Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 758
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
Бързички са, утре идва. Подготвила съм една опаковка свинско и една прясна зелка да го сефтосам. Мисля, че ще имам проблеми с течността, но ще питам, ще пробвам, ще се науча. Трябва да прочета кое колко време се готви.
Тази група ще ти е много полезна.
https://www.facebook.com/groups/instantpotbgcommunity

# 691
  • София
Запържване/сотиране имат всичките. Моят е съвсем базов Дуо Изи и са 2 степени за сотиране, на по-джиджаните са по 3. Не знам някой ползва ли ги и 3те, дано се включи някой който има такъв с повече информация.
2 степени за налягането звучат също интересно, ако искаш там проучи по-ниската какви възможности ти дава и дали я искаш.
Про крисп има Low, High и Custom, за сотиране, като на последната има 6 степени( като степени на котлон)

# 692
Тя избираше от моделите които са само мултикукър, понеже искала отделно и еърфраер да си купи. От тях май чак толкова джиджан не видях, но явно са се постарали доста за него. Глезотийка си е всичко да можеш да нагласяш, само цената не ми харесва Grinning

# 693
Ето ме и тук. Направихме водния тест, сготвихме зеле със свинско, запържихме месцето, за да не пуска парцалчета после, варихме го 15 минути, след това добавихме зелето и още 20 минути пишеше в книжката, стана много вкусно яденето. Паничките ни бяха празни. Вода беше отделило като зеле в тенджера, но ако човек реши да си го запича ще си е като зеле на фурна. Доволна съм, даже много съм доволна Simple Smile
Уреда е силен, хич не е слаб, тенджерката е добре, сега ми хартиса малко от зелето, но аз сложих цялата зелка, и в друга тенджера като готвя пак толкова ми остава. Специално за мъжът ми ще ми е много от помощ, той яде повече готвени храни, не обича сухи и запечени и ще се ползва ежедневно със сигурност.
Защо съм толкова доволна? Защото съм изненадана от вкуса. Аз съм ползвала тенджера под налягане и там нещата бяха като промити, затова нямах особени очаквания, но нали се бях навила. Срещала съм коментари, ами то това си е тенджера под налягане, да но тук имахме вкус, както сготвено в обикновена тенджера. Всичко си изядохме, ако не беше добре, нямаше да го изядат Simple Smile

Да, отделно ще си взема фрайера на Косори. Искам кошницата да е правоъгълна, затова не взех комбинирания Пот. Цената за двата ще ми се върже като за скъпия ПОТ, но просто искам другия фрайер, и този кукър. Знам, лудо е, но аз съм решила, кои уреди от вкъщи ще разкарам за да осигуря място за двата нови. Отделно, докато приготвям някаква манджа, в другия уред, ще мога да опека нещо набързо, аз например ям доста елементарни неща, които отнемат време, например: печен патладжан, печени тиквички или просто печени картофи. Готвя разделено отделно месо отделно гарнитурата/яденето към него и с един уред бих била бавна, докато са два, в единия манджата, в другия гарнитурата и ще оптимизирам времето за приготвяне на храна. Смисъл в нашия случай оптималния вариант са 2 отделни уреда.

Благодаря за информацията за групите, със сигурност ще ги посетя Simple Smile

Да добавя, ето това ми е написала мацката от Инстант пот, защото аз й казах, че в спецификацията пише, че няма сотиране, тя каза, че е грешка и ще обърне внимание да го коригират. Ето нейния отговор за соте-то:

"Моделът Instant Pot Pro има ниска степен (Low), висока (High) и ръчен режим (Custom). Ръчният режим има възможност за настройка на 5 температурни нива."

И наистина е така, силен е като котлон.

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 00:09 от blackcat6

# 694
Много се радвам, че си доволна. Спомням си колко много не харесваше кукарите и даже май върна един. Хубавото на този е, че и капака се мие.
Много добър избор за отделни уреди.

# 695
Да, Тина, разочарованието от онзи беше, че капакът не се сваля, а и храната не беше вкусна в него. Аз още се чудя как ги убедих да го върна при условие, че наистина го бях пробвала, но той имаше софтуерни проблеми, бяха описали програми, които не притежаваше и правеше всичко по един и същи начин с един и същи вкус. Капакът не се сваляше и почистването беше предизвикателство. Не помня Тефал или Филипс беше, но хич не беше евтин, около 300 лева вървеше и той, преди време това си бяха още повече пари.

# 696
Всеки си има предпочитания, но мен лично капак който не се сваля а се готвят манджи под него би ме изнервил за нула време.
Дпуга тенджера под налягане не съм пробвала, а и майка ми никога не е имала, та не мога да сравнявам. Но добре си готвят наистина.
Наскоро му изпробвах и сигнализацията за загоряла манджа даже Joy Много бързо го излови, почти нямах за търкане, но дано това да ми е. Вината си беше моя де, силиконовото уплътнение не беше върното на място като съм го измила след предишното готвене. А обикновено си стои на капака, беше ме напекло в жегата и не се и сетих да проверя. А без него, естествено, малкото вода дето сложих беше изфирясала Grinning

