Аз, или "Най-токсичният човек в живота ми"

• 4 220
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
  • Paris, France
Аз бих отръшкала млад колега, за когото зная, че заминава след 5 месеца. Ако не ти хареса, поне ще знаеш, че колегата не става. Ако ти хареса, обикновено е взаимно и поне ще си с мъж, който те привлича. За известно време. Само бих го помолила да държи връзката в тайна и да не я афишира.

Нищо не губиш. Не е като в момента да имаш наредени на опашка 10 подходящи. Изживей си кефа с този и продължи напред!

Ревността е черта на характера и след късно детство не може да се промени. Ревнивите си остават ревниви. Не съм ревнива и ревниви мъже не понасям. Ти си знаеш защо ревнуваш. За мене е слабост и голям порок.

Може да мислиш с оная си работа, но действаш с главата. Виждаш и само какво си изпуснала, но не и какво си получила. Съгласна съм с Дренка. Ти си гледаш интереса. Не е лошо, но е добре да го осъзнаеш и да не се самозалъгваш.

Бившият те е настанил. Не те е осакатил. Била си свободна да го напуснеш, но си избрала да седиш.

Мисля, че просто трябва да се отпуснеш и да излизаш с мъже.

А в какъв контекст колегата ти казва, че ще те нарани?

# 31
Според мен младежът не ти е много навит, това "ама аз ще те нараня" не е признак на някаква особена доброта и грижа за теб, а на липса на силно привличане. Поради възрастовата разлика, чужденецкия и служебния фактор може и да не знае как да се измъкне от зелените ти флагове и е в небрано лозе. Друг вариант е да те е преценил като лабилна жена, която ще драматизира и ще му прави проблеми. Е, това хич не е секси.

Дали и колко да продължаваш в тази ситуация е малко все тая, май и в двата случая ще съжаляваш. Досега какво те е мъчело повече - нещата, които си направила (имаш после угризения, правиш самоанализи, тюхкаш се защо си постъпила така, яд те е на себе си) или нещата, които не си направила (обвиняваш се в бездействие, ядосана си какво си пропуснала, укоряваш се в пасивност)?

# 32
Ненене, чакайте ..

Относно този, с когото живях (въпреки, че не е темата той). Той не ми е помагал, ние просто бяхме съквартиранти и после прерастна в друго, но впоследствие разрах, че той през цялото време и бил "тайно". влюбен в друга, а аз съм била за секс само явно ... Но, да..грешката ми е , че останах в апартамента доста дълго след това,  но не можах да си позволя друго тогава.

Младежът ми е доста навит, иначе нямаше да се занимавам, така че това няма смисъл да се нищи.. Определено не съм отчаяна да бъда с незаинтересован мъж, а просто силно привлечена към този специфично, просто се подсигурява, че знам какъв ще е краят. Почти винаги съжалявам за нещата, които съм направила, защото, ако не си направил нещо, не е имало последствие..демек няма над каквондансе обвиняваш.

Иначе аз излизам с мъже (от тиндър), ама в края на вечерта се сещате.за кого мисля.

Не се определям като жертва в този случай специфично. За всичко, което ще се случи, ще обвиня само и единствено глупостта си, мисля, че и позаглавието си личи. По принцип съм отговорен и здравомислещ човек (Дева за почитателите на астрология), но когато е за мъже.. просто оглупявам. А този е много готин 😀

# 33
Благодаря ти, че го казза метал.виксен.,мисля, че наистина изпитвам някакъв страх от обвързване и най-вече от това да бъда изоставена .. и най-новото произлязло от аповете за запознаства, това дали няма нещо по-добро за мен. Не искам да съм сама, но не мисля, че мога да имам нормална връзка.. изпита съм от несигурност и ревност. Най-вероятно е свързано с това, че баща ми не е част от живота ми от 4 годишна. Или просто травми от стари връзки.

