите, но когато се чувствам добре гледам да си правя малки разходки след работа. Иначе имам няколко въпроса: вие кога съобщихте или мислите да съобщите на работодателите си ? Първа бременност ми е и ми е малко притеснено Simple Smile и другия ми въпрос е: тези, които са си правили пренатален тест Vision в мц Афродита, София, кога си получихте резултатите, аз дадох кръв в петък на 10.01 и всеки ден чакам с нетърпение и тревожност резултата Simple Smile

Аз работя от вкъщи от около 10 години вече. На работодателите ми казах съвсем в началото, защото се наложи. Понякога ходя до офиса, който е в България и имах организирано пътуване. Когато разбрах, че съм бременна реших да изчакам и да видя дали всичко е наред. Много се притеснявах да не е извънматочна бременност, а и имам аборт преди това. Затова реших да не пътувам и трябваше да им кажа.

# 434
Run001 за пренаталния не мога да отговоря,но за работодателя планирах да кажа след първата фетална, така се получи обаче, че лежах за задържане точно, когато се падна феталната и излезнах болничен. Реших да си помълча още, докато ми стане спокойно, че всичко е наред (само началника си уведомих по телефона, но общо взето от него очаквах разбиране и дискретност) и с малко забавяне си взех болничния наред с прегледа, на който ми казаха че всичко е наред. Заедно с болничния си взех и удостоверение от лекарката, че съм бременна, защото в моята фирма HR отдела боравещ с лични данни е най-голямата клюкарница. Удостоверението само за тях, болничния отиде само при счетоводителката. Четох че е редно да се даде документ, когато казваш че си бременна, за да се ползваш със закрилата на закона, иначе са само приказки. Не че съм очаквала проблеми в работата, но знае ли човек, всеки си гледа собствения интерес.

Общи условия

Активация на акаунт