Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата ? - тема 22

• 34 786
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
Вие сте добре.
Нашата иска айфон...
И при нас положението е айфон,нямала памет на стария,не можела да изтегли приложение и т.н.
Поръчах от Флип,пък ще видим.Събира си пари в касичката,преди 2 години си купи смарт тв за детската стая и сега каза,че ако не купим ние,тя си имала пари за телефон.

# 61
  • Mediterraneo
В нашата къща айфон не е влизал, скоро не се планира да влезе и двете изобщо никога не са отваряли дума за айфон. Голямата си купи айпад за института, трябва й, работи с него. Винаги имат хубави телефони, сменят се на всеки 2-3 години, баща им доизносва старите. Пазят си ги, никога не са губили телефон, не е въпросът в това, принципите са други относно айфоните. Ако някоя много заиска, да си купи, толкова.
И на двете ще дам пари, да си купуват каквото искат. Отделно съм им приготвила парфюм, спирала и още някакви козметични дреболии. Малката иска кроксове, ще й потърся.

# 62
аз още не съм изучила историята с  айпада - потърсих мнения отгоре- отгоре, видях, че екселски таблици и графики не е лесно да се работят, и бях до там
защо й е по-лесно с айпад, освен,че е по-лек, малък...?

# 63
Тарталета, и аз взех кроксове. Един парфюм, малко дрешки и много дребни изненади.  Моите родители идват вкъщи на Коледа и като единствена внучка ще получи много подаръци.

# 64
Дреха не смея да взема вече без да е одобрена, което пък убива изненадата. В магазина две худита -  един бранд, един цвят, само щампата различна - едното е прекрасно, другото ужасно. Не че не мога и да връщам, но ако ще е за Коледа, предпочитам да си я хареса, още с отварянето на подаръка, а не да се налага да връщам.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 18:27 от Блу

# 65
  • София
Купих айфон на дъщеря ми преди месец, така че Коледа при нас подрани. Отделно я водих на две екскурзии в чужбина, извън семейните... Другата година мисля да го караме по-скромно. Следващ айфон може да си купи със собствени средства, тъй като се предполага, че другото лято вече трябва да поработи малко.
И въпреки това й купих парфюма на Кайли Дженър, колкото да има нещо под елхата.
За дрехите ми е лошо. Майка ми й дава почти през ден джобни и тя харчи парите от баща си за дрехи. Мъжът ми й е казал, че си е нейна работа какво ще прави с парите от него, но все пак се предполага, че са за разходи от ежедневен характер.
Нова година ще празнува с компания в апартамента на нейна приятелка. За тази цел си поръчала някакъв панталон от Зара, видя ми се като от пайети целия и се ужасих. Не знам каква е тая мания дрехите да са главно от Зара, не са нещо особено. От Шийн също си поръчва. Преди няколко дни имахме скандал за поредна връхна дреха. Харесала си едно черно косместо палто от Зара. Уж с мъжа ми се разбрахме да не поръчва тая ужасия, но в крайна сметка той й позволил.
Това щяло да й е тоалетът на новогодишното парти. Косми и пайети.

Последна редакция: чт, 05 дек 2024, 18:29 от Тонка*

# 66
  • Deutschland/HE
аз още не съм изучила историята с  айпада - потърсих мнения отгоре- отгоре, видях, че екселски таблици и графики не е лесно да се работят, и бях до там
защо й е по-лесно с айпад, освен,че е по-лек, малък...?

Дъщеря ми е първа година студентка вече, полза от три години айпад с писалка. По Ковид тя ползва за 2-3 месеца айпад даден от училището и прецени, че и е удобен и тогава купихме личен. Инсталирала си е програми и там си води записки и си ги систематизира (едната програма е Notion), както и нещо за флаш карти. Сега трябваше да си сменя компютъра и предпочете Макбук.

П.С. Аз съм потребител на Андроид телефони, но мъжа ми е с Айфон и неговият определено издържа повече, от самсунга и Xiomi-то. При мен се налага на максимум три години да го сменя, защото започва да ми прави проблеми, а той ползва Айфон по 4 и повече години.

# 67
Тонка, тези космести палта и пайети са топ модния хит тази година. На мен много ми харесват, но нито ми отиват на годините, нито на ръстта. За младо и високо момиче са супер.

И моята дъщеря получи айфон преди седмица. Скоро имаше РД и почти събра парите, и ние доплатихме малко като подарък за Коледа...

# 68
  • София
Vita, успокои ме! JoyHug
Не се и съмнявам, че са моден хит, "ние", в частност ясно кой, много се съобразяваме с фешън трендовете Grin, но това не ми пречи понякога да ми идват в повече.

# 69
Дайте инфо за концерти и фестивали. От къде гледате информация? Ние все се каним да направим някои летни пътувания съчетани с концерти, но все нещо друго излиза,  та си мисля, че ако взема билети отсега, ще наредя програмата около концертите и може и да ни се получи Simple Smile

# 70
eventim.de ми е основния дилър на билети, следя си и любимите групи и изпълнители в мрежите, абонирала съм се за новини и бюлетини тук-там. Есента традиционно обявяват новите турнета и е удобно време да се планира следващия музикален сезон. Ние сме фенове и доста ходим. Точно в момента мъжът ми с две от децата са на концерт на Cro, чакат го от миналата Коледа.

# 71
  • Mediterraneo
Тази година отметнахме Рамщайн с малката, миналата година ноември купих билетите, мислех да са за Коледа, ама докато дойде празникът, забравихме за тях Simple Smile Не предстои нищо интересно за нас откъм концерти догодина, та да умувам за билети и пътувания. Предлагах им да дойдат с нас на Депеш мод, никоя не пожела, тяхна работа.

Тони, на мен понякога ми се иска моето диване да го видя облечено с пера, косми и пайети, ама на този етап е със скейтърските дънки, худитата и тениските. Голямата се облича доста прилично отдавна, тя пък избухна с едни нокти, лошо ми става. Сама си ги прави, аз съм потресена от дължината им, но нямам думата.

# 72
аз не мога да помогна с конкретика, че сме в другия край на Европа, но точно  по същия начин- по 2- фестивала с къмпинг, в последните  години почти традиция, и вече - според модерни/ любими изпълнители на всеки от семейството
Тарталета, къде ще гледаш Депеш? Heart
на мен ми се искаше много на  Icónic  Fest в Севиля 2025, Джъстин Тимбърлейк и Жан Мишел Жар , през седмица са, но са ми много неудобни като дати- тъкмо  преди изпитите на челядта, а и те не са никак ентусиазирани ...

# 73
  • Mediterraneo
Не, не, гледахме ги в Мадрид през март тази година. Като вземах билети, предложих на децата, не пожелаха, не харесват Депеш. Виж, малката душата си даде на Рамщайн, остана без глас, плака от емоция.

# 74
  • Mars Hotel
На концерти и фестивали ходим всяка година. Щерката се има любими групи, които доста се различават от моите и на ММ, но я водим с кеф навсякъде. Последно бяхме в Дания за нейна любима група, която не идва по нашите географски ширини. Общо взето пътуванията ни са само за море и за концерти. Следим си социалните страници на групи, фестивали и промоутъри, и така нищо не изпускаме.

Общи условия

Активация на акаунт