На психолози съм ходила , но по други въпроси и някак си не усетих помощ и не знам дали ще имам полза, защото все се връщах към старите си навици. Пуснах темата просто да си излея душата.
Да, на това му се казва counter phobia,  поне така ми е обяснявала една психоложка + терапевт (и университетски преподавател,  впрочем).
Толкова те е страх да не те изоставят, че или ти изоставяш първа Wink , или търсиш връзки с недостъпни мъже, за да изпиташ отново и отново изоставянето и така, ужким,  да се отървеш от (извисиш над) страха си.  В допълнение,  в психиката стоят и други механизми,  например,  желание да се поправи щетата. "Този път ще е различно и няма да ме изоставят (ако направя еди какво си,  ако се боря, etc)"
За психолог е положението,  да, защото ако не е този колега, ще е друг. Зелен флаг е,че изобщо си даваш сметка за тези неща,  видяла си повторението,  което сама правиш,  пуснала си тема в бг-мама. Имаш всички предпоставки да се оправиш,  дерзай!
А за момчето вече сама знаеш.  Видимо по-млад, несериозен,  културни различия,  скоро няма да  е в България.  Ясно е, че няма много какво да излезе от тая работа,  освен твоето разбито сърце. Някакви точки има,че тоя поне те е предупредил,  но все пак бяга от отговорност.  Любимо ми е това: "Ама аз ще те нараня "..
Пожелавам ти успех!

# 34
  • София
Като знаеш какъв ще е краят не виждам драмата, изживей си го. Не търчи по него като изглупяла патка и не афиширай връзката, защото Абуто е прав, че няма да ти се вдигнат акциите от това, но цялото драматизиране и самобичуване са не само излишни, но ще те доведат до още по-голяма склонност към тъпотии. Човек се самонаказва най-добре с повторение на същото, за което се вини.

# 35
  • Paris, France
Скрит текст:
Ненене, чакайте ..

Относно този, с когото живях (въпреки, че не е темата той). Той не ми е помагал, ние просто бяхме съквартиранти и после прерастна в друго, но впоследствие разрах, че той през цялото време и бил "тайно". влюбен в друга, а аз съм била за секс само явно ... Но, да..грешката ми е , че останах в апартамента доста дълго след това,  но не можах да си позволя друго тогава.

Младежът ми е доста навит, иначе нямаше да се занимавам, така че това няма смисъл да се нищи.. Определено не съм отчаяна да бъда с незаинтересован мъж, а просто силно привлечена към този специфично, просто се подсигурява, че знам какъв ще е краят. Почти винаги съжалявам за нещата, които съм направила, защото, ако не си направил нещо, не е имало последствие..демек няма над каквондансе обвиняваш.

Иначе аз излизам с мъже (от тиндър), ама в края на вечерта се сещате.за кого мисля.

Не се определям като жертва в този случай специфично. За всичко, което ще се случи, ще обвиня само и единствено глупостта си, мисля, че и позаглавието си личи. По принцип съм отговорен и здравомислещ човек (Дева за почитателите на астрология), но когато е за мъже.. просто оглупявам. А този е много готин 😀

Много мъже ходят с първата жена, която им пуска секс дори когато са влюбени в друга. При тях влюбването не е като при нас, жените и не въртят и не сучат като нас, нито мислят непрекъснато за възлюбената си. Спяла си с него, защото си искала. Чак пък да те е осакатил. Ползваш много силни думи и искаш мъжете да се грижат за твоето ментално състояние, което няма как да стане. В една връзка всеки гледа първо себе си, основно себе си. Другият може да изисква и да постави граници, но трябва да го изрази ясно, по възможност преди връзката да започне или веднага след като види проблем. 

Ти също правиш това, в което обвиняваш съквартиранта. Излизаш с мъже от Тиндър, които не ти харесват, а си влюбена в колегата.

Искаш колегата. Той те иска. Грабнете се и се накефете! Девите сте повечето визуални и имате ясни изисквания, от които не мръдвате на йота. На тебе ти трябва влюбване за да се получат нещата.

Това, че се харесвате с колегата означава, че сте подходящи един за друг. Не си губи времето с тиндърджийските чикиджии, много от които са женени или обвързани и търсят само секс! Това време можеше да го прекарваш в прегръдките на мъж, когото искрено харесваш. След само 5 месеца може и да нямаш тази възможност.

