Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 884
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
Купих подаръците октомври/ началото на ноември. След това уж черен петък, уж коледна/ предколедна промоция - реално всичко се беше вдигнало.
За Коледа момъкът получи пари към подаръците си. Понеже тази година получи компютър и два пъти купувахме телефон, като по Коледа все още са сравнително нови, нямаше какво друго "голямо". Не пожела да пътува, изкара нова година с компанията си. Сами бяха, но са добри деца и не сме ги мислили. Разбира се, в 12 часа са гърмели пиратки, но аз казах само, че децата са добри, а не че са идеални Satisfied

# 151
Здравейте! Да попитам вашите момчета поспиват ли следобед след училище, пък и уикенда? Моят син-16 г.   като по- малък не лягаше, но сега - от 1 год. може би,казва,че много му се доспива и го оставям да поспи 1час. Днес пак спа до 10ч. и към 16 ч.каза,че много му се спи и легна.

# 152
Всеки ден спи, аз също спях като ученичка, иначе следобедно не мога.

# 153
Моят спи, но много рядко - основно през ваканциите. Не че няма нужда, напротив - от бебе има нужда от повече сън, но се инати. Понякога го принуждавам да легне, уж само да почине, но след 10 минути го намирам заспал.

# 154
От много познати чувам, че децата им спят след училище. Синът ми през почивните дни спи по 12 часа. На 14 е. Иначе на тази възраст имат нужда от около 10 часа сън, които, когато е на училище, той няма.

# 155
  • Варна
  Моят още от трета група в детската градина спря да спи следобед. Молех лелките да му дават книжка , да не шуми...
Сега гаси /ляга в 23 ч. и става сам в 8-8:20. Скоро е втори срок и минава първа смяна, да видим в колко ще заспива...

# 156
При нас винаги са само сутрин на училище. Нямат втора смяна.

# 157
Честно казано за дете,  което спи 8-10 часа на ден ми се струва странно да спи следобед. Виж ако е първа смяна дете и ляга в 23 пък става в 6 няма как да ги направи толкова.

При моят син, се случва следобеден сън единствено, ако е имал да довършва проект по някой от специалните му  предмети и стои до 3-4.  Но извън тези всплясъци  - никога. Да почертая обаче че като ляга, значи ляга - няма цъкане няма игри. Горе долу 8-9 часа сън- са му достатъчни. но той учи в училище, в което само един ден е от 7:30.  в останалите дни е от 12:30.

# 158
  • София
Моят спи понякога след училище. Ако е спал по-малко през нощта... ляга късно и става в 6:15.

# 159
8 часа са малко за тях. Например за 14 годишен оптимално е 10 часа сън. Ако през нощтта няма толкова и има много часове в училище, ми се вижда нормално да спят през деня. Аз в гимназията сама си лягах в 8, всички ми се смееха, аз в 7 сутринта бях най-свежата в училище. Тоест съм спяла по 10 часа всяка нощ до края на гимназията поне.  Е, в петък и събота бяха нон стоп купони.

# 160
Много спи младежта. Младежът сега чете за класно по български, къде чете, къде клюма над учебника... Много добре го успива старогръцката митология. Ако стане много тихо, отскачам до стаята му, да го събудя, че да продължи...

# 161
.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 18:10 от Djordja

# 162
Моят каже ли,че му се спи и да легне следобед значи веднага ми светва червена лампа,че е болен с Т.
Това е единственият вариант да му се доспи.
От бебе не беше от поспаливите. Също рано отказа обедния сън и на детска градина не спеше 🤷🏻‍♀️
Сега заспива към полунощ, става в 7ч. и това не му е проблем.
Само първа смяна е цялото училище от 1-ви до 7-ми клас.

# 163
Не знам колко трябва да спи един 12-годишен, но и  не ме вълнува особено. Гледам моя - в 9:30 вечерта е заспал, сутрин става в 7 - 7:15 с много зор. Не чува алармата, а когато аз отивам да го будя, той спи дълбоко, все едно ей сега си е легнал. Но той се уморява през деня доста.

# 164
  • София
Моят син е на 17, но си ляга рано и не спи следобед. От много малък е така, случва му се да спи следобед няколко пъти годишно, обикновено като е болен. Но си взима над 10 часа сън нощем. Повечето тийнове стоят до късно и е нормално да спят следобед, за да наваксат.

Общи условия

Активация на акаунт