Априлче 2025г./тема 3/

• 30 217
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Гери, радвам се, че сте добре.

Вчера имах ниско подутина на корема, която стоя няколко минути. Не знам дали бебето не е било застанало в странна поза.

Аз всичко пускам в сушилнята, дори и бельото. Не знам дали помага за такива неща.

# 286
А някакви секундни болки в ляво и дясно ниско имате ли? Дали е нормално?

# 287
Здравейте, момичета 🌸
Прекрасна и слънчева неделя на всички 🌷
Аз, лично, не съм сменяла интимния си гел , когато забременях. Имам лош опит с доста , иначе добри, марки като Uriage, Lactacid и др. От години ползвам Eucerin и съм много доволна, но всичко е субективно.
По отношение на лосиони за тяло: веднага щом забременях получих нещо като атопичен дерматит по кожата , предимно в областта на гърдите и шията. Беше нещо страшно: зачерви ми се кожата и започна да се люспи , кожата на сгъвката на ръката ми (обратното на лакътя), без да се шегувам, заприлича на кожа на 80 годишна жена. Та, тогава бях на дерматолог, мислеха, че са гъбички , изписаха ми локален крем Авен + Канестен гел (само локално). Нямаше ефект. Отидох в аптеката, купих си душ гел и лосион за тяло на Биодерма за атопичен дерматит и изчезна. Мажа всичко наред, не мисля, че има проблем за бебока. Щом ми потвърдиха, че мога Канестен да слагам 🤷♀
По отношение на дрехите, нещо, което знам от леля ми , която е АГ. Ако имате възможност (знам, че е досадно) , гладете си бельото, особено ако съхне на простор.
Аз , лично, и лятото си пускам бельото в сушилнята, но после го минавам и с ютията , каквото и да има, да измре.😏
Пък и тепърва ще гладим всичко за слънчовците ❤, какво са едни гащи 😂
Мануна, вече спрях да обръщам внимание на моментни неразположения. С колкото и приятелки да говорих, всички ми казват, че болките и спазмите в корема и ниско долу продължават до 9 месец, дори, че най-тежки са след 7-ми, когато бебето започне да расте с по-бързи темпове. Кръста ме боли, в таза имам болки 😂 Наистина заприличах на стара баба. 😂

# 288
А някакви секундни болки в ляво и дясно ниско имате ли? Дали е нормално?

За много неща се чудя дали са нормални и колкото и да чета и да се съветвам с акушерката или гинеколожката, все ми казват, че е нормално... И аз усещам подобни, нещо като бодежи, но не като спазъм и е все едно за секунди.. и друг вид "придърпване" съм усещала, тоест различни неща чувствам в областта, където е бебчето..
Аз все още не съм го усещала, вече съм 18та седмица + 1 ден. Не знам каква е плацентата ми, имам преглед на 28.11 и тогава ще питам как е разположена.
При мен и гаденето и повръщането продължават, даже спуках капиляри на едното око заради повръщането, това и то било нормално и нямало нищо притеснително 🤣 не знам..  все се надявах, че до 18та седмица ще мине това ежедневно повръщане, вече се чувствам половин човек.

# 289
Взехте ли нещо покрай черния петък? Ние количка харесахме, но още се чудим за нея 🤷🏼♀

# 290
  • Смолян
Взехте ли нещо покрай черния петък? Ние количка харесахме, но още се чудим за нея 🤷🏼♀
Памперси, мокри кърпи и дрешки😁😁😁
Количката ще е подарък от бабата и дядото , които не желаят да я купуват преди раждането и не ги интересува, че тогава ще е по-скъпа. Нямат проблем колко пари е и на мен тогава не ми пука, като няма аз да ги давам.😁😁😁

# 291
Иначе според моя АГ е невъзможно бебчето да се усети преди 19г.с. и всичко останало е внушение, т.е. движение на червата, а не на бебето. Така било по учебник, т.е. физически е невъзможно. Иначе моето бебче е седмица напред и съм със задна плацента, така че със сигурност е било то 🩵

Абсолютно не е вярно. Моето го усещам от 16 седмица, от 17та вече ми биеше шутове... Но аз имам мега чувствителна матка и контракции, които го карат да бъде доста активно. Дори се виждаше как коремът ми се надига леко там където рита. Понеже ми е втора бременност много добре знам как се усеща бебето. 😁

# 292
Аз движения не усещам, само изпъкването на бебчето, мести се ту вляво, ту вдясно и започват болките, опъване ниско долу. Като се успокои всичко спира.
Преди да прокървя във вторник имах и менструални болки, аз лично мисля, че може да съм имала полип или малка миома в матката и да съм се освободила. Защото всички болки спряха. От болницата нищо не казаха, не ми дадоха нищо, никакъв документ, в който да пише за какво са ме приели, какво лечение са приложили. Питах дали ще получа нещо, казаха не. Вие как мислите, трябва ли да получа нещо?

# 293
Аз движения не усещам, само изпъкването на бебчето, мести се ту вляво, ту вдясно и започват болките, опъване ниско долу. Като се успокои всичко спира.
Преди да прокървя във вторник имах и менструални болки, аз лично мисля, че може да съм имала полип или малка миома в матката и да съм се освободила. Защото всички болки спряха. От болницата нищо не казаха, не ми дадоха нищо, никакъв документ, в който да пише за какво са ме приели, какво лечение са приложили. Питах дали ще получа нещо, казаха не. Вие как мислите, трябва ли да получа нещо?

Трябвало е да получите Епикриза...

В коя болница сте били, това е неприемливо.

# 294

И аз така си мислех, ама ми казаха, нищо няма да получиш. Не казаха, да отида за епикриза по-късно. Знам, че не винаги се взима веднага. В Бургасмед бях. Аз точно това си мисля, че сега в петък АГ ще иска да види какво точно са ми правили и какво е тяхното становище.

# 295

И аз така си мислех, ама ми казаха, нищо няма да получиш. Не казаха, да отида за епикриза по-късно. Знам, че не винаги се взима веднага. В Бургасмед бях. Аз точно това си мисля, че сега в петък АГ ще иска да види какво точно са ми правили и какво е тяхното становище.

Явно някой не си е свършил работата. Задължително е да Ви бъде издаден документ.
Може да минете през болницата или да направите обаждане, за да получите повече информация.

# 296
Задължително епикриза, мен още на същия ден като ме изписваха ми дадоха и всичко е описано. Търси си я! Те пък може ли да са толкова безотговорни...
Аз влязох с опъвания в яйчниците, дискомфорт, бебето беше ниско долу, в епикризата пътеката беше :"заплашващ аборт", като има кървене май пак така го водят...
Искай си я задължително...

# 297
Така ще направя, ще се обадя, за да не ходя напразно. Сега се сещам, че на другите момичета им носиха документите още по време на изписването. За това питах, аз нищо ли няма да получа. Няма ли да подписвам нещо. Казаха нищо.

Благодаря много за информацията, добре, че ви питах. Щях да си остана само със съмнението. ❤️

# 298
Мики, моите епикризи все ги даваха с 2 седмици закъснение. Попитай кога ще е готова. ❤️

# 299
Момичета, от 4 дни приемам Сидерал форте 2×2 (желязо). Възможно ли е от него да потъмнеят изпражненията? Извинявайте за въпроса, но за първи път в живота си пия желязо, а АГ не ме предупреди за такъв страничен ефект.

Общи условия

Активация на акаунт