Подготовка за малкия човек - тема 27

• 28 303
  • 760
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, а какво мислите за тези чували за колички:

https://detetovteb.com/Zimni-chuvali-za-cybex?utm_medium=paid&ut … TrxYXLC054nLC8MEQ

Дали са необходими? И за тези кошчетата, които се използват за изписване от болницата и после до 6тия месец (вкл.и в колата) дали е нужно пак такъв тип чувалчета или някакви одеялца и изобщо бебе през февруари месец как трябва да бъде облечено/завито за навън?
Също и - препоръчайте комплект за изписване Heart

Тези чувалчета са за количките след 6 месеца при седналото положение - поне аз така съм разбрала и нашето тогава планирам да влезе в употреба. Кошовете за новородени са си достатъчно защитени и с едно одеало над дрешките, вярвам, че ще е ок - по-скоро бих заложила на по-дебели дрешки отдолу.
По темата с кошницата за изписнане - тук ми е голямата чуденка - аз изобщо мисля да избегнем тази покупка, а да вземем направо стол за кола от 0м... но как ще пренесем бебето до калата при изписването още не съм измислила 😃 (термин март)

По темата с гнездата - доста се хвалят на Cotton hug и на Jukki, като вторите са сууупер бюджетни, перат се лесно, НО идват бавно. Моята снаха ми препоръча гнездото на Cocoona baby, което на визия изглежда супер различно от останалите, уж подпомагало справянето с коликите, заради позата - на мен ми се вижда малко нестабилно по снимките, а е и доста скъпо, пък казват, че се ползва макс до 5м конкретно това, та и по тази тема обмислям още кое да е

# 166
За шкафове взехме тези:

, но тя вече няма интерес към шкафовете.
За ръбове ето тези:

И за контакти:

При нас интересът е насочен към пералнята, сушилнята, влагоуловителя, байка и на котката паучовете...
 😂😂😂

Здравейте,

моля за съвети за обезопасяване на дома. От кои обезопасители за контакти сте доволни? Също така от кои заключващи устройства за чекмеджета и шкафове?

Как обезопасихте радиаторите на парното (нашите са стандартни метални, не от старите чугунени).

Моля споделете как обезопасихте жилищата си!

Последна редакция: ср, 04 дек 2024, 16:54 от bubastet

# 167
А относно контактите, при нас всички са със "защита за деца", тоест трябва усилено и с голяма сила да бръкна с две отвертки, едновременно, за да се вдигнат капачетата. Невъзможно ми е да проверя фазата, дори и ги разглобявам като съм правила "проверки къде има ток". Това не е ли достатъчно за тях?

# 168
Момичета, а какво мислите за тези чували за колички:

https://detetovteb.com/Zimni-chuvali-za-cybex?utm_medium=paid&ut … TrxYXLC054nLC8MEQ

Дали са необходими? И за тези кошчетата, които се използват за изписване от болницата и после до 6тия месец (вкл.и в колата) дали е нужно пак такъв тип чувалчета или някакви одеялца и изобщо бебе през февруари месец как трябва да бъде облечено/завито за навън?
Също и - препоръчайте комплект за изписване Heart

Тези чувалчета са за количките след 6 месеца при седналото положение - поне аз така съм разбрала и нашето тогава планирам да влезе в употреба. Кошовете за новородени са си достатъчно защитени и с едно одеало над дрешките, вярвам, че ще е ок - по-скоро бих заложила на по-дебели дрешки отдолу.
По темата с кошницата за изписнане - тук ми е голямата чуденка - аз изобщо мисля да избегнем тази покупка, а да вземем направо стол за кола от 0м... но как ще пренесем бебето до калата при изписването още не съм измислила 😃 (термин март)

По темата с гнездата - доста се хвалят на Cotton hug и на Jukki, като вторите са сууупер бюджетни, перат се лесно, НО идват бавно. Моята снаха ми препоръча гнездото на Cocoona baby, което на визия изглежда супер различно от останалите, уж подпомагало справянето с коликите, заради позата - на мен ми се вижда малко нестабилно по снимките, а е и доста скъпо, пък казват, че се ползва макс до 5м конкретно това, та и по тази тема обмислям още кое да е
Аз точно за количката след 6месеца се чудех дали да не взема. В кошчето за новородено е ясно, че не се слага. Те са си доста защитени.

Имайте предвид, че от родилното няма да ви позволят да изведете бебето без кошницата. Това е изискване по закон. Те реално тези кошници стават за водене в автомобил до 6тия месец. После вече столче.

За Гнездо и аз гледам Jukki, обаче щом идват след месец, значи ги поръчват от китайски сайт и слагат надценка

# 169
Toва за родилното изобщо не е вярно. На ръце си изнесохме бебето от болницата, никой не ни е питал имаме ли, нямаме ли кошница. Никой не ни е съпровождал до колата, за да провери.

