Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 11 817
  • 357
  •   1
Отговори
# 345
Е да, зависи и цветът дали те устройва. При мен колкото и оранжева да стане, все ме радва и все ми стои добре, аз не бягам от това. Къносвам си се заради цвета от много години.

# 346
Mila1331, Вие сте ми отговорила още след първия ми пост, но защо не съм отчела - не знам. Също Ви питам за неща, за които сте обяснила, но пак - кой да чете?! Извинявайте и много Ви благодаря!
Сега се къносах, мисля че 2-3 седмици след миналото къносване. Предполагам, че заради комбинация от растеж и бързо отмиване на къната, но така или иначе факт - не мога да изкарам повече от 2-3 седмици между 2 къносвания, много побелявам.
Прави ми впечатление, че при последните 2 къносвания, ми харесва цветът на къната, който се получава (смесвам 3 цвята на Cultivator's - Walnut, Chestnut и Deep Chestnut, като Walnut преобладава). Цветът на самата къна е малко по-тъмен от този на млечен шоколад. Миналия път се получи относително добро покритие, но пак имаше оранжеви косми, и то баш тея, дето най-се виждат, ама то нормално, защото там са ми концентрирани най-много бели косми. Ще видя да добавя индиго, ще прочета първо.
Скрит текст:
Направих я малко на око. Гледах да е 50/50 къна/индиго.
Първо разтворих къната с топла вода, покрих я и изчаках 7-8 часа. После - индигото с хладка вода, 10 минути чакане и смесих двете съставки. Нанесох на мокра коса, както винаги, след която стоях 3-4 часа. Не помня точно колко.
Радико съм взимала какво ли не като цветове. Специално това, което имам вкъщи в момента е виолетово, но то е тъмно, почти черно става. Мисля, че някакво кафяво взимах, или тъмнокафяво, забравила съм. Всъщност - най-хубаво наистина се получава като цвят на Кхади пепелното… но уви трайността е малка.
Но… то явно всичките са така, пък и с белите корени искаш, не искаш - на всеки 3-4 седмици трябва да се боядисваш.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 13:26 от anmasu

# 347
Няма проблем 😉.
Обаче не мисля, че добавянето на индиго ще промени ситуацията с оранжевите косми. Просто на бялото така стои… Единствено цветът ще стане по-тъмен, но това ще е примерно за 10-ина дни, след това пада, защото индигото се измива по-бързо от къната. Тя е далеч по трайна.
Само да кажа, че дори и с обикновена боя, пак след 3 до 4 седмица макс се налага ново боядисване заради белите корени. Аз затова минах на билкови бои, като ще мацотя често, поне да не си съсипвам и без това тънката и фина коса.

# 348
Аз това се зачудих, с нормална боя не се ли боядисва човек пак поне толкова често? Косата си расте, има ли бял корен или голяма разлика в цвета - иска вапцане, това е положението.

# 349
  • В полите на Пирин планина
Аз се боядисвам вече няколко години с обикновена (не билкова) боя и максимум на 4 седмици съм за боядисване, като нямам много бели коси (само отделни косми по пътя и до ушите), косата ми е светла и се боядисвам с много близък до естествения ми цвят.
Аз си виждам избилите бели коси, но от "самолет" не се забелязват и изтрайвам до 25-30 дни между боядисванията.

# 350
Аз, ако изкарвам 25-30 дни, ще е супер, но е след 10-ия ден, белите и оранжевите косми си ми светят, а след 20-тия ден, си ми е вече късно за къносване - това ще значи, че 1 седмица съм ходила с видимо побеляла коса. Аз съм с много тъмнокестенява коса, някой може да я види и като черна, така че белите косми ми контрастират и изпъкват много. Не съм чула никой около мен да се боядисва на 2 седмици с нормална боя, не че значи, че не е за боядисване.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 23:52 от anmasu

# 351
Индигото си се отмива по-скоро, така е. Мисля че съм мяркала да споменават че по някое време само с индиго минават, не помня процедурата но по-проста беше от цялото с къната и прочие. Точно за да се тушира пак червеното. Това когато е вкъщи забъркана къна и индиго, при готовите смеси вече не знам. Но явно си е нормално. Те и поначало белите косми са по-трудни за оцветяване, с каквото и да е.

# 352
Може да се направи глос с индиго: примерно 1 супена лъжица индиго + 1-2 супени лъжици балсам или маска за коса и се маже на "лъсналите" места. Стои се десетина минути. В индигото се слага и щипка сол за по-добро и трайно покритие. Същото може да се направи и с някоя от билковите бои, в които има индиго. Може и само с къна да се направи, като се стои повечко време - примерно половин час.

# 353
А при положение, че “лъсналите места” са корените, подходящо ли е?

# 354
А при положение, че “лъсналите места” са корените, подходящо ли е?

Не мисля, че е проблем, ако е имало апликирана къна преди това, защото индигото се захваща за нея.

# 355
Боядисвам с консистенция на мус, този път даже не ми течеше по лицето. Стоя повече от 2 часа и пак имам бяла коса.

# 356
тези малките косички около лицето трудно се покриват - факт.
Но пък косата ти изглежда лъскава и здрава!

# 357
Претръпнала съм явно Joy Моите тия малките около лицето са направо руси - не се и забелязват много-много ако косата ми е натюр. С къносването точно те стават най-ярки, на пък ако не намажа най-бебешките вече не се сливат с останалото заради различния цвят. Мажа докъдето преценя на момента, но със свалени очила тая преценка е малко... Абе казах ви че съм претръпнала и не им се ядосвам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт