От ЮНИ месец обещаваме, че ще кърмим на поискване и ще мием дупенца напишкани

• 12 334
  • 280
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
да си призная, откачих съвсем, бебчо нали е доста активен, но снощи към 12 като ми хрумна че цяла вечер никой не е играл бокс в корема ми и се паникьосах. легнах и си се успокоявам защото винаги като започна да си мажа корема и ми се обажда веднага, никога не пропуска, ама снощи нищо. и като се паникьосах, бях готова да тръгвам и аз не знам за къде, абе да ходя някъде да ме погледнат. но какво щеше да последва, моя любим нямаше да ме пусне сама, Мати си спеше в леглото, няма и на кой да го оставя в 12ч. изобщо.....
и така последен опит направих да поразбутам бебо и така хубаво го разтресох в корема, горкото сигурно съм го изумила, ама като съм луда. та бебо леко се поразмърда и после го дебнах още час дали шава и от време на време си се усещаше, та накрая съм заспала. днес вече е бодър и пак си лудее, ама снощи  ooooh!
има ли и други като мен или съм единствената неуравновесена. а първия път бях толкова спокойна.

# 241
Здравейте момичета!

Благодаря ви за топлия welcome, който направихте на "новодошла" като мен!

Lioness, благодаря за това, че ме добави в списъка на първа страничка.....ако искаш може да добавиш, че е момче...
Тези дни съм в отпуска, та ми е интересно да ви чета и още по-хубавото е, че и аз имам време да драсна нещо. Още две-три седмици и вече ще ми дойде датата за отпуск по майчинство. Обаче колегите ми, както някой от вас беше писал  въобще не живеят с мисълта, че съм бременна, все още си живеят с мисълта, че ще съм си на работа, възлагат ми проекти, които са със срок на реализация примерно 2-3 месеца, а пък на мен в главата ми само бебешки магазини, дрешки, колички и креватчета....
Иска ми се да се запиша на курсове за бременни, йога и т.н. Препоръчайте нещо....

Gery_baby радвам се, че сме на една дата и ходим на едно и също място на жк. Ти при кой лекар си? В Шейново ли мислиш да раждаш?

Радвам се, че времето е хубаво - трябва да го използваме, за да се разхождаме повече... въпреки, че аз използвам отпуската си за пролетно почистване, че след месец два съвсем ще ми е трудничко...
На всички пожелавам пролетно настроение   [/color] newsm51
Хубаво е, че ви има  и  е страхотно да се чувствам се част от вас!

# 242
Здравейте  bouquet
mds и аз като теб, но преди една две седмици добре, че беше през деня и разбира се одидох до ЖК. Лекарката ме прегледа и разбира се всичко беше ОК.
Незнам защо, но и аз сега уж ми е за втори път, но обръщам внимание на всичко и ме хваща паника почти веднага. Първият път не помня да съм била такава паника.

Незнам на какво се дължи, моля и други майчета да споделят как е при тях.

Усмихнат ден от мен Hug Hug Hug Hug

# 243
Mom_an, и аz се zамислих вече zа но6ниците и  понеже ни6то не си харесах по магаzините(все едни бабе6ки има) и няма черни...вzех,че ре6их сама да си у6ия Mr. Green Купих си 6 метра черен памучен плат като zа тениски,zа6тото всички иzкуствени материали ми драzнят кожата напоследък  newsm78 Едната вече е готова...прилича на рокля с висока талия и преzрамки,zа6тото си мисля,че 6те ми е много топло...Моя приятел каzва,че дори и на улицата мога да иzлиzам с нея,ама аz се чувствам като кораб Grinning

# 244
Моя приятел каzва,че дори и на улицата мога да иzлиzам с нея,ама аz се чувствам като кораб Grinning
[/quote]
 Grinning МКТ добре го каза...
та за нощниците - и на мен пижамите вече не са ми по мярка, ама бабешки или не ще трябва да си купя нощница...

# 245
Здравейте  bouquet
mds и аз като теб, но преди една две седмици добре, че беше през деня и разбира се одидох до ЖК. Лекарката ме прегледа и разбира се всичко беше ОК.
Незнам защо, но и аз сега уж ми е за втори път, но обръщам внимание на всичко и ме хваща паника почти веднага. Първият път не помня да съм била такава паника.