Дори и да не се получи трайна връзка, ще си имаш хубави спомени, удоволствие.

Не мисли за трайността на връзката преди да си пробвала човека поне 3 месеца! Какво? Ако се окаже г*з или кръгла нула в леглото, ще седиш ли с него, защото вече си с него?

Малко се отпусни! Спри да гледаш на нетрайните връзки като на провал. Провал е да се обвържеш така, че да не можеш да мръднеш от мъжа. Раздялата не е провал.

# 36
Да, извинете, объркала съм темите. Не ми дава да изтрия, затова го редактирам.

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 16:43 от maiathebee

# 37
Мая, смесила си темите.

# 38
Мая, смесила си темите.

Не е, не е.
Тя темата си е една и съща.
Особено за някои.

# 39
По-веротно имаш детски травми, които не успяваш да отиграеш и да преминеш през периода "търся нахакан хлапак за уническа любов".
Забавяш се в съзраването и то сериозно. Вероятно се чувстваш доста самотна, за да скачаш на неудачници, но е възможно и сама да си ги търсиш точно такива. А да ти се лепят такива, то вероятно и външно не се държиш/обличаш подобаващо за годините си.

Имаш нужда от работа с психолог и да разбереш защо не търсиш и привличаш мъже за ериозна връзка. Вероятно даже са ти скучни.

# 40
Стига глупости – работа с психолог за всяко по-вълнуващо нещо или извън скуката на ежедневието и праволинейността.
Да си изживява случките в живота. Така човек се научава и за себе си, и за другите.

# 41
И аз от несериозни отношения имам три деца.

Ако и двамата имате едно и също желание, направете го. Пък ако хлътнеш, ще ти мине като си тръгне той.

# 42
Да бе "глупости" - авторката не е на 18, а е с емоционална зрялост на тинейджър "Искам, ама не ми стиска - не ми стиска, щото не знам що!"

Какво му е вълнуващото на 32 да почнеш връзка с 25 годишен пушач на марихуана, с ясното съзнание, че я почват за бройката? Просто една детинщина. И ако човек еднократно хлътне - изживява си /тук не е клуба на вдървените моралистки/. Какво толкова? Но когато ти е модел на поведение си е за терапия и самоосъзнаване и осветляване на корена на проблема.

Странно ми е как смятате, че е нормално жена да пише във форум, явно определяйки се за объркана, но като и се даде съвет за адекватна професионална помощ надавате вой "Стига глупости - чак психолог" И какво ще стане като иде на психолог? Ще получи много по-адекватни съвети, отколкото от дами прецеждащи казуса и според собствения си момент на нещоизживяване Wink

Последна редакция: нд, 10 ное 2024, 23:30 от the Дорис

# 43
Истината е, че аз наистина не се чувствам на годините си.  Не знам защо съм пропуснала това съзряване, жиеяла съм в 2 различни държави, абсолютно самостоятелно, 10 годинини бях извън България,  пропътувала съм света сама, но когато става въпрос за мъже..се превръщам в тиийн. Идеята за сериозни отношения ме задушават, не знам как мога да съм с някого цял живот, страх ме е, че на него ше му писне от мен и ще си тръгне  и аз ще остана наранена. Много ми е трудно да понасям болката от изоставяне. Дори деца не искам (освен в някои периоди), а знам че ще съжалявам някой ден като стана 40+.

Но все пак, както помолих в началото на темата, дa не бъдем ейджисти. Не всеки иска задомяване и не всеки го иска в определен период. Скандализирана съм от женените мъже като цяло и нещата, които правят.. не вярвам в тази институция и не мисля, че на тези години ще срещна някой нормален и подходящ за дълги отношения. Просто не съм имала добър пример в живота си.. Чела съм по темата, била съм на психолози, и честно казаано, нищо ново не ми казват. Не мисля, че ще се променя.

# 44
Супер! И темата е за какво точно питане?

Общи условия

Активация на акаунт