# 697
Скрит текст:
Ето ме и тук. Направихме водния тест, сготвихме зеле със свинско, запържихме месцето, за да не пуска парцалчета после, варихме го 15 минути, след това добавихме зелето и още 20 минути пишеше в книжката, стана много вкусно яденето. Паничките ни бяха празни. Вода беше отделило като зеле в тенджера, но ако човек реши да си го запича ще си е като зеле на фурна. Доволна съм, даже много съм доволна Simple Smile
Уреда е силен, хич не е слаб, тенджерката е добре, сега ми хартиса малко от зелето, но аз сложих цялата зелка, и в друга тенджера като готвя пак толкова ми остава. Специално за мъжът ми ще ми е много от помощ, той яде повече готвени храни, не обича сухи и запечени и ще се ползва ежедневно със сигурност.
Защо съм толкова доволна? Защото съм изненадана от вкуса. Аз съм ползвала тенджера под налягане и там нещата бяха като промити, затова нямах особени очаквания, но нали се бях навила. Срещала съм коментари, ами то това си е тенджера под налягане, да но тук имахме вкус, както сготвено в обикновена тенджера. Всичко си изядохме, ако не беше добре, нямаше да го изядат Simple Smile

Да, отделно ще си взема фрайера на Косори. Искам кошницата да е правоъгълна, затова не взех комбинирания Пот. Цената за двата ще ми се върже като за скъпия ПОТ, но просто искам другия фрайер, и този кукър.
Скрит текст:
Знам, лудо е, но аз съм решила, кои уреди от вкъщи ще разкарам за да осигуря място за двата нови. Отделно, докато приготвям някаква манджа, в другия уред, ще мога да опека нещо набързо, аз например ям доста елементарни неща, които отнемат време, например: печен патладжан, печени тиквички или просто печени картофи. Готвя разделено отделно месо отделно гарнитурата/яденето към него и с един уред бих била бавна, докато са два, в единия манджата, в другия гарнитурата и ще оптимизирам времето за приготвяне на храна. Смисъл в нашия случай оптималния вариант са 2 отделни уреда.

Благодаря за информацията за групите, със сигурност ще ги посетя Simple Smile

Да добавя, ето това ми е написала мацката от Инстант пот, защото аз й казах, че в спецификацията пише, че няма сотиране, тя каза, че е грешка и ще обърне внимание да го коригират. Ето нейния отговор за соте-то:

"Моделът Instant Pot Pro има ниска степен (Low), висока (High) и ръчен режим (Custom). Ръчният режим има възможност за настройка на 5 температурни нива."

И наистина е така, силен е като котлон.

На Instant pot фрайерите са с правоъгълна кошница. Simple Smile Има и с две, и като фурничка.

# 698
  • На брега на реката
blackcat6, радвам се за това, че си доволна. Аз имам Про, но големия със запичащ капак и съм страшно доволна.
Имам и фрайер Косори с горен и долен реотан и е безценен.  Пека всичко в него, кекс /в лидълската форма се храща в него/, питка, баница, мусака , меса и е разкошен уред. Аз го взех от Амазон преди 2,5 г. за 130 €.
Моя приятелка си беше взела на Инстант, някакъв Вортекс и го продаде, защото храната миришеше на пластмаса. Не съм пробвала лично, но ѝ вярвам.
Ти на кой Косори се спря?

# 699
Аз имам Вортекс и не мирише на пластмаса.

# 700
  • На брега на реката
Аз не твърдя, че всички миришат, но във ФБ съм чела и други такива отзиви. Може би е "късата клечка" и не твърдя, че всички са така.
Факт е обаче, че го продаде, взе си Косори и е много доволна, а мацката, която го купи с надеждата, че след наколко печенета ще се отмирише, го продаде по същата причина.  Не помня обаче, дали го беше купила от официалния сайт или от магазин, ако има някакво значение.

# 701
Буболина, на малкото Косори с двоен реотан съм се спряла. Големия с двойната кошница го видях, но е голям колкото микровълнова, а не ми трябва толкова голям. Готвя всеки ден и по малко, колкото да се изяде и малкия за нашето домакинство ще е достатъчен.

Сестра ми си взе пералня и казва много е добра, не е шумна, тиха е, има екстри, но мирише на евтина пластмаса. Пералнята е около 1500-1600 лева със сушилня.
Аз такава миризма съм усещала в кана за вода в един апартамент за настаняване. Мирише на пластмаса та не се търпи, какво остава да си превариш вода в нея.

# 702
Аз имам инстант пот еър фрайър, миришеше на пластмаса само първия път. Но не съм доволна. Храната в него не е нито като на скара, нито като на фурна. Не знам от марката или просто този уред не е моето нещо.

# 703
  • На брега на реката
blackcat6, точно "малкия" е моя, ама той хич не е малък - 6,4 л.
Големия Косори, четох много лоши отзиви за него, основно, че не пече добре отдолу, а малкия е пушка.
Можеш да погледнеш във ФБ. Понякога има кодове на разни инфлуенсъри за 10% отстъпка в официалния сайт.

# 704
Комбинираните уреди винаги са компромис. Пералните със сушилня загряват гумите при сушенето и затова е и миризмата. Така е и с инстантпота. Хубаво е да има запичащ капак, но е по-хубаво и да има отделен еърфрайер. Пробвала съм и двата вида и еъра си е безценен. Двата уреда са достатъчни и могат напълно да заместват печка и фурна. Стига да са съобразени с броя ползватели.

Общи условия

Активация на акаунт