Незнам на какво се дължи, моля и други майчета да споделят как е при тях.

Усмихнат ден от мен Hug Hug Hug Hug

Аз май не съм такава паника.. В смисъл и моята бебка един ден е по - активна, един ден по - тиха, но аз съм си решила,че е като мен. Като лудува единия ден и на другия си почива Wink Така че не се шашкам толкова. А и е ясно, че дори и нещо да се е случвало при едното детенце, не е задължително да се случи при другото. Едното може да е много активно, другото - не толкова.. Може би просто сравнявате нещата и затова толкова се притеснявате.. Знам ли.. Важното е да са добре и да идва време да раждаме вече. Аз днес установих, че съм влязла в 7ия месец и ми стана едно хуууубаво  smile3525 Хайде, целувки и усмивки на всички  Heart Eyes

# 246
Здравейте момичета.
Времето тук е превъзходно та взех и си ударих една разходчица
Здравейте мамчета!  bouquet
И аз да питам за тоя пусти НОИ. #Crazy
Като съм от Плевен тези телефони,дето сте ги дали,сигурно не ми вършат работа?Или пак може по ЕГН да се направи справка?Сега получих някакви 100 лв дето хич не са ми ясни какво представляват.Моите болнични са на по 20 дни и дали е възможно да изплащат първо едната част от месеца,а след това от другия болничен другата?Уф,много въпроси,ама моите на работа хич не са наясно-ни счети ,ни касиерка. #2gunfireПреди поне имах фиш и знаех какво да чака,пък сегааааа.
Abi7v звънах на тези телефони но ми казаха че трябва да обадя в Бургас,тъй като те отговаряли само за фирми регистрирани в София.
Относно паниката ами стува ми се че не се притеснявам много.Има дни в които бебчо е много активен а други в които не го усещам,но не се притеснявам.Случвало ми се е да съм спала много дълбоко(което е рядкост напоследък),а на сутринта миличкото ми казва че бебо много силно ме е ритал,а аз не съм усетила.
Пожелавам ви лека вечер момичета.

# 247

Я споделете за нощниците, ако имате и снимки - най-добре. Нали първият път раждах през зимата, та не вървят тогавашните нощници, та се чудя сега какви да са? Най-вероятно ще си купя 3 еднакви или подобни, но дали да са дълги или къси, с дълъг или къс ръкав и т.н. Ако споделите, вашите какви са, ще се радвам. Аз имам един вариант, позната на леля ми в Силистра шиеше за износ, за известни марки, специални пижами и нощници за бременни, но и вас да питам как стоят нещата.

Искам да попитам на каква цена са ножници.Тези ножници отСилистра какви са дълги или къси ръкави  с какви материли.Защото мен ме интересува от каква е материли са.Аз нямам никаква ножница ще ти бъда много благодарна ако ми изпратиш някаква информация за тези ножници от Силистра. #2gunfire #2gunfire

# 248
  • временно във Пицеландия
здравейте! толкова сте активни и ви се радвам,но не успявам да изчета наистина.
тук нищо кой знае какво ново.свекито ще си ходи до България та мисля какво да и поръчам от там,но пак съм в голяма чуденка,понеже с първото дете нещата които купи бяха повече от огромни и като  станаха точни сезонът им беше минал  Rolling Eyes друго ще е да съм там да видя и да пипна.не че тук е астрономически скъпо,като се поразходиш(стига да намериш време разбира се) се намират и на мн. свестни цени,но бългаското си е българско наистина  Hug
по отношение за здравните проблеми и в чужбина не е много цвете положението.в неделя получих нещо като премрежване на погледа,доста се поуплаших всъщност,понеже не ми се беше случвала никога -не успявах да фокусирам добре,после цяло денонощие имах силна болка в слепоочията.отивам при личния лекар и му обяснявам проблема,той разбира се ми препоръча очен специалист и като отидох в болницата познайте!- имат час едва за 24 май!!!!!! ама те луди ли са? а отделно се и плаща разбира се!!!! вярно че с тази осигуровка която имам тук не мога да искам друго,но поне да беше в по приемливи срокове.е,ще се ходи на частно,ще дам повече пари но поне ще ме видят навреме и се моля нищо сериозно да не е,предполагам че имам нужда от корекция на диоптрите,пък и съм калпазанка не си нося редовно очилата  Embarassed
и на мен ми се плете,но съм по добра на едната кука,по-любима ми просто.
и мен понякога ме хваща паниката,мисля че си е нещо нормално,стига да е в приемливи дози,така че споко момичета всички сме заедно  Grinning
хайде целувам ви всички и много положителни емоции!!!  Heart Eyes