# 170
В София ли е родено? Нас в две болници изрично ни предупредиха, даже го дават в списъците за информация. Съседите са във Вита и по същия начин и тях

# 171
Аз раждах в Щерев и нямаше такова изискване. Дадоха ни бебето, снимахме се, после акушерката ни остави, ако искаме да си направим още снимки между нас си. Кошчето беше там и сигурно го е видяла, но не ни е съпровождала до колата, за да знае как сме се прибрали. Реално този кош се ползва до 6-я месец и не е излишна покупка. Нашия е към количката с адаптери за шасито. В случай, че детето е заспало, мога да го оставя в коша и да го сложа на шасито, за да не го будя и местя в другия кош. На всички консултации при педиатъра ходим с транспортния кош и не мъкнем количка. Сега като съвсем й отеснее, ще трябва да се товарим и с количката при джипито.

Зимен чувал за количката аз взех на същата марка, която е и количката ми. Първо, че цвета и материята са еднакви, второ че си пасва перфектно. Виждала съм уж универсални чувалчета, но те се смъкват, не стоят добре, детето като шава и се отвива в един момент. Намерих чисто ново от Ибей на по-ниска цена. Но ако предстои да раждате сега или близкия месец, нямате нужда от сега да мислите за зимно чувалче. Така или иначе ще изкарате зимата с коша до 6-я месец и вече чак другата зима ще ви трябва чувалче. А, до тогава може да не ви хареса количката, която сте избрали, да я продадете и смените с друга, може и да се счупи, та сега с т.нар. “зимен кош” е идеално.

# 172
  • Варна
И във Варна ме предупредиха на дни на отворените врати, че е необходимо да има кошче за кола. Онзи ден като ходих на ЖК, чакаха за изписване хора и те с кошче. Та не знам някой съпровожда или не до кола, обаче ако качите бебе на ръце в кола и ви спрат полицаи ще си ви глобят от воле. Риска поемате вие в случая.

# 173
Изискването за кошчето/столчето за кола за изписване е по Закон за движение по пътищата и съответно - болницата, при изписване има задължение да се увери, че бебето ще бъде транспортирано безопасно.
Така че не е глупост, ами си е изискване на закона, но явно някои болници не го следват толкова стриктно. Друг е въпросът вече и родителите какъв риск поемат, ако возят новородено на ръце в колата.

# 174
И във Варна ме предупредиха на дни на отворените врати, че е необходимо да има кошче за кола. Онзи ден като ходих на ЖК, чакаха за изписване хора и те с кошче. Та не знам някой съпровожда или не до кола, обаче ако качите бебе на ръце в кола и ви спрат полицаи ще си ви глобят от воле. Риска поемате вие в случая.

По-големият риск не е глобата, а ако не дай боже има инцидент. Кошчетата за кола с право са задължителни.

Интересно как казвате, че кошчето е до 6 месеца. Моето е на Нуна и може до 15 кг и 80 см, та доста повече от 6 месеца с повечето бебета

# 175
В София е роден, в Щерев. Казвам само, че не проверяват, а не че съм си возила бебето на ръце. Аз съм фанатик на тема безопасност и до ден днешен (2,10) се вози обратно на движението прилежно закопчан. Кошница обаче никога не сме ползвали. Купихме директно хубаво, сигурно столче за кола, което е от 0 месеца и от 45см ръст.

# 176
Изискването за кошчето/столчето за кола за изписване е по Закон за движение по пътищата и съответно - болницата, при изписване има задължение да се увери, че бебето ще бъде транспортирано безопасно.
Така че не е глупост, ами си е изискване на закона, но явно някои болници не го следват толкова стриктно. Друг е въпросът вече и родителите какъв риск поемат, ако возят новородено на ръце в колата.

Не съм сигурна, че болницата има това задължение. Като си тръгваш от педиатъра и той ли проверява как се качвате в колата? Задължението е на шофьора на колата. Да, има закон, но болницата не е длъжна да следи за спазването му. Това е задължение на шофьора, превозващ детето. Вече дали е майка, баща, дядо, леля… няма значение.

# 177
В София е роден, в Щерев. Казвам само, че не проверяват, а не че съм си возила бебето на ръце. Аз съм фанатик на тема безопасност и до ден днешен (2,10) се вози обратно на движението прилежно закопчан. Кошница обаче никога не сме ползвали. Купихме директно хубаво, сигурно столче за кола, което е от 0 месеца и от 45см ръст.

И ние така направихме, взехме столче, което е от 40 см и си има подложка за новородено.

# 178
  • Варна
Не съм сигурна, че болницата има това задължение. Като си тръгваш от педиатъра и той ли проверява как се качвате в колата? Задължението е на шофьора на колата. Да, има закон, но болницата не е длъжна да следи за спазването му. Това е задължение на шофьора, превозващ детето. Вече дали е майка, баща, дядо, леля… няма значение.

Задължението е за всеки отговорен член на обществото ни.

Всеки член на обществото ни би трябвало е отговорен към живота и здравето не само на неговото дете, но и към децата на родителите, които не съзнават и/или не могат да се грижат за децата си.

Не само в България, практика е и в други страни, да се изисква столче за кола при изписването.

# 179
Това са морални задължения. Тук се говори за закон. Болницата може да даде съвет, препоръка, насока, да информира какви са ползите от столчето и какви са последствията при липсата му, но не и да задължи използването му.

Общи условия

Активация на акаунт