# 249
Здравейте на всички коремчета Heart Eyes
Как сте мили бъдещи и настоящи майчета?Искам да потитам някой от вас ходил и е на училището на Тина Киркова?И съответо ако е ходил да даде повече инфо и контакти.Благодаря предварително  bouquet
Хайде леко бременеене на всички и целувки  bouquet

# 250
  • Варна
mom an, и на мен ми стана интересно за нощниците. покажи някакви снимки, а? какви са тези нощници за бременни? аз гледах по магазините български, по-големи номера, памучни, за около 12 лева и понеже смятам да ги ползвам само за началото не мисля много да им се престаравам. единственият проблем, за който се сещам, е че са от тънък памук, сигурно прозират, а в болницата ще трябва да се развявам само по нощница. явно ще ми трябва и халат за отгоре, нищо че ще е юни месец.

Blues, нали знаеш, че има поверие - фалшива тревога, после - истинска радост!

Момичета идея а тема - ЮНЧЕТО фурия е голяма, прави акробатики във мама

# 251
Ами момичета, набързо, че почва Айдъла.
Ще издиря тази пижамка за кърмачки и ще ви я снимам. Може даже да я навлека за показно Joy Материята, естествено, е памук! Друго не признавам аз. Ама не съм сигурна, че още е у мен. Обаче за раждане не става. Тцъ! Затова ви питам вас какви нощници ще си купувате.
МДС, ти па, бебчо си спинка, ти си го разбутала Joy Ше ме уморите бе! Я по-спокойно, и аз се ошашках вчера, ама за обратната ситуация - това малкото щеше да ми изскочи от корема, ей! Уплаших се да не го тормозя нещо без да знам... Кофти са тия паники. А като не го усещаш известно време, някъде бях чела да пиеш нещо студено и да легнеш (май на една страна, ама не съм сигурна).
МКТ, що черни, бе мила? Я дай нещо по-свежо, бебче ще посрещаш все пак! Mr. Green
Айде, аз по-късно ще снимам ако намеря нещо и ви го пускам в снимката!

# 252
  • welcome to the Jungle
Мархаба, тайфата   bouquet
Аз вчера давах кръва за СПИН, ХЕпатит В, кръвна картина + желязо и урина...
 Резултатите щяха да станат още същия ден, обаче на моите мъже ( малкото и голямото) не им се обикаляше по китния софийски център около 1 час, за да ги изчакаме. Crazy А аз чакам СПИН резултатите с голям трепет  Twisted Evil, не  че имам причини за притеснение, но пусто, че съм любопитна и ме глождиии..... Flutter.
И цяла нощ сънувах лаборатории, спин резултати, референтни стойности  Sick, бляк! Будих се 4 пъти и в сънищата между тях - само за СПИН сънувах Tired Е, такова чудо не ми се беше случвало НИВГА (или както никога може да се напише)  Mr. Green.
Е, сънищните ми притеснения и терзания си отидоха на кино с отрицателните резултати bowuu, ама си остава тегавият спомен от гадната нощ  Tired.

Между другото, проучих, че само в 3 софийски лаборатории правят ВАСЕРМАн, СПИН и Хепатит по здравна каса, т.е. без заплащне, а с направление. Аз ходих в МЕД- ДИЯ на Солунска 36 (или 38 или 34), иначе искат сумарно 60 кинти.

От кръвната картина - хемоглобин 115  Naughty, за което незнам добре или зле е, но ще си направя консултация с моя гинеколог. Иначе в началото на декември - Хемоглобинът ми беше 137 Flutter. ПО този повод днес съм изяла толкова месо (свинско и пилешко), колкото останалите лъвове и лъвици (на територията на българските зоопаркове) не са изяли общо днес и сигурно съм си вдигнала хемоглобина с 2-3 единици  Joy(чунки флейна ф норматъ - както би казала баба ми).

За нощниците, само да се изкажа, моля, отборът на нашата приятелка ТИНЧЕТО КИРКОВА да не си купува нощници за НЕЯ (болницата), защото там раздават много фешън модели и настояват тяхната модна линия и конфекция да се носи  Peace. Аз си носех в багажа 2 броя мои си призрачни одежди, един вид - нощници, но си останаха в торбата.
Иначе, ако се интересувате много - аз спинкам по тениска и никакви нощници, пижами и ред други костюми не ползвам за сън bowuu.

Между другото, рано или късно трябва да сътворим стройна организация по разпространяването на информацията за появяващите се бебешорковци. Има време, но трябва да има няколко разпространени телефона на по-активни юнски-юзърки, които да модерират темата, когато дойде БЕЙБИБУМа baby_neutral. Знам, че има време, ама както казва Еличко - малко или много, половината вече сме в 7ми месец ( да не кажа, че аз и още неколцина сме го преполовили), времето си отлитаа   bouquet.
И както си летии се сетих, че комай първата сериозна среща на юнские майки ще бъде по родилните домове  Joy.
Не, че не съм навита за тази събота да се видим в Южния парк, ама  Thinking, току виж съм замъкнала домочадието нейде из прованса bowuu или даже до Гръцко, че синкото вече си има Паспорт.
Айде, спокойна и приятна вечер и ми пожелайте тази нощ поне други изследвания насън да си правя  Joy, че ми омръзна тоя СПИН да го чопля hahaha.

# 253
Здравей те,коремчета
Добър ден,
Значи аз съм ходила на курса за бременни в Тина Киркова.Може да се запишеш на 920-20-31 вътр.238 от 9-12 часа само делнични дни.Курса се провежда само в петък и ти разкажват как протича едно раждане. newsm30 newsm30 newsm30
После ти показват родилните зали,обикновените стаи и вип стаи.Може да питаш акушерката това,което теб те интересува.
Извинявай забравих да ти кажа,че като те запишат за курса те питат коя ще ти е термина и те ще ти определят ден за видеозона.На мене ми определиха 13 март и ми казаха,че е момиче и всичко е нормално с моето бебче  ylinfant  ylinfant  ylinfant  ylinfant

# 254
  • Между Пирин, Рила и Родопите
Здравейте и от мен кокичета!
Взехте, че ме заинтригувахте с тия ношници, брей  Twisted Evil
То, на ревю ли ще ходим, да раждаме ли? newsm18
Вчера в офиса си пуснах "Такъв е живота" да изгледам, че все го пропускам-според мен всички майчета бяха с ношници от болницата  newsm78
Ама ако толкова държите-да земем да си ушием по една униформена,а?
Тамън да се познаваме из болниците, кат му дойде времето Joy hahaha
Лионес, и аз спя само на тати с тениските целогодишно
И да ти кажа за хемоглобина-по-нагоре някъде писах-миналия месец ми беше 116, а този май беше  124, но не минаваше вечер без салата /аз по месо не си падам, ама гледах сега да похапвам чат-пат/ и освен това варихме коприва и спанак един път седмично-то пък вкусно било  Mr. Green
Много ви се радвам за срещите сега, после в родилното, по парковете ...
При мен вероятно се очертава планово секцио и почна да ме хваща шубето вече  #Crazy
Хайде, по-опитните майчета да споделят как мислят да обличат бебоците в началото - имам предвид - колко дебели дрешки, какъв вид, какви пелени и т.н., при положение, че ги чакаме юни ???
Благодаря ви и весел и усмихант ден на всички newsm51

П.С. Лилибон, на мен лично много ми харесва идеята за името на темата и е актуална  smile3525

Общи условия

Активация на акаунт